ACCELL GECONFRONTEERD MET DIEFSTAL IN TAIWAN

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/01/2016 07:47
- Eerder uitgesproken resultaatsverwachting blijft gehandhaafd
Heerenveen, 27 januari 2016 – Zeer recent is Accell Group gestuit op een ernstig geval van diefstal van geld door één van de medewerkers in Taiwan. Het onderzoek naar de toedracht en de schade is in volle gang. De invloed op de nettowinst van Accell Group wordt geraamd op maximaal € 4 miljoen. De resultaten over het tweede halfjaar 2015 lijken beter te zijn dan eerder verwacht, zodat Accell Group, in lijn met de verwachtingen opgenomen in de trading update van november, nog steeds een stijging van de nettowinst in het tweede halfjaar van 2015 zal hebben ten opzichte van dezelfde periode in 2014, ondanks de geraamde schade van de diefstal.

René Takens, voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: "De huidige inzichten in de cijfers geven aan dat we in 2015 een solide omzet- en winstgroei hebben gerealiseerd. Vooral de verdergaande stijging van de verkoop van sportieve elektrische fietsen (e-MTBs) in de diverse Europese landen heeft hiertoe bijgedragen. Een flinke domper is de diefstal in Taiwan, die mede dankzij een voortdurende aanscherping van de interne controles, aan het licht is gekomen. Natuurlijk is dit voor ons een teleurstelling. Voorlopig onderzoek wijst uit dat het een op zichzelf staand incident betreft, dat de operationele winstgevendheid niet beïnvloed. Tegelijkertijd zet dit aan tot een verdere versterking van het controlesysteem.”

Zeer recent is duidelijk geworden dat een medewerker van één van de eigen Aziatische organisaties (Accell Asia Taiwan) diefstal heeft gepleegd. Hoewel het onderzoek naar de toedracht en de schade nog in volle gang is, is duidelijk geworden dat de functionaris geld heeft ontvreemd van de bankrekening van het bedrijf. De schade voor Accell Group wordt geschat op maximaal € 4 miljoen en is mede afhankelijk van de mogelijkheden voor terugvordering bij de betrokken medewerker. Het lopende onderzoek maakt duidelijk dat het een op zichzelf staand incident betreft en dat ondanks de voortdurende aanscherping van de interne controles deze het misdrijf niet hebben kunnen voorkomen. Inmiddels is aangifte van de diefstal gedaan bij de autoriteiten en zijn externe partijen betrokken in het onderzoek. De komende maanden zal naast de afronding van het onderzoek in Azië bekeken worden op welke aspecten het stelsel van interne beheersingsmaatregelen aangescherpt of versterkt moet worden.

Vrijdag 26 februari 2016 zal Accell Group haar jaarcijfers publiceren.

tijd 09.02
De Smallcap 726,86 +1,26 +0,17% Accell EUR 18.50 -21ct vol. 2.400



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL