Galapagos presenteert nieuwe data van het SELECTION fase 3-programma op het 2021 congres van de United European Gastroenterology Week (UEGW)

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 05/10/2021 08:52
Voortzetting van 200mg filgotinib bij inductie-non-responders in week 10 resulteerde in klinische voordelen voor colitis ulcerosa (CU)-patiënten in de langetermijn-vervolgstudie (LTE)

Behandeling met filgotinib 200mg resulteerde in klinisch betekenisvolle verbeteringen in gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven (GKvL) in week 58 bij patiënten met colitis ulcerosa (CU)

Mechelen, België; 4 oktober 2021, 22.01 CET; Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van twee post-hoc analyses van de SELECTION en de SELECTION LTE-studies, die deel uitmaken van het klinische onderzoeksprogramma voor filgotinib, voor de behandeling van patiënten met matig tot ernstig actieve colitis ulcerosa (CU). De analyses tonen klinische voordelen aan van langdurige dosering van filgotinib 200mg, een eenmaal daagse, orale, preferentiële JAK1-remmer, bij patiënten met CU die niet reageerden in week 10. Bijkomende voordelen in gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven (GKvL) werden getoond bij behandeling met filgotinib 200mg, in vergelijking met placebo. Deze gegevens worden gepresenteerd op het virtuele UEGW 2021 congres (3–5 oktober).

In SELECTION konden patiënten die na de inductiefase van 10 weken geen respons toonden open-label filgotinib blijven ontvangen in de LTE. In een post-hoc analyse werd aangetoond dat voortzetting van filgotinib 200mg bij patiënten die geen respons toonden ertoe leidde dat 65,7% biologisch-naïeve en 62,2% biologisch-ervaren patiënten in week 12 een partiële Mayo Clinic Score (pMCS)-respons hadden bereikt, met 17,1% biologisch-naïeve en 16,7% biologisch-ervaren patiënten in pMCS-remissie (Presentatie MP082).1

Een post-hoc analyse van GKvL-gegevens uit de SELECTION-studie laat zien dat patiënten die werden behandeld met filgotinib 200mg klinisch betekenisvolle verbeteringen in hun kwaliteit van leven bereikten vergeleken met placebo. De gegevens omvatten Inflammatory Bowel Disease Questionnaire-remissie en metingen van productiviteit, en fysieke en mentale componenten beoordeeld op basis van de 36-item Short Form Survey (SF-36), EuroQol 5-dimensionele (EQ-5D) visuele analoge schaal en Work Productivity and Activity Impairment-vragenlijst (Poster PO457).2

Dr. Walid Abi-Saab, Chief Medical Officer bij Galapagos zei: “De SELECTION-studie heeft een schat aan gegevens opgeleverd over het werkzaamheids- en veiligheidsprofiel van filgotinib. Bij mogelijke goedkeuring kunnen deze gegevens informatief zijn voor klinische behandelingswijzen. Deze omvatten onder andere de voordelen van langdurige dosering met filgotinib 200mg bij patiënten die geen respons toonden bij inductie en het bereiken van behandelingsdoelen die verder gaan dan klinische symptomen van CU. We weten dat patiënten met CU fysiek, sociaal en psychologisch worden beïnvloed door deze ziekte, en daarom is het zo belangrijk om maatstaven voor gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven op te nemen in onze klinische studies. Op die manier kunnen we een holistisch inzicht in het beheer van de ziekte opbouwen.”

In twee van de dertien abstracts van het bedrijf zijn gegevens betreffende de behandeling van CU-patiënten met filgotinib opgenomen. Het gebruik van filgotinib voor de behandeling van CU is experimenteel en is nergens ter wereld goedgekeurd.

ga voor meer naar
https://www.glpg.com/press-releases




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL