Start aandelen inkoopprogramma ter waarde van EUR 100 miljoen, nu het aandelen inkoopprogramma voor toekomstige dividenduitkeringen en voor aandelenpl

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 26/08/2014 07:27
Nutreco kondigt aan dat (i) het aandelen inkoopprogramma voor toekomstige dividenduitkeringen en voor aandelenplannen voor eigen werknemers is afgerond en (ii) het aandelen inkoopprogramma ter waarde van € 100 miljoen om de efficiëntie van de balans te optimaliseren en de toekomstige winst per aandeel te verbeteren, zoals aangekondigd op 24 juli 2014, nu van start gaat.

Aandelen inkoopprogramma voor toekomstige dividenduitkeringen en voor aandelenplannen voor eigen werknemers afgerond

Conform de aankondiging op 12 juni 2014 en het persbericht van 23 juni 2014 van het aandelen inkoopprogramma, heeft Nutreco tot en met 25 augustus 2014 1.400.000 eigen gewone aandelen gekocht voor een gemiddeld bedrag van € 31,25 per aandeel, € 43,4 miljoen in totaal. Hiermee is het aandelen inkoopprogramma voor toekomstige dividenduitkeringen en voor aandelenplannen voor eigen werknemers afgerond.

Nutreco bezit momenteel ongeveer 2,0% van haar eigen aandelen. Het thans geplaatste aandelenkapitaal van Nutreco bedraagt 70.237.364 aandelen.

Aandelen inkoopprogramma ter waarde van € 100 miljoen
Het aandelen inkoopprogramma ter waarde van € 100 miljoen om de efficiëntie van de balans te optimaliseren en de toekomstige winst per aandeel te verbeteren, dat op 24 juli 2014 is aangekondigd, gaat nu van start. Dit programma zal eindigen op 31 januari 2015, tenzij het maximale inkoopbedrag van € 100 miljoen aan Nutreco-aandelen al voor die datum is bereikt. In dat geval zal het programma eindigen op de datum waarop dat maximumbedrag is bereikt.

Het inkoopbedrag van € 100 miljoen is ongeveer 4 tot 5% van het uitstaande aandelenkapitaal van Nutreco. De aandelen die onder dit inkoopprogramma worden ingekocht, zullen te zijner tijd worden ingetrokken, wat resulteert in een vermindering van het uitstaande aandelenkapitaal van Nutreco

Het aandelen inkoopprogramma wordt uitgevoerd in overeenstemming met het mandaat dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 27 maart 2014 heeft gegeven. De prijs die voor de Nutreco-aandelen zal worden betaald, ligt tussen de nominale waarde van de aandelen en 110% van de gemiddelde prijs aan het eind van de vijf voorafgaande handelsdagen op de NYSE Euronext Amsterdam beurs.

Nutreco heeft ABN AMRO opdracht gegeven om het aandelen inkoopprogramma uit te voeren. ABN AMRO neemt zijn handelsbeslissingen ten aanzien van het aantal aandelen dat wordt ingekocht en het tijdstip daarvan onafhankelijk van Nutreco.

Nutreco zal door middel van wekelijkse persberichten informatie verstrekken over de voortgang van het programma.

EINDE PERSBERICHT






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL