Recticel, resultaten eerste halfjaar 2021 - Stevige volumes – Solide marges – Integratie van FoamPartner.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 27/08/2021 11:25
Netto-omzet stijgt van EUR 374,3 miljoen naar EUR 596,2 miljoen (+59,3%), waarvan 39,7% organische groei, 0,4% wisselkoerseffect en een bijdrage sinds 2Q2021 van FoamPartner van EUR 71,9 miljoen
Aangepaste EBITDA: van EUR 19,0 miljoen naar EUR 56,9 miljoen
Resultaat over de periode (aandeel van de Groep): van EUR 60,1 miljoen (inclusief EUR 68,8 miljoen resultaat uit beëindigde activiteiten) naar EUR 28,0 miljoen
Netto financiële schuld: EUR 206,6 miljoen

Olivier Chapelle (CEO): “De positieve verkooptrend van 1Q2021 zette zich door in 2Q2021, dankzij de zeer sterke vraag bij Isolatie en de solide vraag bij Engineered Foams. Bij Slaapcomfort verbeteren momenteel de volumes dankzij de opheffing van de mobiliteits- en handelsbeperkingen die met name Duitsland en Nederland nog tijdens 1H2021 troffen.

Het aanbod van chemische grondstoffen blijft zeer beperkt door geplande onderhoudswerken en nieuwe gevallen van overmacht op de productielocaties van onze leveranciers, waardoor vooral de beschikbaarheid en de prijzen van MDI getroffen worden. Het valt moeilijk te voorspellen wanneer deze situatie zich zal normaliseren; ondertussen passen we onze prijzen verder aan waar nodig.

De integratie van FoamPartner in Engineered Foams verloopt vlot en de voorspelde synergiën zullen tegen 2023 naar verwachting oplopen tot EUR 18 miljoen. Het desinvesteringsproces van de divisie Slaapcomfort ligt op schema en tegen het einde van 3Q2021 worden bindende offertes verwacht.

Door vertraging in het afsplitsingsproces wordt nu verwacht dat de overname van de isolatieplaatactiviteiten van Gór-Stal in de loop van 4Q2021 zal worden afgerond.

Ten slotte komt er een belangrijke wijziging in de samenstelling van het Group Management Committee. Na 19 jaar dienst als CFO en lid van het Group Management Committee, heeft Jean-Pierre Mellen besloten om op 31 augustus 2021 terug te treden. Hij zal opgevolgd worden door Dirk Verbruggen, de huidige General Counsel & General Secretary, die de verantwoordelijkheden van CFO en van General Counsel zal combineren. Dirk vervoegde de juridische afdeling van Recticel in 1999 en werd benoemd tot General Counsel & General Secretary en lid van het Management Committee in 2012. Jean-Pierre zal tot augustus 2022 ondersteuning blijven bieden voor bijzondere opdrachten en om een vlotte overgang te verzekeren. Ik maak van de gelegenheid gebruik om Jean-Pierre van harte te bedanken voor zijn vele bijdragen en zijn totale inzet voor Recticel".

VOORUITZICHTEN

Onze onderliggende eindmarkten blijven een positief momentum vertonen in een nog steeds volatiel klimaat. Op basis van de huidige gegevens verwacht onze Groep een Aangepaste EBITDA voor het volledige jaar 2021 tussen EUR 123 miljoen en EUR 133 miljoen, inclusief de bijdragen van FoamPartner (9 maanden) en de daarmee verbonden synergiën.

lees verder op
https://www.recticel.com/nl/node/603Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL