Aalberts Industries maakt een goede start in het eerste kwartaal 2012

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/04/2012 08:32
In het eerste kwartaal 2012 is de marktpositie verder versterkt en zijn de orderpositie en omzet toegenomen, zowel in Industrial Services als Flow Control. Er is een goed resultaat behaald in beide activiteiten. De diverse gestarte investerings- en verbeterprojecten zijn verder vervolgd om de groei en efficiency te verhogen. Het op sommige locaties versterkte management heeft goede initiatieven genomen.

Industrial Services
De markten waarin Industrial Services actief is laten een verschillend beeld zien. De half­geleider-, Duitse automobiel- en machinebouwmarkten continueerden de trend van de tweede helft vorig jaar. De luchtvaart-, turbine- en olie- & gasmarkten lieten een stijgend orderniveau zien met goede vooruitzichten. In de Franse automobiel- en metalektro­markten was sprake van een geringer orderniveau.

De vele, vorig jaar gestarte, investeringsinitiatieven zijn verder geïmplementeerd. De in 2011 geacquireerde bedrijven Lamers High Tech Systems, Galvanotechnik Baum en DEC zijn goed gestart in het nieuwe jaar. Het gecombineerd en gezamenlijk aanbieden (door middel van key account management) van industriële producten, subassemblages en waar mogelijk in combinatie met een oppervlakte- en/of warmtebehandeling, is verder geïnten­siveerd.

Flow Control
De markt voor woningbouw en commerciële gebouwen vertoonde hetzelfde uitdagende beeld als vorig jaar. De ontwikkeling en het vermarkten van complete energie-efficiency­systemen voor verwarming & koeling, water en gas is verder doorgezet. De markten voor gas en stadsverwarming lieten een uitstekend eerste kwartaal zien. In met name de Oost-Europese gasmarkt was sprake van een sterke volumegroei. Extra investeringen zijn gestart om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. De initiatieven ter verbete­ring van de marktpositie, productie-efficiency en marge krijgen continu veel aandacht. Mede hierdoor zijn de orderpositie en omzet toegenomen en is er een goed resultaat behaald.

In Europa is het marktbeeld voor woningbouw en commerciële gebouwen nog steeds divers. De Duitse en Oost-Europese markten zijn goed, de Franse en Scandinavische markten zijn redelijk, terwijl de marktsituatie in het Verenigd Koninkrijk en Nederland uitdagend is. In de Verenigde Staten maakten de industriële en irrigatiemarkten een goede start.

Vooruitzichten
Op basis van de intensieve marktcontacten, de brede spreiding van de marktportfolio, de solide orderpositie, een steeds actievere marktbenadering, de ontwikkeling van vele nieuwe producten en technologieën en een groot aantal initiatieven om de productie-efficiency verder te verbeteren, is - onvoorziene omstandigheden daargelaten - de verwachting dat de winst per aandeel verder zal toenemen in 2012.







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL