Jaarverslag Hagemeijer heeft meer dan alleen voet in de aarde.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 29/04/2006 12:57
Het jaarverslag van Hagemeijer heeft meer voet in de aarde en die rechtvaardigt deze koers niet van EUR 4,31.
Resultaat van EUR 58 miljoen verlies, Eigen Vermogen per aandeel EUR 1,42. Aantal aandelen per 31/12/2005 516.191.042.
Balanspost 15 achtergestelde Conv. Leningen,
in 2004 EUR 150 miljoen 5,75% en looptijd 5 jaar. Conversieprijs EUR per obligatie op elk tijdstip tussen de datum van uitgifte en de vervaldag. Definitieve vervaldag van de obligatie 5 febr. 2009.
In maart 2005 achtergestelde Conv. lening EUR 135 miljoen 3,5% 7 jarige, de obligaties zijn inwisselbaar ad.EUR 2,83 per obligatie op elk tijdstip tussen de datum van uitgifte en de vervaldag. De definitieve vervaldag van de obligatie is 30 maart 2012.
Dus beiden zitten in het geld en daar kunnen nog eens heel wat aandelen uitkomen bij omwisseling in de loop der jaren. Dus nog meer verwatering van eventuele winsten.
Lees onder punt 16 Voorzieningen,
daar kunnen ook nog eens tegenvallers uitkomen, bijv. de productaansprakelijkheidclaims- silicose en asbest.
Lees onder punt 23 Niet uit de balans blijkende vorderingen en verplichtingen.
Daar pakken wij de grootste uit, de rechtszaak in verband met het faillissement van Ceteco. De curator van Ceteco schat een vordering te hebben op Hagemeijer, Rd. v. Bestuur en Rd. v. Commissarissen van totaal EUR 160 miljoen.
Hagemeijer is van mening dat zij goede juridische argumenten heeft op basis waarvan deze vorderingen zullen worden afgewezen, doch kan niet garanderen dat haar verweer uiteindelijk zal slagen.
Hagemeijer CEO Rudi de Becker, heeft vertrouwen in de toekomst. Voor 2006 zijn de vooruitzichten positief. Uitgaande dat de markt situaties niet verslechteren, zal 2006 daarom een verdere omzetgroei en algemene verbetering met zich mee "moeten" brengen. Dat zal leiden tot een positief netto resultaat voor dit jaar 2006.
Hij ziet ook dat de doelstellingen voor 2007, van een ROIC voor de PPS activiteiten, als volgende stap in de richting van Hagemeijers volledige potentieel zal gaan lukken.

Reactie XEA.nl
Nu begrijpen wij ook dat de koers deze week van EUR 4,80 naar EUR 4,31 -49 cent of -10,21% is gedaald.
Wij waren negatief met ons oordeel en blijven dat. Er is nog teveel onzekerheid in dit aandeel en er moet nog teveel gebeuren.
Ons voorbeeld was, een verlies van 58 miljoen in 2005 en een winst netto van 51,6 miljoen in 2006, zou een wpa van EUR 0,10 geven. Daar komt een k/w uit van 43 bij de huidige koers van het aandeel. Dan mag de rente voor Hagemeijer niet teveel stijgen, want anders komen wij duidelijk anders uit. Dat zou een resultaatsverbetering geven van ca. 110 miljoen,kan maar ’t is veel in deze omstandigheden, waarin de Europese economie zich bevindt.

Conclusie; dit aandeel is teveel vooruitgelopen op de toekomstige verbeteringen.

Onze ervaringen met het inschatten van schadeclaims, na de misser van KLM inzake Alitalia, zijn van een andere aard geworden. Wij tillen er zwaar aan, per saldo ging KLM ook voor ca. 270-280 Miljoen de boot in!




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL