Update LogicaCMG vandaag

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/12/2003 08:42
LogicaCMG plc houdt vandaag een analistenbijeenkomst en publiceert de volgende trading update in relatie tot het financiële jaar, eindigend per 31 december 2003. De belangrijkste punten zij
Resultaten tweede halfjaar in lijn met onze verwachtingen
Reorganisaties in verband met fusie volgens plan zo goed als afgerond
Groeiend vertrouwen dat de belangrijkste markten zich stabiliseren
Verdere voortgang in outsourcing en offshore
Markten op het vasteland van Europa, met name Duitsland, blijven uitdagend
Sterke balans met de flexibiliteit om op groeikansen in te spelen

Dr Martin Read, Group Chief Executive van LogicaCMG, zei:
“Over het algemeen hebben de resultaten zich gedurende de tweede helft van het jaar ontwikkeld in lijn met onze verwachtingen. De voordelen van de fusie zijn gebleken uit een toegenomen marktaandeel en de vorderingen die zijn gemaakt in het verkrijgen van opdrachten.

“De succesvolle integratie van de twee bedrijven is een belangrijke stap geweest in de ontwikkeling van de Groep. Terwijl er uitdagingen blijven, met name in Duitsland, hebben we het vertrouwen dat de vooruitgang die we dit jaar hebben gerealiseerd zich in 2004 zal voortzetten.”

IT Services

In de tweede helft verwachten we dat de omzet in IT services ongeveer gelijk zal zijn aan de eerste helft. Zoals aangegeven tijdens de halfjaarresultaten in september, verwachten we een verbetering van de marge van 6,5% in de eerste helft tot meer dan 8% in de tweede helft, grotendeels als gevolg van de reeds genomen rationalisatie maatregelen in verband met de fusie.

Het Verenigd Koninkrijk blijft mogelijkheden bieden voor omzetgroei, waarbij we meer orders boeken, onze efficiency verder opvoeren en de productiviteit verbeteren. De Public Sector blijft sterk. Outsourcing is daarbij de belangrijkste factor, waarbij we voordeel halen uit ons “gemengde” lagekostenmodel, gebaseerd op onze “nearshore” en “offshore” capaciteit.

Zoals te verwachten, blijven de markten op het Europese vasteland uitdagend. De Nederlandse economie begint terug te keren uit een recessie en met een verbeterde bezettingsgraad zien we wat meer stabiliteit in de omzet.

In Frankrijk hebben we de rationalisatie afgerond, waarbij dubbelfuncties zijn opgeheven en onze kostenbasis beter in lijn is gebracht met het huidige activiteitenniveau. De vraag en prijs zijn stabieler geworden in de afgelopen maanden en we verwachten 2004 in te gaan met winstgevende activiteiten. Onze belangrijkste focus ligt nu bij het ontwikkelen van die onderdelen van onze Franse business waar we de hoogste toegevoegde waarde leveren en bij het verbeteren van de bezettingsgraad.

De Duitse markt blijft erg moeilijk, met name in de bancaire sector waar een groot deel van onze activiteiten plaatsvindt. In Duitsland is ook de integratie het meest complex geweest als gevolg van de regionale spreiding en de relatief kort voor de fusie gedane acquisities. We hebben in de tweede helft voortgang geboekt in het nemen van kostenbesparende maatregelen en hebben het management team krachtiger gemaakt. Echter, in deze uitdagende markt zal het wat langer duren om de winstgevendheid te herstellen. We blijven ons richten op kostenbesparingen, verhoging van de bezettingsgraad en het uitbreiden van onze outsourcing activiteiten.

Onze huidige verwachting voor IT services is dat we terug zullen keren naar groei in de loop van 2004 en als gevolg daarvan enige verbetering in de marge zullen laten zien vergeleken met de tweede helft van 2003. We zijn onderdeel van het team dat het contract bij de National Health Service (NHS) voor de nationale database en berichtenproject heeft gekregen, hetgeen ons vertrouwen in deze vooruitzichten ondersteunt. We zijn ook in de laatste fase van het offertetraject voor twee “Local Service Provider” contracten binnen het aanbestedingsprogramma van de NHS als een 50% joint venture partner met EDS in PlexusCare. Een beslissing over deze contracten wordt rond het einde van het jaar verwacht.

Wireless Networks

We verwachten dat de omzet in de tweede helft van 2003 niet minder zal zijn dan die in de eerste helft. De kosten zijn wederom strak beheerst en daarmee groeit ons vertrouwen dat deze activiteiten winstgevend zullen zijn voor het hele jaar.

De belangrijkste wireless operators zijn nu meer bereid om te investeren om hun gecombineerde doelstelling van kostenbesparing en omzetgroei van data services te verwezenlijken. Met onze combinatie van een sterke productenportfolio en systeemintegratie vaardigheden, is LogicaCMG ideaal gepositioneerd om hen te helpen deze doelen te bereiken.

Mogelijkheden voor omzetgroei zullen komen uit de bredere acceptatie van nieuwere technologieën, verdere uitbreiding van marktaandeel en meer berichtenverkeer. Multimedia messaging (MMS) is het belangrijkste aandachtspunt. De topspelers onder de operators richten zich in toenemende mate op het implementeren van meer robuuste en beter geïntegreerde platformen van waaruit ze nieuwe datadiensten aanbieden. Dit creëert additionele mogelijkheden voor LogicaCMG als een onafhankelijke leverancier met een bewezen track-record op het gebied van high performance oplossingen.

Sterke balans

De financiën van de Groep zijn versterkt door het succesvolle uitgeven van convertible bonds in september waarmee netto € 303 miljoen werd binnengebracht. Dit heeft het kostenpatroon en de resterende looptijden van onze schuldpositie verbeterd en geeft extra ruimte om in te spelen op groeikansen.

De Groep zal haar jaarcijfers over kalenderjaar 2003 presenteren op dinsdag 2 maart 2004.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL