Acomo benoemt Kathy Fortmann als groeps-CEO

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 29/07/2021 06:39
Acomo (Amsterdam Commodities N.V.), het aan de Euronext Amsterdam genoteerde bedrijf in natuurlijke voedingsingrediënten zoals specerijen, noten, eetbare zaden, thee, voedingsingrediënten en biologische ingrediënten, zal Kathy L. Fortmann (54, foto) voordragen als Chief Executive Office (CEO) met ingang van 15 september 2021. Als CEO van Acomo zal zij rapporteren aan de Board en eindverantwoordelijk zijn voor de dagelijks gang van zaken en nauw gaan samenwerken met Allard Goldschmeding (Group CFO) en het executive management team van de groep die eind 2020 in omzet bijna verdubbelde na de succesvolle overname van Tradin Organic.
Binnenkort zal een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (BAvA) worden uitgeschreven waarin de aandeelhouders gevraag zal worden in te stemmen met de benoeming van Kathy L. Fortmann.
Kathy L. Fortmann, van geboorte Amerikaanse en sinds 2014 woonachtig in Nederland, werkte aan het begin van haar carrière meer dan zestien jaar voor E. I. Dupont de Nemours, vervolgens ruim 12 jaar voor wereldwijd voedsel- en grondstoffenhandelaar Cargill en van 2017-2020 was zij President van Friesland Campina Ingredients en lid van het Executive Leadership team. Formeel is zij op dit moment nog in dienst en in functie als President van IFF’s Nourish, een bedrijf met een omzet van $ 6 miljard en actief in smaakstoffen en voedingsingrediënten. Fortmann studeerde als chemisch ingenieur af aan de University of Tulsa (BSc) en haalde een Executive MBA aan Washington University.
De recente expansie van de Acomo groep vereist een verbreding van het senior executive management. In haar nieuwe rol zal Kathy Fortmann zal zich vooral gaan richten op de verdere groepsintegratie en realisatie van schaal- en synergievoordelen binnen de verschillende activiteiten van de Acomo dochterbedrijven. Voor Allard Goldschmeding, die in 2015 aantrad als CFO van de groep en een zeer belangrijke rol speelde bij de recente overname van Tradin Organic, creëert dit meer ruimte om zich te richten op zijn rol als CFO en de actieve begeleiding van business development activiteiten.
Acomo was al langer op zoek naar uitbreiding van de Executive Board. Bernard Stuivinga, non-executive director en voorzitter van de Board zegt in een toelichting: “Na de overname van Tradin Organic eind vorig jaar is onze onderneming in omvang aanzienlijk toegenomen. Met de komst van Kathy kunnen we de bestuurstaken nu op evenwichtige wijze gaan verdelen. We zijn zeer verguld dat we iemand van haar kaliber en met haar werkervaring aan boord hebben kunnen halen om samen met Allard Goldschmeding de groep verder te laten groeien. Kathy heeft uitgebreide kennis van (product)marketing en de verkoop van voedingsingrediënten, de grondstoffenhandel en een schat aan ervaring als bestuurder en executive director. En die combinatie is uniek.”
Einde bericht



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL