P3 Logistic Parks op schema om 99.000 m² project in Echt eind dit jaar op te leveren

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/10/2021 15:26
P3 Echt is ideale asset voor grote third-party logistiek en e-commerce aanbieders

Rotterdam | 20 oktober 2021 – P3 Logistic Parks, een toonaangevende langetermijninvesteerder gespecialiseerd in het beheer en de ontwikkeling van logistiek vastgoed in Europa, ligt op schema met de oplevering van de logistieke site in de regio Echt-Susteren in december 2021. Het project is de meest duurzame ontwikkeling van P3 in Europa.

P3 Logistic Parks staat op het punt P3 Echt af te ronden. Het is het meest recente ontwikkelingsproject in Nederland en gelegen op het bedrijventerrein 'Midden-Limburg' in de gemeente Echt-Susteren. Dankzij de strategische ligging in het zuiden van Nederland, dicht bij de Duitse en Belgische grens, is P3 Echt goed gepositioneerd om zowel nationale als internationale klanten te bedienen. De uitstekende ligging van de locatie en de grote vraag naar logistieke ruimte in Nederland maken P3 Echt tot een ideale asset voor grote third-party logistiek (3PL) en e-commerce aanbieders. De faciliteit bestaat uit vier gelijke units met elk een magazijn, mezzanine en kantoorruimte. In totaal bestaat de locatie uit 84.877 m² opslagruimte, 12.685 m² mezzanine en 1.376 m² kantoorruimte. P3 is momenteel met meerdere partijen in gesprek over de verhuurmogelijkheden van P3 Echt. Het bedrijf heeft Cushman & Wakefield en Bridgegap aangesteld als verhuurmakelaars.

P3 kocht de logistieke site in Echt van Dokvast Projects B.V. De aankoop was de eerste termijnaankoop van P3 in Nederland en werd in oktober 2020 afgerond. De bouw startte in Q4 2020. De faciliteit heeft een zonnepaneleninstallatie op het dak, 12.2 meter vrije hoogte, 82 elektronisch bedienbare laadstations en een ESFR-gecertificeerde sprinklerinstallatie. Bij oplevering, die gepland staat voor begin december, mikt P3 Logistic Parks op een BREEAM-NL "Outstanding" certificering. Dit vanwege haar inspanningen op het gebied van CO2-reductie, zonnepanelen, ingerichte installatietechnieken, energiezuinige verlichting, monitoring van waterverbruik, afvalbeheer, voorzieningen voor de omliggende flora en fauna, etc.

Léon Vié, Managing Director Nederland & België bij P3 Logistic Parks, licht toe: "De oplevering van de site is een mijlpaal voor ons, omdat het de succesvolle realisatie markeert van onze meest duurzame ontwikkeling in Europa. Bovendien is P3 Echt een belangrijke stap voor onze uitbreidingsplannen in de regio, die een hoeksteen van onze groeistrategie is geworden als gevolg van Brexit en de pandemie-gerelateerde boost in e-commerce en 3PL. Met onze focus op de behoeften van de industrie in de huidige marktomgeving, kijken we ernaar uit om toekomstige huurders te verwelkomen in ons duurzaam ontworpen en goed gelegen logistieke vastgoed in Echt."

P3 is momenteel eigenaar en beheerder van zes logistieke locaties in Nederland die worden verhuurd aan klanten als Greenyard Fresh, Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech. P3 Echt wordt het zevende magazijn in Nederland.

Het volledige persbericht en een foto van P3 Echt vindt u in de bijlage. Op aanvraag is meer beeldmateriaal beschikbaar.

20211020_P3 Logistic Parks op schema om 99.000 m² project in Echt eind dit jaar op te leveren.pdf
178.53 KBBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL