DSM maakt opening bekend van PA4T-fabriek voor marktontwikkeling

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/04/2008 10:55
Koninklijke DSM N.V., de wereldwijde Life Sciences en Materials Sciences-onderneming, heeft vandaag de opening bekendgemaakt van een fabriek voor marktontwikkelingsdoeleinden voor PA4T, het nieuwe polymeer met toepassingen in de elektronica en andere sectoren. De fabriek is sinds vandaag in bedrijf.

De fabriek bevindt zich in Sittard-Geleen, waar DSM's wereldwijde R&D-centrum is gevestigd. Sinds de bekendmaking van de ontwikkeling van PA4T, het nieuwe polymeer als basis voor hoogwaardige technische thermoplasten, in september 2007 zijn talloze proeven uitgevoerd bij een selecte groep klanten. De eerste resultaten en de reacties van klanten zijn zeer positief. Met de opening van de fabriek voor marktontwikkeling zullen meer klanten toegang krijgen tot PA4T.

PA4T, ontwikkeld door DSM Engineering Plastics, is het eerste nieuwe polymeer dat in het nieuwe millennium is geïntroduceerd. Het is een antwoord op markttrends op het gebied van miniaturisatie en convergentie van elektronische apparaten. PA4T beschikt over een interessante en unieke balans van eigenschappen die bijvoorbeeld autofabrikanten in staat stelt de vervanging van metaal door andere materialen op een hoger niveau te brengen, wat mogelijkheden biedt voor een efficiënter brandstofgebruik en lagere emissies.

Nico Gerardu, lid van de Raad van Bestuur van DSM en verantwoordelijk voor het cluster Performance Materials, gaf de volgende toelichting: "De opening van deze fabriek voor marktontwikkeling is een nieuwe belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van PA4T. Dit doorbraakpolymeer past perfect in DSM's versnelde Vision 2010-strategie en onderstreept eens te meer ons commitment ten aanzien van innovatie."

Roelof Westerbeek, Global Business Director High Performance Polyamides bij DSM Engineering Plastics, verklaarde: "Wij hebben van onze klanten vernomen dat zij zeer onder de indruk zijn van de uitstekende prestaties die PA4T tijdens proeven laat zien. De balans tussen dimensiestabiliteit, uitstekende mechanische en thermische eigenschappen en uitzonderlijk lage vochtopname is beter dan bij welk ander polymeer ook. We zijn heel blij met de opening van de fabriek voor marktontwikkeling, die ons in staat stelt om onze klanten een alternatief polymeer aan te bieden dat zeer hoge verwerkingssnelheden mogelijk maakt tegen concurrerende kosten."

PA4T speelt met name in op de marktbehoeften ten aanzien van elektronica-onderdelen die met behulp van loodvrije soldeertechnieken (surface mount-technologie) worden gemonteerd, zoals printplaten voor PC's, en op de huidige trend in de richting halogeenvrije elektronica. In verlichtingstoepassingen, zoals LED's, verwacht DSM met PA4T te kunnen voldoen aan klantwensen ten aanzien van hoge reflectie, hittebestendigheid, hoge mechanische sterkte en lage uitgassing.

"Wij zijn blij met de manier waarop DSM inspeelt op de voortschrijdende trends in de interconnection-industrie. Voorbeelden van die trends zijn een hogere dichtheid, hogere datasnelheden, verbeterde dimensiestabiliteit en hogere soldeertemperaturen. Wij denken dat DSM's PA4T een nieuwe materiaalkeuze biedt waarmee Tyco Electronics beter in staat zal zijn om de prestaties van zijn producten nog verder te verhogen. De resultaten van de eerste tests in producten als SIM-kaarten zijn veelbelovend. Tyco Electronics is vol lof over de inspanningen van DSM op het gebied van innovatie in de Materials Sciences," verklaarde Eric Leijtens, Director Engineering, Business Unit CC&CE Tyco Electronics Europe, een marktleider en een van de klanten die betrokken zijn bij het testen van PA4T.

DSM Engineering Plastics
DSM Engineering Plastics is een businessgroep die deel uitmaakt van het cluster Performance Materials van DSM. De businessgroep behaalde in 2007 een omzet van EUR 1068 miljoen (inclusief de omzet van DSM Dyneema) en heeft wereldwijd circa 1500 werknemers in dienst. DSM Engineering Plastics is een van 's werelds meest vooraanstaande producenten van technische thermoplasten en beschikt over een brede portfolio van hoogwaardige producten, waaronder Stanyl® hoogwaardig polyamide en de Akulon® 6 en 66 polyamiden, Arnitel® TPE-E, Arnite® PBT en PET polyesters, Xantar® polycarbonaat en Yparex® extrudeerbare lijmharsen. Deze materialen worden gebruikt in technische onderdelen voor elektrische en elektronische apparatuur en auto's, in barrièrefolie voor verpakkingsdoeleinden en in vele mechanische toepassingen en extrusietoepassingen. Met Stanyl® is de businessgroep wereldmarktleider op het gebied van hittebestendige polyamiden.

DSM - de Life Sciences en Materials Sciences-onderneming
Koninklijke DSM N.V. creëert innovatieve producten en diensten op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM's producten en diensten worden wereldwijd gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen die het leven gezonder, duurzamer en aangenamer maken. Voorbeelden van eindmarkten zijn voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto's, coatings en verf, elektrotechnische en elektronica-producten, producten voor persoonlijke bescherming en producten voor de bouw. DSM heeft een jaaromzet van bijna EUR 8,8 miljard en biedt werk aan zo'n 23.000 mensen wereldwijd. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland en de onderneming heeft vestigingen op vijf continenten. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is te vinden op: www.dsm.com.

Akulon®, Arnite®, Arnitel®, Stanyl®, Xantar® en Yparex® zijn geregistreerde handelsmerken van Koninklijke DSM.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL