Consortium start platform CRKLS om onderzoeksresultaten te ontsluiten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

18/06/2021 07:03
Misset Uitgeverij, Wageningen University & Research, Aeres, Groen Kennisnet en de Brancheorganisatie Akkerbouw hebben op vrijdag 11 juni een contract ondertekend voor de ontwikkeling van CRKLS, een nieuw digitaal kennisplatform voor boeren. Op dit landelijk platform kunnen boeren op een overzichtelijke manier de resultaten uit landbouwkundige onderzoeken vinden.

Onderzoeksresultaten inzichtelijk samenbrengen op één plek voor de beroepspraktijk. Vanuit deze gedeelde wens gaat dit consortium van kennispartners aan de slag met CRKLS. Op dit nieuwe landelijke platform kan je als akkerbouwer de resultaten vinden van landbouwkundige onderzoeken. Doordat er zowel partijen bij betrokken zijn die zich met de wetenschap bezighouden, als partijen die dicht op de beroepspraktijk staan, kun je relevante en betrouwbare informatie op dit platform verwachten.

CRKLS

De kracht van CRKLS zit in de samenwerking en bundeling. Op het moment is veel kennis over de akkerbouw verspreid over veel verschillende instellingen en lang niet altijd geschreven met oog voor de beroepspraktijk. Met CRKLS hopen we de onderzoekswereld en praktijkwereld dichter bij elkaar te brengen voor een innovatieve, veerkrachtige en toekomstbestendige akkerbouw.

Samenwerking met Groen Kennisnet

Wat is er straks te vinden op CRKLS? De kennispartners hebben al een aanzienlijke stapel aan onderzoeken klaarliggen om op te nemen. Zo draagt BO Akkerbouw meer dan 100 lopende en afgeronde onderzoeken aan en levert Groen Kennisnet de resultaten van diverse projecten en artikelen uit vakbladen. Door dit te combineren met kennis van de Wageningen Universiteit en Aeres Hogeschool bouwen we een platform waarvan we hopen dat het een positieve bijdrage gaat leveren aan de landbouwtransitie. De kennis uit CRKLS zal ook vindbaar worden op de nieuwe startpagina met vakinformatie voor de akkerbouwer van het nieuwe Groen Kennisnet 3.0 platform. Dit platform met extra mogelijkheden voor interactiviteit zal in september 2021 beschikbaar komen.

Kennis op Maat

Ook het Ministerie van LNV ziet de meerwaarde van het CRKLS-project. Het ministerie ziet CRKLS als een kans om kennis uit onderzoek sneller naar de boerenpraktijk te laten stromen om de gewenste transitie van de Nederlandse landbouw te ondersteunen. Mede hierom heeft het project CRKLS subsidie toegewezen gekregen van de Topsector Agri & Food via het programma ‘Kennis op maat’.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL