Wall Street sluit roerige week met dagwinst af. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 20/05/2006 07:40
Het was me een roerige week op de beurzen in de wereld.
Wij hebben het al meer over de manipulatie gehad door het "Systeem" en wat blijkt, daar komen ze op de beurs (Optie) ook achter en er zijn transactie van afgelopen woensdag teruggedraaid. Dat weet de media te melden.
Waar zijn de regelingen die in het verleden daarvoor moesten waken?
Die waren zo slecht nog niet, want dat er (vooral) bij lokale fondsen uitslagen (lees koersen) komen van 5 tot 10% lager met enkele stukjes, is geen handel meer.
Daar zouden de organisaties eens meer wat aan moeten doen. Wie koopt er enkele stukje van minder dan EUR 1,-- ? Dan moet er meer aan de hand zijn en een andere reden hebben.
In de VS was de Dow gisteren +15 op 11.144 en de week werd met 11.380 gestart. De Nasdaq pakte 13 punten op 2.193 en de week begon met 2.243.
Stocks rise on techs, oil; break week-long fall in de VS. Wel was er nog angst voor inflatie en rente en goud had een bijzondere koersvorming. Die viel terug van $686,6 naar $657,7 en zilver ging van $12,765 naar $12,50. Olie daalde mee van $69,83 naar $68,53
Worries about commodity prices and interest rates will resurface next week, as investors comb through more economic data for clues about how much inflation may be affecting the U.S. economy.
Verder waren AMD en Dell gevraagd en dat bracht het vertrouwen weer wat terug bij de beleggers in de VS.
Want daar schort het aan, "vertrouwen" in zichzelf als belegger, durf komt er ook bij, want de economie draait daar wel.
Maar het lijkt er steeds meer op, "eerst voelen en dan geloven"!
Dat voelen, daar bedoelen wij mee, in de portemonnee!
Ook kwam het bod verhoging van Mittal Steel voor ons als een verrassing op Arcelor.
Dan moeten de staalfabrikanten toch meer "stille" waarden hebben dan de beleggers inschatten en dan zullen de aandelen een betere waardering gaan krijgen. Dat is onze (red. XEA.nl) verwachting voor de komende tijd.
Ook kan de huidige Corporate Governance haar langste tijf gehad hebben, want de buitenwereld mag alles "rond schreeuwen", kijk bij VNU en de bestuurders mogen in de AVA's en BAVA's niets meer zeggen. Waar is het "vrije" ondernemerschap? Waarvoor zijn de AVA's en BAVA's? Om mededelingen aan je bezitters te doen en dat mag niet meer, of je moet een PB uitgeven wat je gaat zeggen. En als dat PB niet de juiste inhoud heeft van wat je als bestuurder zegt, "geeft de AFM je een prent" (lees boete) en dat vinden wij van de redactie XEA.nl belachelijk!
De valuta's waren dollar euro 1,2777, de Yen 0,008951 en 't pond 1,4707
In Hong Kong slot de Hang Seng de dag af op +46 op een stand van 16.313 en daar stond bij het begin maandag nog 16.901. In Australiƫ slot de All Ordinaries met -15 punten op 5.061 en daar begon men de week met 5.285
De SNS Reaal had een mooie start voor de beleggers en dat aandeel is niet te duur op de markt gekomen en daar kan bij een verder herstel van het beursvertrouwen meer bijkomen.
Ook het wegnemen van de onzekerheid bij Qurius (Magnus) over de afsplitsing van het SAP onderdeel, was nog een beperkt deel van de omzet van Qurius, zal de komende tijd de koers van het aandeel steunen en weer richting de EUR 0,90 gaan brengen. Dat verwachten wij van de redactie XEA.nl
Onzekerheid is nimmer goed en dat speelt ook bij de ABN AMRO bank, steeds weer een reorganisatie! Wanneer houdt dat eens op bij de "bank"?

Wij waren gisteren bij SBM off. en wij waren ook in de AVA van Vopak, daar haalden wij per saldo uit, dat het LNG (vloeibaar Gas) de toekomst heeft en beide bedrijven spelen daar al goed op in.
Ook hoorden wij van een "deskundige" op dat gebied gisteren, dat er al 188 schepen (speciale) voor het vervoer van dat vloeibare gas in aanbouw waren. Dat ziet er dan goed uit voor de Vopak. Zij zijn een van de eersten die dat straks kunnen opslaan.
Beleggers let op de toekomstige ontwikkelingen van dit LNG en wie er aan meedoen. De eersten zullen de "beste" vruchten plukken!
Deze combinatie kan je maken door veel AVA's en BAVA's te bezoeken en doordat wij dat doen, kunnen onze lezers daarvan profiteren.
Gratis kunt U onze verslagen lezen en reageren.
U kunt daar aan meewerken voor een nog langere periode. Hoe dan?
Door gebruik te maken van onze adverteerders, koop zo af en toe via onze site bij hen een boek of bestel een vakantie.
Zij maken het U mogelijk en daardoor blijven wij in de lucht, dit zijn wij haast alweer klein 6 jaar.
Hier regent het en waait 't, dat deed het ook deze week op de beurs en dat hebben wij ook overleeft.
Nog een goed weekend en geniet ervan.

Getronics,
En zojuist kwam dit bericht van Getronics binnen: GETRONICS SELLS ITALIAN BUSINESS TO EUTELIA S.P.A.
Eindelijk ook hier de onzekerheid weg. Lees elders meer hierover op de site.


Click on www.duravestinc.com for the Industry Information Hub
CHICAGO, IL -- (MARKET WIRE) -- 05/19/2006 -- Duravest, Inc. (OTC BB: DUVTE), (XETRA: DUV), a unique company that strategically acquires and accelerates the development of next generation convergent medical technology firms, today launched a completely redesigned corporate web site dedicated to the advancement of convergent medical technologies within the investment, clinical and academic communities. The site will also feature recent developments and thought-leadership in advancing safety considerations in the development of medical technologies.

Dividend van SBM Off.
Er is gisteren een dividend van USA$ 3,30 of EUR 2,58 vastgesteld, ook is een een keuze mogelijkheid, die loopt van 20 mei t/m/ 31 mei a.s en daarna wordt het aantal bepaald.

Toewijzing van SNS Reaal,
De toewijzing is anders uitgevallen dan in de media werd geschreven. De particulier zou zeker 200 sts krijgen en daarna zou een verdeelsleutel worden gehanteerd. Wij hebben info dat particulieren minder dan die 200 sts hebben gekregen en er wel meer in hadden geschreven. Maar het lijkt altijd wel anders te gaan, wel vreemd.

tijd 14.08 uur,
De financiƫle markten en beleggers zijn in gespannen afwachting van een vergadering van het bestuur van de Europese staalgroep Arcelor, er schijnt "spoed" beraad te zijn vandaag.

CB IJsland,
De centrale bank van IJsland heeft het belangrijkste rentetarief met 0,75 basispunten verhoogd tot 12,25 procent.

IMF,
De Amerikaan John Lipsky is naar voren geschoven voor de functie van plaatsvervangend directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

SNS Reaal,
Wat te denken, als SNS Reaal met een deel van het geld, Binck zou overnemen?
Dan staan hun effecten divisie gelijk op de kaart.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL