D 'Ieteren, Trading Update voor de periode eindigend op 31 maart 2016

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

26/05/2016 10:40
Bemoedigende start van het jaar – handhaving van vooruitzichten voor volledig jaar

• De geconsolideerde verkopen uit voortgezette bedrijfsactiviteiten stegen in het eerste kwartaal van 2016 met 4,6 %.

• De verkopen van D’Ieteren Auto stegen met 1,0 % en het orderboek (volumes) was eind maart 2016 gestegen met 26 % op één jaar. Het marktaandeel1 van D’Ieteren Auto zou dan ook moeten stijgen gedurende de rest van het jaar.
• Belron’s organische verkopen uit voortgezette bedrijfsactiviteiten stegen in het eerste kwartaal van 2016 met 6,0 %, vooral dankzij de verdere marktgroei en de stijging van het marktaandeel in de VS.

• D’Ieteren handhaaft zijn vooruitzichten voor het volledige jaar: uitgaande van een gemiddelde USD/EUR-koers van 1,11 en een gemiddelde GBP/EUR-koers van 0,77 mikt de groep op een stabiel of lichtjes lager courant geconsolideerd resultaat vóór belastingen, groepsaandeel2, in vergelijking met 212,1 miljoen EUR in 2015.
Mededeling van het Management “D’Ieteren kende een bemoedigende start van 2016. Beide activiteiten vertonen immers positieve verkooptrends. De verkopen van D’Ieteren Auto stegen licht ondanks de naweeën van 'Emissiongate'. Het orderboek en de bestellingen bleven het hele kwartaal sterk en de geplande modelupdates en lanceringen van nieuwe modellen voorspellen veel goeds voor de komende kwartalen. De tweecijferige groei van de organische verkopen in de VS ondersteunde de stijging van de verkopen van Belron in het eerste kwartaal van 2016. In Europa was de groei van de organische verkopen positief als er geen rekening wordt gehouden met de verkochte activiteiten van AutoRestore in het VK. Belron blijft opportuniteiten analyseren om nieuwe servicemarkten aan te boren waarop het bedrijf kan voortbouwen op zijn kernvaardigheden om toekomstige rendabele groei te realiseren.

In het eerste kwartaal van 2016 werd de operationele vrije cashflow vóór belastingen3 positief beïnvloed door de significante daling van D’Ieteren Auto’s werkkapitaal en een hogere REBITDA4 bij Belron, gedeeltelijk gecompenseerd door hogere capex om de groei in de VS te ondersteunen.

De nettoschuld5 van de groep daalde sterk op één jaar.”



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL