Tips van veehouders in rapportage bedrijfsbeslisingen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/01/2023 13:31
De stikstofaanpak evenals de invulling en implementatie van de gebiedsgerichte aanpak roept veel vragen op. In het kader van het programma Integraal Aanpakken is Schuttelaar & Partners, in samenwerking met ZLTO, LLTB en LTO Noord, op bezoek gegaan bij boeren die al emissies reduceren. Hun ervaringen en verhalen zijn in deze rapportage te zien en te lezen. Deze rapportage laat aan zowel veehouder, de (lokale) overheid als andere betrokkenen bij gebiedsprocessen zien dat er handelingsperspectief is.
Reductiemaatregelen
Er zijn meerdere manieren om op integrale wijze aan reductiedoelstellingen te voldoen. Dat kan via stal-, dier-, voer- en mestmaatregelen. En soms door maatregelen uit de verschillende sporen op een slimme manier te combineren. Door goed management en slimme maatregelen kan relatief makkelijk veel reductie gerealiseerd worden, passend bij verschillende bedrijfs- of omgevingsfactoren. De rapportage laat ook de keuzelogica van veehouders zien. Voor veehouders zijn keuzes vaak vanzelfsprekend, maar voor beleidsmakers niet altijd.

Praktijkvoorbeelden
Veehouders vinden in deze rapportage inspirerende en succesvolle praktijkvoorbeelden van emissiereducerende maatregelen. De voorbeelden en verhalen laten zien dat er voor verschillende regio’s goede oplossingsrichtingen bestaan. (Lokale) overheden en andere partijen die zijn betrokken bij gebiedsprocessen vinden in deze rapportage veelbelovende oplossingen en systemen die zich deels al hebben bewezen in de praktijk, en daarmee aantonen dat reductiedoelstellingen gehaald kunnen worden.


lees meer op
https://groenkennisnet.nl/nieuwsitem/tips-van-veehouders-in-rapportage-bedrijfsbeslisingen



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL