DSM stelt wetenschappelijke adviesraad in voor biomedische activiteiten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/07/2007 11:35
Na de installatie van een concernoverkoepelende wetenschappelijke adviesraad (Corporate Scientific Advisory Board) in juni 2007, heeft DSM besloten een wetenschappelijke adviesraad in te stellen voor zijn biomedische activiteiten. Deze raad, de Biomedical Scientific Advisory Board, zal DSM ondersteunen in zijn streven naar leiderschap op het gebied van biomedische materialen. De raad zal bestaan uit gerenommeerde opinieleiders in de wetenschappelijke en klinische vakgebieden waarop DSM Biomedical zich richt.

De eerste leden zijn inmiddels benoemd. Een van hen is Professor Tony Mikos (Rice University, Houston, Verenigde Staten), die het voorzitterschap van de Biomedical Scientific Advisory Board op zich zal nemen. Hij is een expert op het gebied van de synthese, verwerking en toepassingsontwikkeling van nieuwe biomaterialen en heeft, al dan niet samen met anderen, ruim 330 publicaties op zijn naam staan. Daarnaast zijn Dr. Ivo Buschmann (Charité, Medische Universiteit Berlijn en Universiteit van Freiburg, Duitsland), en de heer Patrick Cahalan, BSc (Ension Inc., Pittsburgh, Verenigde Staten) benoemd. Dr. Buschmann is universitair hoofddocent, klinisch cardioloog en een expert op het gebied van hart- en vaatonderzoek. Hij staat aan het hoofd van het internationale onderzoeksconsortium Art.Net., dat zich richt op experimenteel en klinisch onderzoek op het gebied van vasculaire biologie en arteriogenese (natuurlijke bypassvorming). De heer Patrick Cahalan kent de medische hulpmiddelenindustrie als geen ander. Hij beschikt over ruim drie decennia ervaring in onderzoek en ontwikkeling, vooral op het gebied van medische coatings, en heeft ruim 40 octrooien en octrooiaanvragen op zijn naam staan.

Samen met de overige, nog te benoemen leden zullen deze deskundigen DSM Biomedical adviseren over de strategie en het programma van de onderneming op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Dit advies omvat onder meer een beoordeling van de wetenschappelijke en technologische kwaliteit van de R&D-programma's en projecten, een toetsing van de hypotheses waarop deze zijn gebaseerd en een beoordeling van de klinische relevantie van het onderzoek.

Steve Hartig, Vice President DSM Biomedical: "Ik ben ervan overtuigd dat het slagingspercentage van onze biomedische innovaties aanzienlijk zal toenemen wanneer we het wetenschappelijke gehalte en de relevantie van onze ideeën en uitvindingen in een vroeg stadium laten toetsen door gezaghebbende externe experts. We zijn vereerd dat vooraanstaande deskundigen als Tony Mikos, Patrick Cahalan en Ivo Buschmann zitting hebben genomen in onze Adviesraad."

DSM Biomedical
Om aan de toekomstige behoeften van de medische industrie en de biotech-industrie te voldoen bouwt DSM Biomedical voort op de expertise en sterke positie van DSM op het gebied van polymeren, coatingtechnologie, materiaalwetenschap en life sciences. DSM's huidige biomedische portfolio omvat hydrofiele coatingtechnologie voor katheters, voerdraden en plaatsingssystemen voor stents en Dyneema Purity®, een speciaal ontwikkelde, hoogwaardige polyetheenvezeltechnologie voor medische toepassingen die vragen om maximale sterkte bij een minimaal gewicht. Daarnaast richt DSM Biomedical zich op de ontwikkeling van materialen en systemen voor implantaten voor het bewegingsapparaat en het vaatstelsel en medicijnafgiftesystemen voor het bewegingsapparaat, het vaatstelsel en de ogen. Zie voor meer informatie www.dsmbiomedical.com.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL