Start MBO Challenge Voedselverspilling 2021

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 27/09/2021 08:42
In september gaat de MBO Challenge Voedselverspilling voor de derde keer van start. Onderwijsinstellingen, bedrijven of organisaties kunnen zich nu alvast inschrijven, aanmelden kan tot 15 november. Heb je nog geen challenge maar wil je wel meedoen? Schrijf je dan toch in! Je kunt later nog een challenge indienen of mogelijk hebben wij een match voor je.

Wat houdt de challenge in?
Tot 15 maart 2022 werken studententeams aan voedselverspillingsvraagstukken van bedrijven en organisaties en denken na over innovaties die bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling. Een deskundige jury beoordeelt de ingediende cases. Genomineerde teams worden uitgenodigd voor de finale. In april 2022 vindt het eindevent plaats, de datum wordt nog bepaald.

Schrijf je alvast in via de link:

Aanmelding studententeams

Aanmelding bedrijven / organisaties

Meten is weten
Een goede challenge is er een waarbij het duidelijk wordt wat de werkelijke waarde van de oplossing is, de impact van jullie oplossing. Met andere woorden; hoeveel voedsel is er minder verspild door jullie challenge?

Hoe maak je de impact meetbaar? Dat doe je door goed in gesprek te gaan met je opdrachtgever en samen na te denken hoe je dit in kaart brengt. Ga je wegen hoeveel voedsel er is gered? Ga je uitrekenen wat de impact is op gedragsverandering? De webinar van Melanie Kok over voedselverspilling meten, verminderen en verwaarden, leert je hoe je dit moet aanpakken.

Kick-off challenge
Op Maandag 4 oktober 2021 om 15.00 uur organiseert de MBO Challenge een kick-off event. Dit vormt de start van de challenge en geeft je als geïntresseerde of deelnemende organisatie een duidelijk beeld van wat je te wachten staat. Tijdens dit online event van ongeveer drie kwartier tot een uur krijg je informatie over:
?
Wie organiseren de challenge en wat houd de challenge in?
?
Een overzicht van belangrijke data en het programma van de challenge.
?
Een korte introductie in de DOON Innovatiemethode die de studenten helpt van om tot oplossingen voor een zelf gekozen vraagstuk rondom voedselverspilling te komen.
?
Een overzicht van de ondersteuning die we bieden aan docenten, studenten en de deelnemende bedrijven.

Meer informatie over het Kick-off event

Terugblik MBO Challenge Voedselverspilling 2020

ga naar en beluister ook de video
https://www.groenkennisnet.nl/nl/groenkennisnet/show/Start-MBO-Challenge-Voedselverspilling-2021.htmBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL