Beurzen verworden tot behendigheidspel en waar is het vertrouwen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 02/02/2008 07:15
Oud topman van de Robeco beklaagd zich over het vertrouwen in de banken en die zou wel een lezer van www.XEA.nl kunnen zijn. Zijn verhaal hebben wij in delen al eerder beschreven.
Wij van de redactie hebben op 7 januari j.l. een contactformulier bij de AFM ingevuld, daarin schreven wij het volgende: "door de komst van steeds meer nieuwe producten en diensten o.a laddersystemen, Turbo's en Speeders en wij hebben in oktober 2007 al klachten over o.a. ijsberg orders bij de AFM ingediend, leeft bij ons (red.) steeds meer het ongenoegen over de effectenkredietinstellingen en kwam de vraag op, hebben zij wel weet en kennis voldoende in huis van/over die nieuwe producten en hoe zit het met de controle (lees betrouwbaarheid) van/over die nieuwe producten"? Zijn die kennis en controle wel bij de effectenkredietinstellingen, maar ook bij U als AFM aanwezig?
Jammer, maar toe op heden nog steeds geen antwoord over deze vragen van de AFM ontvangen.
Nu, wij werden wel op onze "wenken" bediend, elders kregen wij al het antwoord.
De affaire bij SG in Frankrijk bewijst dat die controle en toezicht onvoldoende aanwezig zijn en is, die nieuwe producten zijn nog niet markt klaar of is het zo, "al doende leert men"?
Onze woorden en gedachten over de banken worden door de oud Topman van de Robeco groep op dezelfde manier verwoord. Daar zullen nog strengere maatregels en controle nodig zijn en ook de leiding zal bij niet capabel zijn, per direct gewijzigd of vervangen moeten worden en niet met een "pak" geld mee, weggestuurd worden. In de AVA waarin de CEO van de ABN AMRO zijn aandeelhouders uitleg gaf over wat "zij" toch gewild hadden, de verkoop c/q opsplitsing van "de bank", hebben wij als enige spreker zijn slecht functioneren en andere zaken aan de kaak gesteld, in die AVA en dat hij na ca. 3 jaar van geen duidelijke strategie en beleid op had moeten stappen en dan had "de bank" nu nog gewoon de ABN AMRO bank geweest.
Door die invoering van al die nieuwe producten is de beurs een behendigheidspel aan het worden en vallen er bij de kleine beleggers steeds meer "nieten" en zitten zij daar op te wachten?
Bij die nieuwe producten komt ook nog eens veel "voorkennis" bij en dat is toch verboden? Maar wordt nu wel "legaal" toegestaan. Na ons zwaar bevochten gevechten, met o.a. de Euronext, DNB en AFM, is de AFM nu pas met actie(s) gekomen om de Europese regelgeving te laten aanpassen! En daar zijn wij wel ca. 3 maanden mee bezig geweest en mogen wij dan stellen, waarom wij van XEA.nl en geen andere partijen? Een juiste controle/kennis van de uitwerkingen en het toezicht daarop, op die juiste controle ontbrak, "voor de goedkeuringen van die nieuwe producten", die bedrijven in een slecht beursklimaat zomaar in waarde kunnen halveren.

Er wordt nu wel zoveel over de Amerikanen geklaagd, maar daar gaan ze wel door, want Microsoft wil Yahoo overnemen en heeft daar ook nog een "paar" centen voor over. Dat was echt nieuws en daar profiteerde de hele wereld gisteren van. De beurzen trokken allen bij.
Gisteren slot de Dow op dit nieuws +92 op 12.743 en de Nasdaq ging mee +23 punten op 2.413
De week beginstanden waren voor de Dow 12.207 en de Nasdaq 2.326
Stevige winsten over de week in de VS en het gaat daar zo slecht.

Olie daalde weer naar $88,88 goud ging mee $910,5 en zilver $16,84

De valuta's
de dollar euro 1,4797 de Yen 0,009384 't pond 1,3273 AU$ 1,6362 en NZ$ 1,8592
Wij schreven pas en ook al eerder over beleggingen in deposito's in AU$ en NZ$ euro dollars. Daar zijn goede rendementen te behalen, natuurlijk zit daar een valuta risico aan, maar ook schreven wij, dat die dure Euro nu juiste als een soort compensatie kon gaan werken en dat doet die nu ook al. Die AU$ en NZ$ dollars trekken aan en als de Euro nog verder afzwakt, krijgt ook nog eens een valuta "bijtelling".
Vraag wel aan Uw adviseur of bemiddelaar of deze producten bij U passen, zij kunnen Uw risicoprofiel beter inschatten dan wij van XEA.nl

De week beginstanden waren , de dollar euro 1,4679 de Yen 0,009366 't pond 1,3505 AU$ 1,6688 en NZ$ 1,9098
U ziet het positieve verschil in 1 week tijd bij AU$ en NZ$ dollars.

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.79235
AUD - 0.87865
EUR - 0.53485
GBP - 0.40255

Adviezen,
Loop daar niet achteloos achteraan, kijk eens wat er met Dico is gebeurd, enige tijd geleden werd er in een programma op de TV aandacht aan dit bedrijf besteed en het aandeel schoot omhoog, maar is daarna diep gevallen en sloot gisteren EUR 0,49
Ons advies is, vaart je eigen koers en volg dikwijls ook je gevoel.
Combineer dit met de indruk die je hebt opgedaan bij je bezoek van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) en je haalt een beter rendement.
Natuurlijk is nimmer succes verzekerd, dat ziet je nu aan de koersen van de Financiële waarden, het blijft altijd opletten en dagen tellen, want beleggen is ook risico "durven" nemen.

Hier buiten is het weer nog rustig, maar als die "sneeuw bende" naar niet uit Engeland naar hier komt. Laten ze nu eens de "luiken" boven de Noordzee open trekken.

Het weekend is weer begonnen, geniet ervan. Het beleggers leven heeft ook z’n mooie kanten en op z'n tijd winst nemen, daar is nog nimmer iemand armer van geworden.
Stap ook eens over naar een andere sector.

Nog een goed weekend en maak gebruik van onze aanbiedingen (adverteerders), zij maken het mogelijk dat U gratis gebruik kunt maken van onze diensten en ervaringen. Geef onze site ook door aan Uw vrienden, familie en kennissen.
Met dank, namens ons team.

DHP Ltd.,
Is Now Bilcare Global Clinical Supplies (Europe) Ltd. Lees elders meer.

CBp Carbon Industries,
Acquires World-Wide Ownership of Carbon Green Technology. Lees elders meer.

Nieuwsbrief,
als de techniek het toelaat gaat die er vandaag of morgen uit.
ICT'er Ctac nemen we door.
Ook via de link nieuwsbrieven op de site te lezen, daar komt de nieuwsbrief bij te staan, voor deze verzonden wordt. Ook kunt daar de laatste nieuwsbrieven altijd nog eens nalezen, succes.

media,
President George Bush,
erkent dat er tekenen zijn van een economie die verzwakt. We zullen er wat aan moeten doen, verklaarde de Amerikaanse president. Volgens hem is de regering klaar voor 'beslissende maatregelen.

De Nieuwsbrief over Ctac is te lezen via de link nieuwsbrieven op onze site.
Leden hebben toegang, bent U dat nog niet meldt U aan.
In de loop van de dag en vannacht zullen op rustige momenten, gedoseerd door de server de nieuwsbrief uiter gedaan worden.

Dico
Lees via de link wat lezers schrijven over Dico, dat wij gisteravond toegezonden kregen van een lezer.
Met dank daarvoor.
Heeft Uzelf als lezer iets te melden voor wetenwaardigheden, geef 't door en dan zullen wij het beoordelen en eventueel plaatsen onder die rubriek.
Wat lezers schrijven.

Het weer,
hier is de zon aleven doorgebroken en toch is het "jassen" weer, maar het is pas begin februari, dus mogen we niet klagen.
Fijne voortzetting van 't weekend en een goede "carnaval" in het zuiden van het land.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL