Imtech heeft hervormd bestuur rond

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 03/07/2013 19:05
GOUDA (AFN) - Imtech gaat met een geheel vernieuwd bestuur proberen een verse start te maken. Met de aanstelling van Felix Colsman dinsdag en Paul van Gelder vorige maand is de uitbreiding van het bestuur tot vier personen afgerond.

Colsman wordt, na goedkeuring door de aandeelhouders, directeur van de activiteiten in Duitsland en Oost-Europa. Daar ontstonden eerder dit jaar enorme verliezen door fraude binnen het bedrijf. Van Gelder wordt binnen Imtech verantwoordelijk voor de onderdelen IT, Marine, Traffic & Infra en voor de activiteiten in Spanje en Turkije, samen goed voor een omzet van circa 1,8 miljard euro.

Eerder dit jaar nam huidig bestuursvoorzitter Gerard van de Aast al vroeger dan oorspronkelijk de bedoeling was het stokje over van René van der Bruggen. Daarnaast werd Hans Turkesteen aangesteld als financieel directeur. Hij volgde in februari Boudewijn Gerner op, die vlak na de bekendmaking van honderden miljoenen aan afschrijvingen in Polen zijn functie neerlegde.

Imtech liet eind april weten het bestuur met twee nieuwe leden te zullen versterken en gaf al eerder aan het gehele besturingsmodel aan te passen. Zo moet er betere controle ontstaan op alle bedrijfsonderdelen, zodat de risico's beter in de hand kunnen worden gehouden. ,,Wij zijn verheugd dat het bestuur na de aanstelling van de heren Van Gelder en Colsman is versterkt en dat wij ons gezamenlijk kunnen richten op de toekomst van Imtech'', liet Van de Aast woensdag weten.

toevoeging op 4 juli 2013 om 08.38
Spoken
Imtech, daar zou XEA.nl "spoken" zien en dat er 73% aandelen in vaste handen zat was de beheerder van het Ad Value Fund ook niet bekend, want dat bestaat niet kregen wij via 1 lezer te horen.
Hier de link van Imtech zelf waar wij (Redactie XEA.nl) de "Mosterd" vandaan halen!
http://imtech.com/NL/Investors/Share/Share-Information.html
Een keurige pannenkoek met procenten erbij in welk land de beleggers zitten.
Dus zolang wij geen overzichten zien van de "geld- en aandelenstromen" blijven wij bij aandelen fraude voor 99,995% bij aandelen Imtech.
Een lezer had begin dit jaar nog aan de CFO (Boudewijn G. gevraagd of er veel wijzigingen waren nadat er berichten in de media over fraude in Duitsland waren verschenen. Antwoord was, dat waren er niet.
DUS WAAR KOMEN AL DIE AANDELEN VAN IMTECH VANDAAN? Hier nog eens de omzetten van Euronext en XEA.nl
hier het omzet staatje van 2013
Euronext en XEA.nl in miljoenen
jan. 2013 16,3 16,3
febr. 97,5 97,5
maart 35,3 35,3
april 30,8 30,8
mei 31.2 31,1
juni 50,3 50,2
totaal 261,4 261,2 vanaf 1/1/2013 t/m/ 27 juni j.l.
Maar Imtech schrijft zelf dat zij weet waar haar aandelen zitten,
03/05/2012 IMTECH
Oud aantal: 92.746.782
Verhoging: 1.313.134
Nieuw aantal: 94.059.916
Referentie prijs: EUR
Reden: Stock Dividend



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL