Friesche Vlag koffieverrijkers voortaan in gerecyclede PET-fles

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 08/10/2021 08:38
Friesche Vlag koffieverrijkers in fles zijn vanaf nu verkrijgbaar in een milieuvriendelijkere verpakking. Alle eenmalig te gebruiken glazen flessen van de hele lijn koffiemelk worden vervangen door gerecyclede PET-flessen*. Ook voor deze PET-flessen ontwikkelde de Research & Development-afdeling van FrieslandCampina een ‘ritssluiting’. Hiermee kan het etiket van de fles eenvoudig worden verwijderd en is recycling mogelijk.

Patrick van Baal, Global Director Packaging Development bij FrieslandCampina: “Het vervangen van eenmalig glas, een materiaalsoort dat we al jaren met z’n allen recyclen, door plastic kan gevoelsmatig een verkeerde stap zijn. We weten echter dat de CO2-voetafdruk en gebruik van fossiele grondstoffen van onze gerecyclede PET-flessen significant lager is dan de eenmalig glazen flessen die we gebruikten. Bovendien zijn de gerecyclede PET-flessen niet breekbaar, gemakkelijk te openen en schenken ze beter uit. Het is onze ambitie om volledig circulair te worden met een zo klein mogelijke impact op het klimaat. Met deze introductie zetten we weer een goede stap richting onze doelstellingen om circulaire verpakkingen te gebruiken met een zo laag mogelijke CO2-voetafdruk.”
In het nieuwe portfolio van Friesche Vlag krijgen de PET-flessen de formaten 140 ml, 300 ml en 500 ml. De kartonnen verpakkingen (455 ml en 929 ml) en de cupjes blijven bestaan.

(Inter)nationale samenwerkingen
Een van de doelstellingen van FrieslandCampina’s duurzaamheidsprogramma ‘Nourishing a better planet’ is om betere verpakkingen te maken, die 100% circulair en CO2-neutraal zijn en waarbij we de hoeveelheid verpakkingsmateriaal tot een minimum te beperken. Daarom heeft het bedrijf zijn doelstellingen ook vastgelegd via internationale en nationale partnerschappen zoals het Europese en het Nederlandse Plastic Pact en ‘the new plastics global commitment’ van de Ellen MacArthur Foundation.

Meer weten over hoe FrieslandCampina concreet werkt aan duurzame verpakkingen voor minder uitstoot? Bekijk dan deze animatie.
ga naar
https://consent.youtube.com/m?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fapp%3Ddesktop%26v%3D32NMZB8hFZ0%26t%3D55s&gl=NL&m=0&pc=yt&uxe=23983171&hl=nl&src=1

*De PET-flessen van Goudband en Halvamel bestaan uit 100% gerecycled materiaal. De dop en het etiket bestaan niet uit gerecycled materiaal. De PET-fles (exclusief dop en etiket) van Balance is gemaakt van 89% gerecycled materiaal. Doordat Balance een gevoelig product is, is het extra belangrijk om zuurstof buiten de fles te houden. Om dat voor elkaar te krijgen voegen we een zogeheten extra ‘zuurstofbarrière’ toe aan de fles. Daarom kan de fles nog niet van 100% gerecycled PET worden gemaakt. We blijven eraan werken om dit te verbeteren. Alle flessen zijn volledig recyclebaar nadat het etiket – die niet recyclebaar is – wordt verwijderd en de dop wordt teruggeplaatst.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL