Simac en Iosys gaan samenwerken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/06/2004 09:59
Simac Techniek NV heeft een belang van 15% verworven in het softwarebedrijf Iosys, Iosys, leverancier van de applicatie @VO, is met een marktaandeel van ca. 50% (het pakket is geïnstalleerd op ca. 250 scholen) marktleider op het gebied van het automatiseren van alle onderwijsprocessen in het Voortgezet Onderwijs. Deze participatie past in de strategie van Simac om via allianties een sterkere positie in te nemen in bepaalde marktsegmenten.

Naast deze financiële participatie zullen beide bedrijven intensief samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe (ICT-)producten, diensten en concepten voor het voortgezet onderwijs. Ook zijn er gezamenlijke plannen voor expansie naar nieuwe markten. Dit betreft het benaderen van andere onderwijsinstellingen in Nederland en de verkoop van @VO in België.

"De inzet van automatisering binnen het onderwijs begint steeds meer overeenkomsten te vertonen met het gebruik van ERP en CRM systemen binnen bedrijven. Dit vereist dat scholen zich steeds verder moeten professionaliseren op het gebied van ICT. De samenwerking met Simac biedt ons de mogelijkheid om de scholen een volledig pakket aan producten en diensten te bieden ter ondersteuning van dit proces", aldus Frank van Loon, directeur van Isoys. "Simac heeft een brede ervaring op het gebied van implementatie en beheer van ICT infrastructuren in bedrijfskritische omgevingen en deze ervaring zal onze gebruikers zeker ten goede komen".

Iosys BV ondersteunt onderwijsinstellingen met advies, diensten en de ontwikkeling van software om op een efficiënte en kwalitatief hoogstaande wijze met schoolinformatie om te gaan. Iosys BV levert daarvoor de onderwijsapplicties Schoolfact 5, @VO en Business Objects.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL