Speculeren tot vak verworden, een SCHANDE.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 27/01/2008 08:00
Wij kregen een effectenblad van een bankinstelling onder ogen en daar is tot de modernste manier van beleggen, het "speculeren" verworden.
Op een foto staat een "uitdagend" team van jonge mensen en die zullen het even gaan "maken, voor de mensen (het verhaal beschrijft o.a , zaken mensen die hun bedrijf verkocht hebben ) die hun of een deel van hun geld "zat" zijn. Anders geef je je geld niet op deze manier uit handen (red. XEA.nl)
Is speculeren geen "behendigheidsspel"? Is dat niet verboden bij de wet?
Zouden ze ( de toezichthouders) dan eens naar moeten kijken.
Dat team wil het beheer van het vermogen van mensen uit handen nemen en de zorgplicht is, en dat schrijft het verhaal ook, "de zorgplicht van de bank gaat bij dit soort relaties duidelijk minder ver dan bij de gewone risicoprofielen". Eigenlijk, gaat hij heel ver, want elke klant is zijn geld voor een deel of geheel zat en zij (teams van bemiddelaars) kunnen dan hun gang gaan (reactie XEA.nl). Bellen wel enkele malen per dag met de klant voor overleg en daar gaan ze weer.
Hoe gaan ze te werk?
En U raadt het al, "alle beleggingsregisters worden open getrokken"!
En wij schreven het al vaker, en dat vertelt het verhaal nu ook, iedereen kan nu inspelen op de beweeglijkheid van de markt of het nu een bullish of een bearisch markt is.

Cijfers spelen totaal geen rol meer!

En nu komt het, waar doen ze dat mee?

Waar wij al "maanden" ten strijde tegen trekken!

De nieuwste producten als, laddersystemen, Turbo's, Speeders en alle andere producten/manieren om geld te verdienen op de beurzen.
Lees ook het gebruiken van posities van de kleinere beleggers, in geval, dat een klant plotseling moet stukken lenen/leveren. En worden daar dan de nodige contracten voor getekend? Daar hebben wij zo onze twijfels over.

Het hek lijkt op de beurzen nu echt van de "DAM" af.

Wie doet daar wat aan? Veel toezichthouders en controlerende instanties hebben niet de weet en kennis in huis om dit te controleren, maar is de beurs niet aan het "verworden" van een GROOT behendigheidsspel?

Wij van de redactie XEA.nl zeggen van wel en dat is verboden.

Conclusies die wij er uittrekken:

1 - de zorgplicht tegenover de bedrijven is er TOTAAL niet en ze worden “misbruikt”, er wordt in dat artikel ook niets over geroerd/gerept. Ook de zorgplicht naar de klant, gaan weer op de helling.
2 - Wat voor doel heeft de beurs dan nog? Is het het aantrekken van risico kapitaal of een plaats van een behendigheidsspel?
3 - speculeren is op een handige manier geld proberen te verdienen, ten koste van niet wetende andere mensen (lees beleggers). Dus de kleine beleggers
4 - er is "voorkennis", want dat soort team(s) weten waarmee/waarop (lees fondsen) die nieuwe producten staan of worden losgelaten. En dan vooral ook de IJBERG orders, want die kunnen tegen BETALING bij Euronext worden gekocht, die rechten! Daar lees je niets over.
5 - wat hebben de beleggers (gewone) nog op de beurzen te zoeken? Het gaat ten koste van hen.
6 - wat hebben bedrijven dan nog op de beurs te zoeken? Hun aandelen worden MISBRUIKT en het wordt hen ook NIET GEVRAAGD of hun aandelen daarvoor gebruikt mogen worden.
7 - de beurs biedt zo geen zekerheid meer aan de beleggers, qua controle, toezicht en uitvoering van een GEREGULEERDE handel, daar is duidelijk geen sprake meer van.
8 – de belegger die zijn geld zat is, raakt misschien zijn geld kwijt, maar Bedrijven kunnen in een minder beursklimaat zomaar in waarde gehalveerd worden.

Een SCHANDE,
en dat is nu al HEEL ver gevorderd, deze manier van "PLUKKEN" van de niets wetende normale beleggers en de grote EFFECTENKREDIETINSTELLINGEN, lijken er allemaal al mee te werken.

IS DAT EEN SCHONERE HANDEL, toezichthouders, die wij al zo vaak hebben "aangevallen" op het tekort schieten van hun toezicht en controle!

Hier de agenda,

Maandag 28 januari
- Océ, jaarcijfers 2007, definitief
- BAVA Grolsch

Dinsdag 29 januari
- Fornix, voorlopige jaarcijfers
- Macintosh Retail, resultaten uitkoopbod op Brantano
- SBM Offshore, voorlopige resultaten 2007

Woensdag 30 januari
- Nieuwe Steen, jaarcijfers
- cijfers Stork.

Donderdag 31 januari
- Cijfers van RD Shell 4e kw. en jaarcijfers.

Vrijdag 1 februari
Oce Jaarverslag op de website van Oce.

Laten we het hierbij laten, wij hebben voldoen "voer" om de rest van het weekend te overdenken, mee bezig te zijn.

Het weer is hier rustig en dat in deze tijd van het jaar!
Nog een fijne dag.

Onze dag bij Van der Moolen op 6 februari a.s. GAAT NIET DOOR.
tekort belangstelling, jammer.


Reg AFM
per 23 jan. j.l. heeft Morgan Stanley & Co International Plc. 3,87% in Besi.
per 23 jan.j.l. heeft Weiss Capital LLC. 4,62% in Pan-European Hotel Acquisition Company N.V.

Let op KPN, een overname kandidaat.
Telefonica, maar ook bericht dat A.T&T belangstelling heeft.

In de 2e helft van dit jaar gaan wij (red.XEA.nl) uit van een aantrekken USA dollar.

Edelmetalen
let op Uw zaak. Ook op bedrijven die nu sterk zijn afgewaardeerd, o.a. Aalberts, BAM, Draka, TKH, Wavin, CSM, Wessanen, Ten Cate.
Dagelijks vullen wij onze rij van kandidaten aan.
Lees met ons mee en heeft U wat uit omgeving te melden?
Geef het door aan redactie@xea.nl Wij bekijken het artikel en kunnen het eventueel plaatsen onder "wat lezers schrijven"! Er komen steeds meer inzendingen, dank daarvoor.
Geeft ook onze site aan uw vrienden en kennissen door en maak ook gebruik van de aanbiedingen van onze adverteerders. Zij maken het mogelijk dat wij "gratis"in de lucht zijn en al voor het 8ste jaar.

Soeharto,
De voormalige president van Indonesië Soeharto is zondagmorgen overleden op 86-jarige leeftijd. Dat heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld, aldus Indonesische media. Hij overleed rond 07.10 uur Nederlandse tijd.

Geruchten
Er gaan nu geruchten,dat de koersdaling van afgelopen maandag en dinsdag met de Fraude van SG te nmaken hebben. Andere markt partijen zouden "lucht" hebben gekregen van de posities die de SG in de DAX index uit had staan.
De fraudeur, Kerviel zou in de afgelopen weken meer dan 140.000 contracten hebben gekocht, waarbij hij speculeerde op een koersstijging van de Duitse beursindex Dax die op dat moment onder de 8.000 punten stond.
Eactie XEA.nl
Dus zit er een "luchtje" aan de daling, kunstmatig tot stand gebacht.
Hoe betrouwbaar is de financiële markt nog?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL