De nieuwe week na het drama en wat biedt de toekomst. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 22/03/2020 08:05
De nieuwe week na het drama. Het drama waar over 100 jaar nog over gesproken zal worden. Zoals wij dat doen over de dramatische jaren van de jaren 1930.

Wel zullen er lessen uit het drama van het Coronavirus getrokken moeten worden. Wij allen(lees de gehele wereld) zullen terug moeten naar de oude "NORMEN & WAARDEN"!

Nederland heeft in de afgelopen 30-40 jaar uitverkoop van bedrijven gehouden, allerlei "gektes" kwamen de revue langs, milieu, in de jaren 1970 werd het milieu overspoeld met plastic troep, daar moest een oplossing voor komen, maar wat er kwam: "niet de oplossing". Te weten afbreekbaar plastics. Te duur!
Kabinetten maakten er een potje van, Den Uil maakte alle potjes leeg! In 1973 de Oliecrisis. Eind jaren 1970 begin 1980, de huizenprijzen klapte in elkaar.
Wij kregen het Nederlandse gas in huis en NU moeten wij er weer van 't gas af. Terwijl Canada en Duitsland juist aan het GAS moeten!

De Nederlandse banken wilden naar het buitenland en medio jaren 1990 werd de "Kredietrestrictie losgelaten"(lees afgeschaft)!
Dit was het begin van de bankencrisis, die in 2007/8 uitbrak. Effectenkredietinstellingen gingen failliet e/o moeten op de BEEN gehouden worden met belastinggelden.

Begin 2000 de invoering van de EURO. De grootste misser van deze eeuw.
Hierdoor konden landen niet meer zelfstandig hun inflatie e/o deflatie met HUN rente wapen bestrijden. DE ECB ging de rente bepalen.
Consumenten in landen(lees zwakke Eurolanden) met hoge rente standen wisten niet wat zij zagen!
Het lenen van goed geld deed in die landen z'n intreden.

ECB en FED, begonnen samen met het IMF (lees deze club stond garant met SDR's) de Geldmachines te laten draaien en de schuldenlasten werden/worden Nu zo groot, dat de ECB (lees Draghi) de rente naar nul of lager liet zakken.

Het digitale TIJDPERK op de Effecten beurzen deed begin jaren 2000 z'n intreden.
De vernieuwing van hoekmannen naar schermen handel was een feit en DE OUDE NORMEN & WAARDEN t.w Transparantie, betrouwbaarheid, Eerlijkheid en begrijpelijkheid, maakten plaats voor verdiensten, Macht & Luxe!!
Fysiek aandelen werden ingetrokken en de digitale aandelen zonder nummers kwamen daarvoor in de plaats!

Het gevolg was, dat na de 2007/8 de effecten beurzen aan een ongekende opmars mochten beginnen die tot vorige week duurde( lees vrijdag 13 maart 2020).
Want door het ontbreken van nummers aan digitale aandelen(de bitcoin heeft elk een eigen nummer) konden prijzen van aandelen gestuurd worden door de systemen.
(lees naar ongekende hoogtes), die NIET de werkelijke waarden van het bedrijf waren(lees weergaven).

Ach schreef de VEB, dat is het moderne effectenverkeer geworden naar XEA.nl
Alle waarschuwingen van XEA.nl ten spijt, alles kon en mocht doorgaan.
TOT vorige week (lees toen viel het DOEK) en NU zal dat toch anders moeten gaan worden! Het einde van alle ellende is er nog lang niet.
Dat is onze verwachting.

De laatste jaren was de Nederlandse Politiek met eigen spelletjes bezig, om zoveel mogelijk Burgers en Buitenlui (lees agrariërs en bouwers) de mond te snoeren met heffingen en eisen op CO2, Fosfor, Pfas gebieden, het werk te verlammen! Wij moeten ook van het GAS af etc. etc..
Ach, de andere problemen lieten zij buiten hun gezichtsveld, sociale armoede 150.000 gezinnen bij de voedsel bank. Dwangbrieven over opvang kinderen terugbetalingen, schuldenlasten van Huishoudens in Nederland ca. EUR 800 miljard(taxatie XEA.nl) Werkeloosheid versluiert naar een veel te laag aantal. Onze taxatie is zeker 1,2 miljoen in Nederland.
Dus grote ontevredenheid bij de Nederlandse bevolking en bedrijven en TOCH zei mijnheer Rutte: "het gaat zo goed"!

Daar zal binnen 1 jaar niets meer van overblijven.
Er hangen samen met het coronavirus nog meer donkere wolken boven Nederland. (taxatie. XEA.nl)

Wat stond er op 31/12/2019 in ons dagadvies!
media,
Barometer: belegger met vertrouwen naar 2020
Met de recordstanden voor beurzen wereldwijd, en een AEX-index die voor het eerst sinds het begin van de eeuw duidelijk boven de 600 punten komt, keert ook het vertrouwen onder particuliere beleggers terug. Zo groot is dat vertrouwen inmiddels, dat kleine beleggers anderen aansporen om ook geld naar de beurs te brengen, en dat diezelfde particulieren vaker dan eerst in risicovolle sectoren durven te investeren.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1753549902/barometer-belegger-met-vertrouwen-naar-2020

reactie XEA.nl al zo'n 10 jaar gaat de weg omhoog, 2020 gaat de ommekeer maken is onze taxatie.
De volgende schuldencrisis staat om de hoek te wachten en wij gaan uit dat die in het 4de kw. 2020 komt en misschien al eerder.
Die draaiende geldmachines moeten gestopt worden, die vergroten alleen de ellende. WIE GAAT VOOR DIE AFLOSSINGEN ZORGEN???
Ook is er wereldwijd GROTE onvrede op/over de LEIDERS, eigen ik gaat voor het belang van de Burgers, komt er steeds meer naar voor. Hier in Nederland was 2019 het jaar van de Klimaatgekte en alles erom heen. Realisme is er niet meer bij. Straks zitten we in de kou.
De tweede Gaspijp uit Rusland moet er niet komen, straks afhankelijk van de Russen.
Poetin heeft nu raketten die 5 maal het geluid gaan en NIET te vernietigen zijn, wat GEEFT dat toch een RUST!
Poetin is niet te vertrouwen, hij wilde Navalny ook monddood maken, zoals de Gemeente onze Nestor i.v.m. die Asbest kwestie ook monddood gemaakt heeft.
Dat is toch de juiste DEMOCRATIE in Nederland.
Als je de leiders/toezichthouder te veel voor de voeten loopt, dan monddood.
De particulier moet met Asbest alles via de regels doen, maar hier had de Gemeente eigen belangen.

Wij zien zelden verkopen adviezen.

Bosbranden Australië
door gewijzigd en FOUTIEF groen beleid begin 2000 jaren
Dat zegt vandaag "branddeskundige in Australië Mr. Roger Underwood.
De bossen werden in het verleden stelselmatig afgebrand bij kleine percelen in de koude periode. Dat deden de "Aboriginals ook al. om zichzelf tegen massale branden te beschermen.
MAAR zegt Roger nu, door de Groenen activisten moest dat na 2000 niet meer. Alles moest blijven liggen, maar men vergat dat de bladeren en takken van de eucalyptus en acaciabomen NIET VERROTTEN en uiterst BRANDBAAR zijn. Dus bij een brand ligt dan een ENORME voedingsbodem van brandbaar materiaal.

Toch wijst een koor van politici en andere bekende ALLESWETERS naar het klimaat verandering. NIETS is daarvan waar. Australië heeft altijd al bosbranden gehad en door de afwijkende beleid is de VLAM letterlijke & figuurlijk in de pan geslagen.


conclusie: zogenaamd wetenschappelijk beleid deed ervaringen uit het verleden TENIET, MEN WIST HET ALLEMAAL VEEL BETER.
De KLIMAATGEKTE moet zelf nu op de BLAREN gaan zitten, maar wil dat NU NIET toegeven.
Zo werkt het in deze wereld.
Ook bij de Effectenhandel zien wij dat, schone handel is voor zeker 80% te bereiken door herinvoering van nummers aan de digitale aandelen.
MAAR OOK dat willen ze niet en de TOEZICHTHOUDERS lopen aan die handen mee.
SCHAAM JIJ JE NIET ALS TOEZICHTHOUDERS!!??

Waarom ben je dan TOEZICHTHOUDER geworden? Voor de STATUS?

De AEX 604,58 -1,25 -0,21% beginstand 2019 487,88
De Midcap 910,47 -0,12 -0,01% beginstand 657,58
De Smallcap 1.029,20 -1,18 -0,11% beginstand 883,26
De Bel 20 3.955,83 -11,35 -0,29% beginstand 3.243,68
De CAC 5.978,06 -4,16 -0,07% beginstand was 4.730,69
De DAX 13.249,01 beginstand was 10.558,96

De Dow 28.418.96 -43.18 punten
De NASDAQ 8.945.89 -0.11 punt

Fijne avond(31 dec. 2019) en verstook de vreugde niet en dit jaar kan in beleggingsoogpunt niet verbeterd worden in 2020.
Wat zal dat grauw gaan worden en onrustig.
Het verkiezingsjaar in de VS zal alles in het werk stellen, om het een positief aanzien zal geven, om President Trump te herverkiezen.
Als daar maar geen bijzondere dingen gaan gebeuren in de VS, die dat gaan beletten.
Daar vrezen wij wel voor.

Het jaar 2020 zal het jaar van de Mijnbouwers en de edelmetalen gaan worden, dat is onze verwachting.

Als reactie willen wij vandaag 22 maart dit toevoegen, het coronavirus heeft gedeeltelijk voor wat betreft de Mijnbouwers roet in het eten gestrooid.
Die kunnen nauwelijks werken i.v.m. beperkingen en ORDERS (lees bescherming /gezondheid van de medewerkers in de mijnen) van Overheden.
Maar het edelmetaal (lees fysiek) die kan wel oplopen naar ongekende hoogtes. OORZAAK de schaarste die gaat optreden aan voorraden Goud, Zilver etc.etc..

de agenda voor deze week en verschillende berichten van 't CBS
AVA's & BAVA's zullen wel doorgaan, naar niet Fysiek( digitaal). Dus schrijven wij die nu niet meer naar.
maandag 23 mrt
geen mededelingen

dinsdag 24 mrt.
Altice jaar & 4de kwartaalcijfers
In Duitsland Industriële bestellingen.

woensdag 25 mrt.
Avantium jaarcijfers.
In de VS Consumentenuitgave, Durable Goods.
in Duitsland Ondernemersvertrouwen.

donderdag 26 mrt.
HAL jaarcijfers, Kon Brill nabeurs, DPA.

vrijdag 27 mrt.
Jaarverslag Galapagos

Olieprijs
Geachte Club van de heer Rutte
Nu de Olieprijs zo laag is, kan het "KWARTJE KOK" en zeker volgende week er af. NU is het DE TIJF, want Indonesië moest ook de excuses krijgen!
Of is het NIMMER de bedoeling geweest dat het Kwartje er vanaf ging!
De oliemarkt wordt sinds het mislukken van de OPEC-afspraken om de olieproductie te beperken vooral gedreven door speculanten. Daarom moeten die speculanten ingedamd worden. GEEN shortposities meer laten toestaan. Stoppen met die HANDEL!!!

Oproep
aan lezers met Doctoren als kennis e/o in de Familie.
Dit advies gaf het Min. van Volksgezond e.a uit Den Haag
In verband met het Coronavirus.
Zou het virus bestreden kunnen worden door het middel waarmee kinderen tegen Difterie worden ingeënt? In de jaren 1940 van de vorige eeuw, moest er bij Difterie gestoomd worden ter verlichting/verbetering van het kinds situatie.
Later werden kinderen ingeënt en misschien daardoor NU minder vatbaar voor het Coronavirus.
Het Ministerie gaf dus dit advies, want dit hoorde thuis bij Virologen en Laboranten.

Wij vonden het JAMMER dat het Ministerie ons met dit advies weer terugstuurde.
Wij belden om ca. 10.30 uur vandaag.

Ook wij willen meehelpen dit virus in te dammen. Met dank dit door te geven.

GELD & nog eens GELD, dar draait 't om in de gehele wereld.
Alles & ook alles moet daarvoor WIJKEN
EERLIJKHEID, TRANSPARANTIE, VERTROUWEN en BEGRIJPELIJKHEID!

WAT is er nog over van het wederzijdse respect!?

Novartis receives approval from Japanese Ministry of Health, Labour and Welfare for Zolgensma® the only gene therapy for patients with spinal muscular atrophy (SMA). lees elders meer

Novartis commits to donate up to 130 million doses of hydroxychloroquine to support the global COVID-19 pandemic response. lees elders meer

media, Respect om de gevraagde afstand in ACHT te nemen is er nauwelijks bij. Gemeentes aan het Strand Noordwijk, Zandvoort e.a. vragen om thuis te blijven! Zullen de mensen zich daar aan houden!?

media,
Lokroep lentezon blijkt onweerstaanbaar
Wandelaars zien mensen weinig afstand houden: ’Lockdown lijkt zo onvermijdelijk’. UTRECHT - Ondanks dringende oproepen van artsen en verpleegkundigen om binnen te blijven, konden veel Nederlanders zaterdag de lokroep van de lentezon niet weerstaan. Afstand houden blijkt lastig.
lees & zie meer op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/315468036/wandelaars-zien-mensen-weinig-afstand-houden-lockdown-lijkt-zo-onvermijdelijk?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_zondag&utm_content=headarticle_%E2%80%99Lockdown+lijkt+zo+onvermijdelijk%E2%80%99&utm_term=20200322091500_zondag&EMAIL_SK=SK635062

Media Real
Lorenzo Sanz werd 76 jaar oud
Voormalig Real-voorzitter overleden aan gevolgen coronavirus.
lees & zie meer op
https://www.telegraaf.nl/sport/995048655/voormalig-real-voorzitter-overleden-aan-gevolgen-coronavirus

tijd 11.05
1 bitcoin = 6.297.70 USA dollar
1 ripple = 0,15888 USA dollar

media In Japan
mogelijk uitstel van de Olympische Spelen.

De wereld gaat op SLOT!
In veel landen worden grenzen gesloten en maakt het coronavirus burgerslachtoffers. Straten zijn leeg en ontwrichting van de economie zal langer gaan duren.
In Australië doet het virus ook zijn intreden, TERWIJL 'daar zomer is.
Dus, de slogan, "als het hier zomer gaat worden, dan zal het virus verdwijnen gaat niet meer op"!

media,
Coronavirus and Climate Change Could Stretch FEMA Past Its Limit
Staffing shortfalls at the U.S. disaster-response agency could impair its ability to tackle a pandemic on top of extreme weather events.
see & read more on www.bloomberg.com

media Aardbeving in Kroatië. De wereld krijgt van alles over zicht heen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL