TenCate en BASF verwelkomen Owens Corning als partner in alliantie voor thermoplastisch automotivecomposieten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/03/2013 19:59
TenCate en BASF hebben Owens Corning verwelkomd als partner in hun strategische alliantie voor thermoplastisch automotivecomposieten. Owens Corning is een toonaangevende wereldwijde producent van glasvezelversterkingen voor composietsystemen. Het doel van de alliantie is om optimale oplossingen te ontwikkelen in thermoplastisch composieten voor massaproductie in de automotive.

In deze strategische alliantie brengt Owens Corning de technologie in om hoogwaardige en op maat gemaakte weefsels en glasvezelversterkte oplossingen te ontwikkelen. De bijdrage van BASF bestaat uit haar uitgebreide kennis in de productie en formulering van thermoplastische harsen. TenCate Advanced Composites brengt haar expertise in de composietenproductie in.

Wereldwijd blijven de emissienormen voor voertuigen de behoefte vergroten aan lichtere voertuigen die hun sterkte en levensduur behouden. Vergeleken met metalen onderdelen kunnen vezelversterkte kunststof composieten 30 tot 50% lichter zijn. Thermoplastisch composieten helpen de brandstofefficiƫntie in auto's te verhogen en de kosten voor de consument te verlagen. Thermoplastische verwerking zorgt ook voor drastische vermindering van de productieomlooptijden. Bovendien kennen deze producten geen beperkingen qua houdbaarheid en kunnen ze worden gerecycled.


Koninklijke Ten Cate nv
Almelo, donderdag 14 maart 2013



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL