Drijvende vuilnisbelt ontdekt groter dan Duitsland en Frankrijk

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

31/07/2017 07:14
Het is eind juli en dat betekent dat het weer tijd is voor een Plastic Soup Foundation nieuwsbrief!
Klanten van biologische supermarktketen Ekoplaza hebben tijdens de LKKRDR-weken massaal aan ons gedoneerd. Op 19 juli mochten we een cheque ter waarde van maar liefst €15.735 in ontvangst nemen! Hartelijk bedankt allemaal! En ook de Nederlandse dierentuinen hebben de afgelopen tijd niet stilgezeten. Zowel ARTIS als Safaripark Beekse Bergen besteden sinds kort aandacht aan de plastic soup in hun parken om hun bezoekers te wijzen op het probleem.

Een overwinning op het gebied van plastic microbeads! De Britse regering heeft een verbod op microbeads in verzorgingsproducten aangekondigd. Het verbod op productie wordt per 1 januari 2018 van kracht en het verbod op de verkoop gaat in op 30 juni 2018.

Maar er was ook schokkend nieuws:
Sinds de introductie van plastic na de Tweede Wereldoorlog is er in totaal 8,3 miljard ton geproduceerd. Daarvan is 6,3 miljard ton geëindigd als afval. 79% van al dat afval kwam terecht op stortplaatsen of in het milieu. En dat is nog duidelijker geworden nadat een expeditie van Algalita, onder leiding van Captain Charles Moore, zeer recentelijk een enorme hoeveelheid plastic ontdekte in het zuiden van de Grote Oceaan. Deze nieuwe 'garbage patch' beslaat een oppervlak van minstens een MILJOEN vierkante kilometer, groter dan Duitsland en Frankrijk bij elkaar.

zie en lees meer op
https://www.plasticsoupfoundation.org/newsroom/

dan pas weet U meer.
Gaat het in de wereld BETER?
Het is maar net hoe er naar kijkt!Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL