USG People in hoger beroep in ongelijk gesteld door Franse rechter

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/12/2015 07:13
Almere, 14 december 2015 - USG People heeft in 2011 naar aanleiding van een sociale zekerheidsonderzoek een aanslag aan Start People ontvangen van de sociale zekerheidsautoriteit in Frankrijk (URSSAF). De aanslag betreft door URSSAF veronderstelde onjuist berekende afdrachten van belastingen en sociale lasten over de salarissen van uitzendkrachten. De aanslag betreft de jaren 2009 en 2010 en bedraagt € 16,9 miljoen.

USG People heeft eind februari 2012 tegen de aanslag bezwaar aangetekend bij de Commission de Recours Amiable welke op 21 juni 2012 is afgewezen. USG People heeft vervolgens eind juli 2012 beroep aangetekend bij Tribunal des affaires de sécurité sociale. Deze heeft op 3 september 2014 USG People in het gelijk gesteld. URSSAF heeft hierop vervolgens hoger beroep aangetekend. Gezien deze uitspraak van het Tribunal des affaires de sécurité sociale en op basis van het standpunt van USG People dat de afdrachten in overeenstemming met de wet zijn geweest, is het bedrag in de jaarrekening 2014 als voorwaardelijke verplichting verantwoord.

Nu de Franse rechter in hoger beroep URSSAF in het gelijk heeft gesteld, heeft USG People besloten de totale kosten voor de aanslag inclusief heffingsrente (ingeschat op € 3,4 miljoen) als incidentele kosten in het vierde kwartaal 2015 ten laste van het resultaat te brengen. USG People bestudeert de uitspraak en beraadt zich over de juridische mogelijkheden om in cassatie te gaan. Mocht USG People in cassatie gaan en alsnog de procedure winnen, dan zullen de gerestitueerde bedragen als incidentele winst geboekt worden.

tijd 09.40
USG EUR 13.285 -49,5ct vol. 160.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL