XEA.nl wacht op de snelle tweede Euro crisis.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/09/2022 09:13
Dat durven wij nu wel te schrijven.
De Centrale banken in de wereld, hebben door die lage rente HUN beste kruit verschoten, om dat nog enigszins tegen te kunnen houden.
Het is alweer circa 10 jaar geleden dat we de "eerste Euro crisis hadden.
De huidige rente verhogingen die er aan komen en in de VS al worden ingevoerd, maken voor ons, dat de tweede Euro crisis snel tot realisme behoort.

De ECB staat met de "rug tegen de muur"! Oorzaak, de oud bestuurder Draghi en die trok de zuidelijke Euro landen voor en vooral Italië.
Deze man zou voor het5 gerecht ter verantwoording gedaagd moeten worden.
Maar vrienden doen dat niet.De Italiaanse "Staatsschuld is opgelopen tot een Gigantisch bedrag van ca. 2.300 miljard euro"!

Ga daar maar eens aan staan! En Italië moet dit jaar EUR 200 miljard aflossen en in 2023 staat er EUR 300 miljard ter aflossing.
En leningen worden vernieuwd (lees doorgeschoven) met nieuwe leningen! En door de rente stijgingen in de wereld zal dat tegen "hogere rente tarieven moeten gebeuren", en daar zit nu juiste de pijn.

Mijnheer M. Draghi "schreeuwde als "voorzitter van de ECB dan wel;" wij zullen er alles aandoen om de euro te redden"!

Maar mevr. Lagarde heeft meer problemen dan Drahgi toentertijd, ondanks de in het leven geroepen stimuleringsprogramma's. Mevr. Lagarde zal de rente wel "moeten verhogen"! Om de bestedingen wat af te remmen, waardoor de prijsinflatie wat kan afkoelen.
De ECB heeft dan 't probleem, dat de prijsinflatie niet wordt veroorzaakt door een oververhitting van de economie, maar door "geopolitieke spanningen en door verstoringen van aanvoerlijnen"!

Daar er nog geen zicht is op een snel einde aan de hoge prijsinflatie en in China weer nieuwe Lockdowns zijn, blijven er onverwachte verstoringen in de wereld, die mondiaal voelbaar en kwetsbaar zijn voor de gehele wereld.
De ECB wil stoppen met opkopen, maar aan de andere kant wordt de ECB gedwongen weer te starten met opkopen, om zo een drukkend effect te veroorzaken op de rente, die vooral in het voordeel uitpakt voor Italië.

De ECB staat eigenlijk met lege handen & met de rug tegen de muur!

Het wordt: "wat te doen tegen het behoudt van de EURO"!
Daar helpt de rente niet meer bij, de situatie in Italië is/zal het antwoord worden op het einde van de EURO in de EU landen!?

Wij zien een splitsing in een A & B Euro, zoals in het verleden Spanje had met haar Peseta's de A & B's.

Maar vlak Frankrijk en Nederland als oorzaak ook niet uit!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL