Corbion, wat gebeurde er met dit fonds, het afgelopen jaar.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/12/2023 06:25
Qua prijs ontwikkeling was het een drama, op 12 december 2022 was de sluiting op EUR 32,52 bij een omzet van 63.616 en het aantal transacties 663.
Corbion draaide door de stijgende suiker prijs wat stroever en de afname van het PLA voor de productie was toch nog op een behoorlijk niveau.
Niets wees erop, dat er in 2023 qua prijs ontwikkeling een klein drama zou ontstaan.

Maar de ontwikkelingen op de beurs brachten aan het licht, dat er meer aan de hand was bij de prijs vormingen van Corbion.

XEA.nl legde dit dagelijks vast en in vergelijking met een Mijnbouw fonds Asanko, dat is omgedoopt in Galiano, omdat daar "steen vast" een Hedge fund aan het drukken was. Met dat fonds hebben wij in september 2017 aan de tafel gezeten! Daar gaf onze vertegenwoordiger (an senior Risq manager bij een Amerikaans Pensioenfonds) die mee was, de Hedger van katoen. Dat had hij niet verwacht en krop in zijn schulp. Wij kende zijn werkwijze en zagen dat ook bij Corbion.
Dat was opvallend en hebben daar Corbion voor gewaarschuwd, dat het bedrijf straks wel eens een "prooi van een belangstellende overname kandidaat kon worden!
Wij hebben dat in de AVA van mei 2023 laten zien en verschillende pagina's met voorbeelden vreemde prijsvorming en met vaste patronen, uitgereikt aan het Management & R.v.C achter de Bestuurstafel van Corbion.
Waarom vreemde, een dalend beeld en toch bij geen afwijkende omzetten! Ook geen grootaandeelhouders die afstand deden van het aandeel Corbion, wel was de Norges Bank aan het traden in het aandeel Corbion, iets onder of boven de 3%.
Later zagen wij het "traden van de Norges Bank niet meer.

Rond de tijd van de AVA medio mei dit jaar bleef de prijsvorming ca. EUR 29,00 hangen en kort erna, begon een stelselmatige druk op de prijsvorming te komen.
Een analist vertelde ons, de suikerprijs en mogelijk betalingsproblemen.

Ach, de analisten zochten een oorzaak, maar er waren andere oorzaken en wel van Hedger(s), zoals hier boven omschreven bij het Mijnbouw aandeel Asanko genoteerd op de TSE te Toronto.

Waarschuwingen op onze website van XEA.nl en bij Corbion werden niet beantwoord. Tekort kennis van hoe prijsvormingen ontstaan en wij werden verwezen van de AFM.
Deze "club" heeft zeer weinig gevoel hoe de huidige prijsvormingen tot stand komen. Algoritme moet zorgen voor "liquiditeit in een aandeel"! Dit is je reinste "bull-shit" en niet anders! De beurs is een plaats voor het verhandel van risico kapitaal (lees o.a. aandelen) en de prijs moet ontstaat door Vraag & Aanbod!

Waarom is men overgestapt op tiende van centen bij de noteringen? Omdat er dan nog meer gespeeld kan worden bij aandelen en meer omzetten gedraaid kunnen worden, ten gunste voor de winst ontwikkeling van EURONEXT. DAAR draait het bij Euronext ook om, winst voor EURONEXT en geen schonere handel in EFFECTEN. Daarom ook geen "herinvoering van nummers aan de Digitale aandelen/obligaties". Zelfs de AFM wil zich er (nog) niet "hard" voor maken.

Wat bleek?
Na de cijfers van Corbion op 26 okt. j.l. daalde de prijs van het aandeel Corbion naar een diepte punt van beneden de EUR 15.00 p.a. en dat is haast -/- 50% bij mei 2023 AVA tijd. Een HedgeFund manager, de Amerikaan Jeffrey Ubben weet er dan wel raad meer.

En zo heeft elke partij zijn/haar eigen belangen bij de prijsvormingen van aandelen!

Wij hebben het Management van Corbion een uitgebreid schrijven gestuurd en ook een nieuwe aanvulling op agenda punt "Beloningen" gevraagd.
Waarbij/in de beloning van het Management een toevoeging komt, dat zij de "prijsontwikkeling ter beurze ook als zwaartepunt en weeg factor erbij krijgen, in de beoordeling van de vergoeding beloningen"!

Wij hopen nu wel een juiste afweging van het Bestuur van Corbion te krijgen.
Geduld is een schone zaak.

Wij houden onze lezers op de hoogte.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL