Het was 'n week van uiterste, waar veel beleggers spijt hebben van hun verkopen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 26/01/2008 06:29
Het was m'n een week waar het "bloedrood" was en waar Wall Street met hun rustdag, afgelopen maandag goed doorheen is gerold. De Dow sloot gister op -177 bij een stand van 12.207 en de Nasdaq op 2.326 -34 punten. De Dow wist de week met een plus af te sluiten en de Nasdaq moest wat toegeven, de week beginstanden waren, de Dow 12.099 en de Nasdaq 2.340
Ging Wall Street voortvarend van start, het nieuws van de fraude bij SG was geen nieuws meer en toen werd het "oude" nieuws weer van stal gehaald. Het lijkt wel of de "verliefdheid"op dat crisis nieuws is toegeslagen.
Toch deed de FED met haar renteverlaging een goede positieve duit in het zakje en Europa's ECB kan maar niet tot een beslissing komen. Trichet twijfelt en dat geeft al aan, dat het met de eenheid in Europa nog ver is, ieder denkt mee, en heeft zo z'n eigen belangen. Per saldo gebeurd er dan niets!
President Bush met zijn stimuleringsprogramma droeg ook bij en dan is het even bekijken hoe dat gaat lopen. Beleggers willen altijd direct horen en zien wat de uitwerking is, maar ook hier is geduld een schone zaak. En maken we niet te veel zorgen voor de tijd? Natuurlijk zijn er zorgen, maar je kan elkaar ook "ziek" praten.

Twijfel ECB,
Door o.a. dit beleid ECB, dat twijfel zaaide, hebben veel beleggers geld verloren, veel verkopen waren er, waaronder gedwongen en dat doet pijn.
Nogmaals als je moet, is het wat anders, dan heb je je stok even teveel gezet. Laat het een les zijn, maar wij spraken ook met een belegger, die veel verloren had en die zei: "ik kan het niet laten"!
Ja, wat moeten we dan zeggen?
Wel is angst een slechte raadgever en daarom schreven wij, ga wat anders doen en zet alles even opzij! Ga, fietsen of vissen!

Wij zijn de week weer doorgekomen en wij trekken er vandaag op uit. Even stoom afblazen, want het scherm bij ons was ook rood van de emails. Wat moet ik doen en wat denken jullie van de markt. Ons advies was dan ook, blijven zitten en "middeling" toepassen, als je toch zaken wilde doen.

Goud, Platina en zilver stegen naar topprijzen toe en er zit nog wel meer onder het deksel bij de edelmetalen, is onze verwachting.

China,
daar wordt het opletten, want daar komen "groei stuipen" aan, met alle gevolgen van dien. Let op, als je daar je beleggingen hebt en ook met de Nederlandse beleggingsfondsen die daarop gericht zijn. Hier zijn/waren top/kwaliteit aandelen in de uitverkoop en dan mag in de liefde wat je ver zoekt "lekker"zijn, maar vaak bij deur is ook "lekker" en niet duur, zoals deze week het geval was!

media,
Three New York agencies sued Goldman Sachs Group Inc., Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co. and 23 more underwriters for allegedly helping Countrywide Financial Corp. to defraud investors. New York's city and state comptrollers and their pension funds added the securities firms, two accounting firms and Countrywide officers and directors as defendants in a federal securities-fraud lawsuit filed against the home lender in August.

de valuta's
de dollar euro 1,4679 de Yen 0,009366 't pond 1,3505 AU$ 1,6688 en NZ$ 1,9098
De week beginstanden waren dollar euro 1,4619 de Yen 0,009304 't pond 1,3371 AU$ 1,6631 en NZ$ 1,9218

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.76715
AUD - 0.87355
EUR - 0.52285
GBP - 0.38755

Olie hoger op de stimuleringsplannen van Bush, $90,75 goud $914,1 en zilver $16,53
De week beginstanden waren olie $90,57 goud $881,7 en zilver $16,125

media,
verkiezingen VS
PENSACOLA, Florida (Reuters) - Republican presidential contender Mitt Romney sharply criticized John McCain on Friday, accusing the self-styled straight-talking Arizona senator of arrogantly exaggerating his knowledge of the U.S. economy.

De handel wordt steeds "hectischer " en daar werken de nieuwe producten duidelijk aan mee. Je ziet de omzetten soms omhoog schieten en dat is niet alleen van beleggers die "per direct" van hun stukken afwillen.
Dat is voor ons wel duidelijk, die nieuwe producten "verzieken" de markt en ze zouden ter afdekking zijn van posities! Laat ons niet lachen, net als die laatste 5 minuten handel na 17.30.
Wat daar allemaal gebeurd, heeft niets met normale handel te maken, de grotere partijen zouden van hun stukken af kunnen, maar dat is allang niet zo. Daar worden gewoon koersen naar "1 hand" gezet. En de controle, die blijken al naar huis te zijn. Het moet niet mooier worden.

Als wij een bedrijf met notering zouden zijn, dan was voor ons de 1e stap, weg van al dat gedoe, want meer is het niet.
Zo is je waarde van je bedrijf gehalveerd en zit je daar als CEO of CFO en vooral de laatste op te wachten.
Laten daar bedrijven eens goed over nadenken.
Het weekend is een mooie gelegenheid daarvoor.

Nog een fijne dag en geniet van het weekend.

Centrasia Continues to Intersect Significant Ni Mineralization Starting From Surface With Three Higher Grade Zones Exceeding 0.5% Ni
lees elders meer.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL