DSM NeoResins+ voltooit nieuwe fabriek voor watergedragen alkydharsen in Hoek van Holland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 26/11/2007 08:23
DSM NeoResins+ heeft met succes de bouw voltooid van de nieuwe productielijn voor watergedragen alkydharsen op de bestaande DSM-locatie in Hoek van Holland. De nieuwe lijn zal worden gebruikt voor de productie van speciale watergedragen alkydharsen voor hoogwaardige decoratieve afwerklakken voor vakman en doe-het-zelver, beitsen en metaalcoatings. De familie van watergedragen alkydharsen vormt een belangrijk deel van de brede watergedragen technologieportfolio van DSM NeoResins+ en zal de komende jaren substantieel groeien. Deze harsen (op zichzelf of in combinatie met acrylaat-emulsies en/of polyurethanen op waterbasis) zijn namelijk een uitstekend watergedragen alternatief voor coatingsystemen op oplosmiddelbasis.

"De nieuwe productielijn is een van de belangrijkste onderdelen van een programma waarmee we onszelf omvormen tot een leidende fabrikant van speciale harsen. Door de bouw van deze fabriek in combinatie met de volgens plan verlopen sluiting van onze locatie Landskrona in Zweden, waar vooral lang olie alkyden werden gemaakt, liggen we goed op koers met de overgang naar een meer milieuvriendelijke productportfolio," zegt Dimitri de Vreeze, businessunitdirecteur bij DSM NeoResins+.

Ben van Kooten, businessgroepdirecteur van DSM Resins, geeft als commentaar: "De investering in deze nieuwe technologie betekent een verdere versterking van DSM's leiderschapspositie op het gebied van speciale coatingharsen en is tevens een verdere stap op weg naar de verwezenlijking van DSM's ambitie in het kader van de Vision 2010-strategie om in 2010 EUR 1 miljard aan omzet te genereren uit innovatie. Met deze nieuwe productielijn zijn wij klaar voor de uitdaging om met watergedragen technologie producten te maken die even goed presteren als de traditionele systemen op basis van oplosmiddelen. Daartoe beschikken wij over een uitstekend alternatief productaanbod waarmee de in verband met toekomstige Europese wetgeving vereiste VOC-emissieverlaging voor 2010 kan worden bereikt."

DSM NeoResins+
DSM NeoResins+ is een wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve specialty-harsen die aansluiten op de behoeften van de verfindustrie en de grafische sector. DSM NeoResins+ heeft 1200 medewerkers en zeven productielocaties: in Frankfort en Wilmington (VS), Shunde (China), Hoek van Holland en Waalwijk (Nederland), Meppen (Duitsland) en Parets (Spanje). De onderneming richt zich op het vervullen van klantenbehoeften en beschikt daartoe over vijf Application and Research & Technology Centers: in Wilmington (VS), Sjanghai en Shunde (China), Parets (Spanje), Waalwijk en Zwolle (Nederland). Al deze centra worden ondersteund vanuit drie Customer Service Centers: in Wilmington (VS), Shunde (China) en Waalwijk. Het hoofdkantoor van DSM NeoResins+ bevindt zich in Waalwijk



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL