Jaarcijfers FvD laten geen betalingen uit Rusland zien, vooral veel kleine donaties

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/04/2024 14:09
Onderzoeksjournalistiek is kostbaar. Help ons dieper te graven door Vriend van Investico te worden.
De jaarcijfers van Stichting Forum voor Democratie uit de eerste helft van 2016, de periode waarin FvD zich inzette voor het ‘Oekraïne-referendum’, zijn in handen van De Groene Amsterdammer en Investico en zijn te vinden op onze site.

Twee weken geleden waren de stukken onderdeel van politieke speculatie. Toen dreigde FvD-fractievoorzitter Thierry Baudet om Groenlinks-PvdA-parlementariër Jesse Klaver ‘op z’n bek te slaan’ als hij nog eens zou vragen om deze jaarrekening.

In de eerste helft van 2016, zo blijkt uit de documenten, werd ruim twee ton opgehaald om campagne te voeren voor het Oekraïne-referendum, onder meer door donaties, crowdfunding en subsidie. De PVV stak twintigduizend euro in de stichting voor ‘onderzoek’. In de eerste helft van 2016 werden er 1055 donaties gedaan, in 2015 1375. Dat waren vooral kleine bedragen ‘minder dan € 1.000’.

bron
© 2024 Investico onderzoeksjournalisten

Zo blijf je op de hoogte van Investico onderzoeksjournalisten



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL