Onrust houdt aan op de beurzen, ondanks een licht hoger Wall Street.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 25/05/2006 07:26
Dat kunnen wij wel zeggen, In de VS was de stemming de gehele dag twijfelend, niet de cijfers maar het sentiment voerden de boventoon. Wat gaat de rente doen, zelfs de uitslag over de vogelgriep werd aangegrepen. Hoe ernstig wij (red.) dit ook vinden, maar dan zijn er altijd wel oorzaken te vinden om bezorgt over te zijn. Want die zijn er altijd, kijk in eigen land, de veiligheid, hoeveel mensen durven er s' avonds niet meer de straat op na een bepaalde tijd!
Vrijwel alles wordt nu aangegrepen om het sentiment "negatief" te bespelen en zo kijken wij (red. XEA.nl) er tegen aan.
Staat de economie er nu zo slecht voor?
Het antwoord is "neen", moeten wij ons dan geen zorgen maken, "neen", maar zaken doen is leren met de omstandigheden omgaan en er het beste van weten te maken.
Dat mogen zeer veel "adviseurs" wel eens goed in hun oren knopen. Kijk naar Samas, schrijven weer "zwarte" cijfers, is dan alles weer "oké"? Neen, daar zal nog veel moeten gebeuren, maar de manier waarop de zwarte cijfers in korte tijd tot stand zijn gekomen bij Samas, dwingt wel respect af. Straks zullen wij wat dieper op Samas ingaan (zie het schrijven daarover).
Daarom ook het gezegde: "je kan beter op een rijdende trein stappen", maar al deze wijsheden uit het verleden worden nu terzijde geschoven, jammer is dat wel!
In de VS was de Dow licht hoger met +19 op 11.117 en de Nasdaq deed mee met +11 op 2.1669
Nasdaq Stock Market Inc. Chief Executive Bob Greifeld on Wednesday stood by his decision to pursue the London Stock Exchange , while archrival NYSE Group reaffirmed why it wants to take over European stock exchange operator Euronext.
De dollar trok iets aan, standen: dollar euro 1,2758, 't pond 1,4643 en de Yen 0,008869.
Olie stabiel rond de $70 op $70,02, goud daalde naar $643,6 (was $666,3) en zilver $$12,50 (was $12,91)

In de Oostmarkt is er ook nog steeds twijfel en daar draait de economie stevig, toch zie je dat aan Hong Kong, gisteren tijdens de middagpauze nog een verlies (stand toen 15.676) en later liepen zij dat haast weer in. Vandaag hetzelfde beeld, nu -139 op 15.683, wat is de oorzaak van deze twijfel?
Hong Kong Won't Change Its Peg Before Full Yuan Convertibility, Tsang Says.

The9 Ltd. , China's third-biggest online game operator, said on Thursday its growth stalled from the fourth quarter to the seasonally slow first quarter, sending its shares tumbling more than 13 percent.

Asian stocks fell to a three-month low. BHP Billiton and Sumitomo Metal Mining Co. declined after prices of copper and gold slumped.
In Japan zijn de Nikkei en Topix ook weer duidelijk lager, waarom?
Straks de eindstanden.

In Australië ook dit beeld en daar draait de economie uitstekend, misschien zorgen over een stijgende rente?
De All Ordinarie -51 punten op 4.943, daar waren op dit moment Alumina -17 cent op 6,78, BHP -79 cent op 27,50, CSL -1,03 op 51,05, Lend Lease -33 cent op 13,82 J.Hardie +18 cent op 8,78, NewCrest -51 cent op 20.08 en Woodside -1,16 op 42,66
Of zullen beleggers aan vakantie toe zijn?
Het was natuurlijk wel bijzonder dat er in enkele dagen bij de AEX de gehele jaarwinst vertrokken was, waar men ruim 4 maanden over had gedaan om te bereiken.

Rubber en staal opende in de Oostmarkt stabiel op resp. 1.974 en 1.071 en konden toch deze stand niet vasthouden en sloten op resp. 1.955 en 1.060

De Europese beurzen zullen met veel mensen een vrije dag, ook wel uitschieters hebben en een bedrukte stemming.
Wij zullen u op de hoogte houden.
Misschien is het wel het koude weer dat de oorzaak is, die geeft tenminste geen "warm" gevoel.
Nog een fijne dag.

Royal Dutch Shell plc,
(NYSE: RDS.A, NYSE: RDS.B) announces that on 24 May, 2006 it purchased for cancellation 2,000,000 "A" Shares at a price of 25.40 euros per share. It further announces that on the same date it purchased for cancellation 500,000 "A" Shares at a price of 1,735.10 pence per share.
Following the cancellation of these shares, the remaining number of "A" Shares of Royal Dutch Shell plc will be 3,854,875,000.
As of 24 May, 2006 2,759,360,000 "B" Shares of Royal Dutch Shell plc were in issue.

Is dit dan geen mooi bericht?
Iran is in de strijd om het omstreden nucleaire programma van het land bereid concessies te doen. Dat verklaarde het hoofd van het Internationaal Atoomenergie Agentschap.
Met praten kan meer bereikt worden, dan meer "wapen gekletter"! Mogen Bush's adviseurs ook wel eens in de oren knopen.

Duitsland,
In Duitsland is de Ifo-index voor het ondernemersklimaat in mei licht teruggevallen, na een hoogtepunt te hebben bereikt een maand eerder.

Oostenrijk,
De eerder deze maand aangekondigde fusie tussen de Oostenrijkse energieconcerns OMV en Verbund is van de baan. "Het project is dood", verklaarde de Oostenrijkse minister van Economische Zaken, Martin Bartenstein, woensdag.

Bertelsmann AG,
Europe's biggest media company, agreed to buy a 25 percent stake held by Groupe Bruxelles Lambert SA for 4.5 billion euros ($5.74 billion), preventing an initial public offering.

Lenovo Full-Year Profit Falls 85 Percent on Cost of Job Cuts, Competition.

De Nikkei sloot op 15.693 is -213. De Topix -21 op een stand van 1.584

Beurzen openen om 9.00 uur positief.

Shares of London Stock Exchange Group Plc, operator of Europe's largest equities market, fell as much as 9.7 percent after Nasdaq Stock Market Inc. Chief Executive Officer Robert Greifeld said he's in no hurry to acquire the LSE.

tijd 11.33 uur,
De Europese beurzen houden zich goed, alleen de AEX licht in de min, wel kleine omzetten, maar dat is begrijpelijk.
Ctac zit wel bij de dalers, maar is wel ex.div. van EUR 0,12. Vandaag een mooi instap moment?
Getronics een uitschieter met +16 cent op EUR 8,78. Zal daar nu ook eens rust en weer het normale werk gedaan kunnen worden? Geen extra aandacht meer aan die tent in Italie, maar het gewone werk weer.

UCB N.V.,
heeft vandaag een overeenkomst bekendgemaakt met Adams Respiratory Therapeutics Inc. (NASDAQ: ARxT) voor de verkoop van Delsym® (dextromethorphan polistirex), een zonder recept verkrijgbare (OTC) vloeibare hoestremmer met 12 uur werking. De twee bedrijven hebben ook een afzonderlijk akkoord gesloten over de licentiegeving van de 12-uren vloeistoftechnologie.
De financiële voorwaarden van de overeenkomst bestaan in een éénmalige aanbetaling aan UCB van 122 miljoen U.S. dollar, royalty's op de verkoop voor een periode van 5 jaar en een standaard leveringsakkoord voor de fabricage met een "cost plus" structuur.
"Deze transactie is een nieuwe stap van UCB in zijn strategie die de nadruk legt op onderzoeksgedreven innovatie en nieuwe therapeutische oplossingen voor ernstige en chronische ziekten die door gespecialiseerde artsen worden behandeld," verklaart Roch Doliveux, Chief Executive Officer van UCB.

tijd 12.34 uur,
Het aandeel Vopak herstelt en dat verbaast ons niet, dit bedrijf heeft met de LNG (vloeibaar gas) een grote toekomst voor zich. Daarom een mooi instap moment. Het aandeel +78 cent op EUR 27,18 en de EUR 30 zal bij een beter beursklimaat zo weer op de borden staan is onze verwachting.

It en ICT bedrijven,
Let vooralop de kleine grotere IT en ICT bedrijfjes, die zich in de MKB markt bevinden. Specialisten in hun vak. Dat hoorden wij bij Ctac, zij kunnen het werk niet aan. Zal dat alleen bij hen zijn?
Neen, want dat geluid hoorden wij (red.) ook bij Magnus, nu Qurius.
Zo zal het ook bij de grotere kunnen gaan komen, want er moet nog zoveel geautomatiseerd worden. En er worden steeds meer nieuwe zaken geautomatiseerd.

Acomo,
Daar lijken ook steeds meer kleinere beleggers in te stappen en dat rijdt de drukker zo af en toe in de wielen. Een veilingfonds.

Unilever,
CapVest, Blackstone willen diepvriestak Unilever kopen.

tijd 13.31 uur,
De Europese beurzen nu allen in het groen, zou er rust komen? De DAX de grootste stijger met 0,8% op 5.633
In London is Corus 358.25p +0.50 +0.14% en de omzet 2,7 miljoen sts. In Amsterdam EUR 5,26 -1 cent de omzet ca. 394.000 sts.

Qurius,
Een nieuwe uitdaging kan onvoorziene risico’s met zich meebrengen. Bij Qurius weet je precies waar je voor kiest: een professionele organisatie met een informele cultuur. De 335 medewerkers ontwikkelen en realiseren op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfssystemen. Met 450 klanten is Qurius marktleider in de Benelux. Ook behoren we wereldwijd tot de top-10 van Microsoft Dynamics (Axapta en Navision) Gold Partners. Op onze lauweren rusten is er echter niet bij: we blijven onze oplossingen en diensten uitbreiden en versterken.
Als onderdeel van een beursgenoteerde groep advies- en IT-bedrijven kan Qurius klanten continuïteit en complete dienstverlening bieden: van advies tot beheer. Vanuit onze vestigingen in Zaltbommel (hoofdkantoor), Deventer, Joure, Naarden en Woerden werken onze medewerkers met overtuiging en plezier aan kwaliteitsoplossingen voor klanten. Daarbij is er volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
Qurius is op zoek op dit moment naar 15 nieuwe mederwerkers, kijk op hun website.

tijd 13.57 uur,
De uitlokker is toch bij Acomo weer actief. Heeft een koop van ruim 5.000 sts op EUR 3,55 ingelegd en daar tegenover een verkoop van 2.000 sts geplaats, ook op EUR 3,55, dat is 1 cent onder de vorige koers, maar lokt zo wel uit andere verkopers ook op EUR 3,55 te verkopen. Als dat lukt, haalt hij/zij de verkoop van z'n eigen stukken eruit en pakt zo weer onder de vorige koers stukken binnen.

Koersmanipulaties,
Wij hoorden het volgende verhaal, doordat een aanbieder van Internet effectenbemiddeling de koop gratis doet, zijn de koersmanipulaties extra toegenomen met enkele stukken, want de koop kost niets (verkopen wel) en zo weten sommige op een goedkope manier de koersen te manipuleren.

tijd 15.45 uur,
Wall Street's Dow +0,3% op 11.154 en de Nasdaq +0,6% op 2.183
De DAX trekt samen met Wall Street Europa uit 't slop, de DAX +1,78% op 5.686

The U.S. economy grew at an annual rate of 5.3 percent in the first quarter, faster than the government initially estimated, as companies replenished inventories and shipped more goods overseas.

Stocks in U.S. Climb After Revised GDP Report; Wal-Mart, EBay Shares Gain.

Regions Financial Agrees to Buy AmSouth in $10 Billion Alabama Bank Merger.

tijd 15.48 uur,
Olie doet $70,20, goud $645,8 en zilver $12,51. De dollar euro 1,2782, 't pond 1,4649, Zw.f. 0,6426
Getronics is in de AEX de grootste stijger met ruim 3% = 29 cent op EUR 8,91

tijd 15.54 uur,
In London is Corus 366.25p +8.50 +2.38% deomzet 8,5 miljoen sts. In Amsterdam EUR 5,38 +11 cent en de omzet ca.680.000 sts.

Yahoo en eBay starten strategische samenwerking, samen sterk!

VS,
Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 20 mei met 40.000 gedaald naar 329.000. Dit maakt het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag bekend.

Canon,
Het Japanse concern Canon stopt met de ontwikkeling van nieuwe, traditionele filmcamera’s. Bestaande apparaten blijven in productie, maar daarover wordt in de toekomst wel een besluit genomen, afhankelijk van de marktontwikkelingen, zo heeft Canon donderdag laten weten.

Crucell
Richard Haugland houdt 5,35%-belang in Crucell - SEC

tijd 18.41 uur,
Wall Street's Dow +0,55% op 11.178 en de Nasdaq +0,68% op 2.183 In London is Corus gesloten op 373.00p +15.25 +4.26%, de omzet 15,3 miljoen sts. In Amsterdam EUR 5,45 +18 cent en de omzet 1,1 miljoen sts.

U.S. Economy Grows at 5.3 Percent Annual Rate as Spending Momentum Slows. And stocks in U.S. Climb After Revised GDP Report; Wal-Mart, EBay Shares Gain.

Europa,
Beurzen in Europa zijn nu eens op eigen koers gaan varen en dat had een positieve uitwerking. Moeten ze meer doen.

tijd 18.51 uur,
Olie doet $70,40, goud $647,8 en zilver $12,75. De dollar euro 1,2770. 't pond 1,4648 en Zw.f. 0,6425

VS,
A U.S. jury convicted Kenneth Lay and Jeffrey Skilling of orchestrating the fraud that destroyed Enron Corp., giving prosecutors a victory in a case that symbolized the corporate crime sparked by the stock market bust in 2000.

Nog een fijne avond.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL