P3 Logistic Parks viert 20-jarig bestaan op EXPO REAL

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/10/2021 11:03
Rotterdam | 11 oktober 2021 – Expo Real 2021 markeert het 20-jarig bestaan van logistiek vastgoed investeerder en ontwikkelaar P3 Logistic Parks ("P3"). Het bedrijf werd rond de millenniumwisseling opgericht in Praag, Tsjechië, en is van een bescheiden MKB uitgegroeid tot een Europese top 5 speler in logistiek vastgoed. Vandaag beschikt P3 over ongeveer 6,3 miljoen m² kwalitatieve magazijnruimte in 11 Europese markten. Meer dan 450 huurders uit de retail, e-commerce, traditionele 3PL en automotive sectoren bedienen hun klanten vanuit een magazijn van P3.

Het dynamische groeitraject van P3 werd in 2016 versterkt toen GIC, het overheidsfonds van Singapore, het bedrijf overnam. Sinds die tijd is het bedrijf in waarde bijna verdubbeld tot de huidige waardering van ongeveer € 7 miljard, en heeft het circa 1,8 miljoen m² nieuwe opslagruimte ontwikkeld voor klanten zoals onder andere DHL, Kühne+Nagel, Amazon, Lamborghini en Airbus. Bovendien heeft P3 momenteel een pijplijn van nog eens 800.000 m². De groei van P3 word gestimuleerd door gunstige marktomstandigheden voor aanbieders van logistieke ruimte, waaronder de versnelde invoering van e-commerce en de evolutie van het winkelgedrag van klanten.

Frank Pörschke, CEO van P3 Logistic Parks, zegt: "P3 is gegroeid tot een dynamisch en bruisend bedrijf met de ambitie om de toonaangevende investeerder in logistiek vastgoed in Europa te worden. Wij zijn een internationaal bedrijf dat in verschillende markten echt ter plaatse aanwezig is – en dat is uniek voor investeerders. Onze grootste troeven zijn onze langetermijnvisie op investeringen, ontwikkeling en beheer van ons vastgoedportefeuille, en ons volledige dienstenaanbod, van inkoop en bouw tot asset- en property management. We bieden onze klanten de juiste condities om te excelleren, en tegelijkertijd een geweldige werkplek voor hun medewerkers."

In de komende 20 jaar wil P3 groeien door zijn ontwikkelingsactiviteiten verder uit te breiden en investeringsmogelijkheden te zoeken - zowel grote, Europese portefeuilles alsook kleinere single-asset deals binnen een lokale markt.

Léon Vié, Managing Director Nederland & België van P3 Logistic Parks, voegt toe: "In de afgelopen twintig jaar heeft P3 in heel Europa een sterk groeipad laten zien. Maar onze groeiambities houden hier niet op. In Nederland willen wij ons huidige portefeuille van 231.000 m² in het komende decennium aanzienlijk uitbreiden. Terwijl we de laatste hand leggen aan onze nieuwste ontwikkeling, een project van 99.000 m² in Echt-Susteren, blijven we op zoek naar nieuwe dealmogelijkheden. Rekening houdend met het milieu en de schaarste aan grond, richten wij ons waar mogelijk op brownfield-ontwikkelingen. Als een toegewijde logistieke speler, omvatten onze vaardigheden ook het ontwikkelen van activiteiten rond geavanceerde opslagruimtes voor last mile, koudeopslag of data."

Het XX-symbool bij onze stand op de EXPO REAL staat voor het 20-jarig bestaan van P3 en voor een duidelijk ‘teken van intentie‘ voor de toekomst. P3 is uitgegroeid tot een van de sterkste en best beoordeelde vastgoedmerken, en staat bekend om zijn uitstekende service aan meer dan 450 klanten en zijn leveranciersnetwerk. In 2021 werd P3 uitgeroepen tot het Sterkste Merk in Zuid-Europa en kreeg het van het EUROPEAN REAL ESTATE BRAND INSTITUTE de speciale award ‘Strongest Brand Growth in Europe’ voor alle vastgoedcategorieën.

Meer informatie over de 20-jarige geschiedenis van P3 vindt u in deze gloednieuwe jubileumfilm.

20211011_P3 Logistic Parks viert 20-jarig bestaan op EXPO REAL-final.pdfBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL