ABLYNX HEEFT EEN UITBREIDING VAN HAAR GMP CERTIFICAAT ONTVANGEN VOOR NIEUWE GMP UNIT

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/01/2012 19:06
GENT, België, 10 januari 2012 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX] kondigde vandaag aan dat ze een uitbreiding van haar Good Manufacturing Practice (GMP) certificaat heeft ontvangen van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten in België voor haar nieuwe GMP-afdeling in haar hoofdkantoor in Gent, na een inspectie in november 2011.

Na ontvangst van deze accreditatie, zal Ablynx' GMP afdeling nu in staat zijn om release-testen uit te voeren op actieve stoffen en finaal geformuleerde geneesmiddelen, en om onafhankelijk alle stabiliteitsstudies uit te voeren op deze batches. De GMP productie van Nanobodies® op grote schaal zal uitbesteed blijven bij externe contract manufacturing organisaties (CMO).

Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx, verklaarde: "GMP certificatie van onze laboratoria in Gent is een bevestiging van de toewijding van Ablynx om constant te presteren op hoog niveau in onze eigen en gepartnerde ontwikkelingsprogramma's. Dit is een belangrijke stap vooruit aangezien we verder transformeren in een product-georiënteerde onderneming."

Over Good Manufacturing Practice

Good Manufacturing Practice (GMP) is dat deel van een Kwaliteits Management Systeem dat ervoor zorgt dat producten consistent zijn geproduceerd en gecontroleerd worden volgens de kwaliteitsnormen aangepast aan hun beoogde gebruik.

Over het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) is de bevoegde overheid op het vlak van de kwaliteit, de veiligheid en de doeltreffendheid van de geneesmiddelen en de gezondheidsproducten in België.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL