Herstel of blijft het Carnaval op de beurs te Amsterdam? Straks meer neiuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 03/02/2008 07:19
Mogen we van een herstel spreken? Het is wel te hopen, want de toestanden van de laatste tijd brachten geen rust.
En als het Carnaval zou blijven, zullen de centen ook opraken en bloedt dat ook wel dood. Daar zijn wij wel bang voor het dood bloeden van de beurs te Amsterdam.
Waarom denken wij dat?
- Is er wel kennis en daardoor de juiste controle?
- De computers nemen steeds meer de handel over.
- Daardoor kunnen instrumenten de handel verzieken.
- Die instrumenten kunnen zo geprogrammeerd worden, dat je als belegger niet meer, wat je in het boekje ziet liggen eruit kan halen. Als jouw order langs komt, wordt net even eerder die "wachtende" order geactiveerd en ben je toch de tweede koper/verkoper.
- Je raakt als belegger, die niet over die voorkeurs (lees betaalde voorkennis) behandeling beschikt, danig gefrustreerd en stopt ermee.
- Dus zullen particulieren de beurs de rug toekeren, dus minder handel.
- De grotere partijen, die wel over de voorkeursbehandeling beschikken (betaalde)*, hebben juist wel die kleinere nodig, want die haalden hun kleinere orders eruit, die nodig zijn/waren, om "hun" systemen te laten werken.
- De bedrijven zijn door XEA.nl wakker gemaakt en gewezen op de gevaren, die door de "niet" juiste kennis van toezichthouders en controleurs, op de waarde van hun bedrijf kan hebben. Kunnen in mindere tijden zomaar in waarde halveren.
- Daarom verwachten wij een heel andere beurs opzet, zo niet, dan hebben we de langste tijd "deze" vorm van beurs gehad.
- Bedrijven zullen dan naar Private Equities gaan uitkijken voor een langdurige relatie of gaan weer meer Leningen (obligaties) uitgeven of "registeraandelen", met verhandelbaarheid van 1 maal per week op zelfs 1 per maand.
- die registeraandelen zouden ook in de plaatst moeten komen voor hun "eigen" optieplan. Geen kapitaalskosten/beslag meer en "al" het personeel kan daaraan meedoen en het register doet het werk, dat zo in de Computer gestopt kan worden. De administratie is daardoor een fluitje van een cent geworden.

Zo blijven wij "meedenken", er was vroeger ook een bank die dat deed, (was dat zomaar gebleven) en adviseren zo o.a. de Euronext, DNB en AFM.

Dankzij XEA.nl wordt er nu aan de "zorgplicht" naar de bedrijven toe gekeken/gewerkt, heeft wel ruim 3 maanden geduurd, voor we de juiste "man" bij de AFM hadden gevonden, die het door had.
Maar er gaat nu aangewerkt worden en wij (red.XEA.nl) houden de vinger aan de pols en houden U als lezers ook op de hoogten.

De agenda van deze week.
Dinsdag 5 februari
- KPN, jaarcijfers 2007
- Hitt jaarcijfers
- Grolsch einde aanmelding,
- Euronext 4e kw. en jaarcijfers.

Donderdag 7 februari
- Unilever, jaarcijfers
- Vedior, jaarcijfers
- Unibail Rodamco, jaarcijfers
- Corporate Express, voorlopige jaarcijfers
- LBI jaarcijfers
- Vervoerscijfers Air France KLM
- Exact jaarcijfers.

Vrijdag 8 februari
- Eurocommercial Properties, halfjaarcijfers 07/08
- Crown van Gelder, jaarcijfers

Dit was het, maar er zullen zeker nog wel andere berichten komen en ons gevoel zegt, ook nog nieuws over samengaan.
We wachten af of ons gevoel de juiste is/was.

Het is nog donker en nog geen sneeuw, waar andere delen van ons land gisteren wel problemen mee hadden.
Ook is onze nieuwsbrief er vannacht uitgegaan, toch prachtig dat je de klok daarop nu kan instellen en in fase de brief kan versturen.
Nog veel lees plezier en een fijne afronding van het weekend.

* o.a. ijsbergorders, Turbo en Speeder limieten, realtime boekjes, want die heeft ook niet iedereen, laddersystemen en wat er nog meer is.

Wij kregen vragen over de daling bij/van de Smallcaps en dan wordt er wel geschreven, die moet je niet hebben, daar hebben wij van de redactie XEA.nl toch een eigen mening over.
Wij vinden die nu heel aantrekkelijk, die zijn extra gedaald en vele in koers gehalveerd of nog meer.
De halvering had voor het grootste deel, bij veel van de Smallcap en middelgrootte bedrijven te maken met/door die nieuwe producten, Turbo's, Speeders en al dan niet in combinatie met laddersystemen en natuurlijk gevoed door het slechte beursklimaat/sentiment. Hierdoor kon de extra toevloed van stukken uit die Turbo's en Speeder bij "lange na niet" door de markt worden opgenomen. Wat gebeurde, nog lagere koersen en dat versterkte nog meer toevloed van stukken uit die Turbo's en Speeders, steeds werden nieuwe limieten werden naar beneden doorbroken.
Kijk naar Aalberts, BAM, Imtech e.a. fondsen, gaat het daar economisch slecht mee? Neen, er zijn erbij die de orders haast niet aan kunnen.
Daar liggen nu de kansen voor de korte en langere termijn.

Ook kregen we vragen, nu nog verkopen?
Neen, daar ben je al te laat mee, blijven zitten en als er te middelen (al gekocht op een hogere koers en daarvan is de koers nu lager) valt, dan gefaseerd doen, is een optie.

Kijk naar fondsen die niet gevoelig zijn voor al die "toestanden" die er in de wereld nu spelen, hebben ze weinig schulden en niet al teveel personeel en profiteren van de toch redelijk goed economie in de wereld, dan is een positie nemen zo gek nog niet.
Dat vraag om voorbeelden, 1 willen wij er wel noemen, dagelijks beschrijven wij kandidaten, dus kijk en lees daar dan dagelijks over op onze site.
Innoconcepts, uitvinding begeleider, heeft weinig schulden, sterke balans en weinig personeel en hun dochter I-Pac heeft een "vinding/techniek", die uniek is en waar de kosten uit zijn en heeft doormiddel van licentie steeds grotere inkomsten, waar de omvang nog onbeperkte mogelijkheden heeft. Maar ook de deelneming van Innoconcepts, Proventec PLc., met haar schoonmaak producten en dan vooral in Engeland, kijk op www.proventecplc.com voor meer info.
Kansen te over bij dit fonds en de laatste paar dagen sluit het fonds op de topprijs van de dag en bij omzetten van meer dan 100.000 sts op de dag.
Zie via de fondsnavigator op onze site de berichten die wij aan dit fonds hebben besteed.



De nieuwe site van Qurius is er ook, met dank aan de toezending door een lezer.
http://www.qurius.com/nl-NL/Pages/default.aspx

Arcadis,
is ook een fonds die afgestraft is en alweer wat aan herstel bezig is, maar nog volop kansen biedt. Heijmans kunnen wij ook noemen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL