Stel je lespakket samen op Groen Kennisnet

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/09/2022 18:30
Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dit is hét moment om te kijken wat Groen Kennisnet voor nieuws te bieden heeft om jouw studenten nieuw, up-to-date materiaal voor te schotelen. Stel je eigen lespakket samen met de laatste bronnen, video’s en leermiddelen op Groen Kennisnet.
Leermateriaal op Groen Kennisnet
Groen Kennisnet is trots op haar kennisbank, waarin bijna 470.000 grotendeels Nederlandstalige, openbaar toegankelijke bronnen over het groene domein te vinden zijn. Maar hoe vind je in zo’n enorme collectie de bronnen die voor jouw onderwijs relevant zijn? Om het overzichtelijker te maken heeft de redactie 3.000 leermiddelen voorgesorteerd. Op de Groen Kennisnet wiki zijn complete cursussen en lespakketten openbaar beschikbaar. Bekijk het overzicht waar dit materiaal is toegespitst per thema en sector. Handig!

Nieuw schooljaar, nieuwe leermiddelen
Met name over de groene thema’s waarin de ontwikkelingen snel gaan loont het om te zoeken naar nieuwe bronnen in de kennisbank. Over actuele thema’s – denk aan stikstof, vogelgriep, japanse duizendknoop en de eikenprocessierups – zijn goede factsheets beschikbaar die in het onderwijs gebruikt kunnen worden. Video’s en kennisclips zijn vaak ook goed toe passen binnen het groen onderwijs en passen vaak beter bij de leerstijl van jongeren dan geschreven bronnen. Groen Kennisnet heeft 6.600 video’s in de collectie met uitgebreide webinars, korte instructiefilmpjes en alles daar tussenin.

Nieuw: bewaarfunctie
Misschien is het je al opgevallen, maar rechtsboven zit er sinds kort een “login” knop. Iedereen kan kosteloos een profiel maken op Groen Kennisnet. Nieuw is de mogelijkheid om berichten, dossiers, video’s, agenda items en nog veel meer te bewaren. Alles wat je bewaart komt in 1 overzicht terecht. Best praktisch, want zo kan je al het lesmateriaal dat je verzameld hebt makkelijk terugvinden.

ga voor meer naar
https://groenkennisnet.nl/nieuwsitem/stel-je-lespakket-samen-op-groen-kennisnetBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL