Devgen boekt vooruitgang volgens plan.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/05/2008 06:54
Zwijnaarde, 16 mei, 2008. Devgen NV (Euronext Brussels: DEVG), een publiek agrobiotech- en zaadbedrijf, brengt vandaag verslag uit over de voortgang betreffende de verdere uitbouw van zijn agrostrategie tijdens het eerste kwartaal van 2008 en over een aantal kerncijfers met betrekking tot dezelfde periode.

Update inzake de bedrijfsactiviteiten

De stijgende interesse omtrent de wereldwijde behoefte aan rijst, graan en eetbare oliën sterkt Devgen in zijn overtuiging dat de strategische vooruitzichten voor de traits- en zaadindustrie positief zijn. Naast een verwachte productiestijging voor deze gewassen is er ook nood aan zaadvariëteiten die hogere opbrengsten genereren als antwoord op de toegenomen vraag.

Devgen implementeert met succes zijn biotech- en zaadstrategie. Sinds de overname in India van zijn hybride rijst- en andere hybride zaadactiviteiten in november, werd het management team van Devgen India vervolledigd. Bipin Solanki werd aangesteld als CEO van Devgen Seeds and Crop Technology pvt, ltd. Bijkomend werden ook een sales manager en een marketing manager met brede ervaring aangetrokken.
De hybride rijstactiviteiten in India en Kenia werden geïntegreerd om de ontwikkeling van nieuwe hybride rijstvariëteiten voor de Indische en Zuidoost Aziatische markt te versnellen.
Devgen rondde met succes het veldproductieseizoen af voor hybride rijst-, sorghum- en parelgierstzaden voor verkoop in 2008. In maart werd een nieuwe, op maat ontworpen zaadverwerkingsinstallatie met bijkomende opslagruimte in gebruik genomen. Devgen brengt nu 21 hybride zaadproducten op de Indische markt onder de merknamen Frontline en Mahalaxmi.
Het verkoopsteam werd versterkt in de belangrijkste regio's en nam meteen een veelbelovende start voor het 2008 Kharif seizoen. Devgen blijft bij zijn vooropgestelde verkoopsprognose van € 5 tot 6 miljoen. Het bedrijf bereidt zich voor op een agressieve groei met zijn huidige productgamma en via marktintroducties van nieuwe superieure sorghum-, parelgierst-, rijst- en zonnebloemhybriden in 2009. De kwaliteit van deze nieuwe hybriden wordt in belangrijke regio's gedurende het huidige Kharif seizoen reeds op grote schaal voorgesteld aan telers en distributeurs via demonstraties op proefvelden.
.
Devgen maakt verder ook vorderingen volgens de vooropgestelde planning om zijn kandidaat nematicide product naar de markt te brengen. Zoals voorzien in deze planning, finaliseerde Devgen de testen voor de samenstelling van de eerste registratiedossiers van zijn product in belangrijke regio's zoals de VS en Zuid-Europa. Zoals vooropgesteld zullen deze dossiers tegen het einde van dit jaar worden afgewerkt. Het nematicide management team werd versterkt met experten uit de industrie om de expertise van Devgen te verhogen met betrekking tot product ondersteuning en de voorbereiding van de marktlancering van dit product.

Devgen richt zijn focus verder op zijn agro activiteiten en zal hierover verder rapporteren ten gepaste tijde.


Toelichting financiële kerncijfers per 31.3.2008

€ 000 31.03.08 31.03.07
Inkomsten 1,107 2,095
EBITDA -5,796 -2,436
Operationeel verlies -6,436 -2,702
Netto verlies -6,172 -2,539
Geldmiddelen en kasequivalenten[1] 40.736 51,053


De inkomsten bedroegen EUR 1,107 ('000) ten opzichte van EUR 2,183 ('000) tijdens het eerste kwartaal van 2007. De daling in inkomsten is het gevolg van lagere inkomsten uit onderzoeksovereenkomsten. De verkoop van zaden bedroeg in het eerste kwartaal EUR 70 ('000). De verkoop van zaden zal voornamelijk gerealiseerd worden tijdens het tweede en derde kwartaal.

EBITDA bedroeg EUR -5,796 ('000) ten opzichte van EUR -2,436 ('000) voor het eerste kwartaal van 2007. EBITDA werd beïnvloed door lagere inkomsten (EUR -988 '(000)) en hogere kosten (EUR +2,373 ('000)). Uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling bedroegen EUR 4,849 ('000) in vergelijking met EUR 3,639 ('000) gedurende hetzelfde kwartaal vorig jaar, wat een toename betekent met EUR 1,210 ('000). Dit komt overeen met de gegeven indicatie inzake het versnellen van de investeringen in het nematicide programma in 2008 alsook ingevolge de uitbreiding van de investeringen voor de ontwikkeling van nieuwe hybride gewassen.

Andere kosten, inclusief kosten van de verkopen, marketing- en distributie-uitgaven en algemene en administratieve kosten, voor India en België, bedroegen EUR 2.055 ('000) in vergelijking met EUR 838 ('000) voor dezelfde periode vorig jaar (enkel België).

Het bedrijfsverlies bedroeg EUR -6,436 ('000) in vergelijking met EUR -2,702 ('000) voor het eerste kwartaal van 2007, omwille van lagere inkomsten en hogere kosten zoals hierboven toegelicht. Het netto verlies bedroeg EUR -6,172 ('000) in vergelijking met EUR -2,539 ('000) voor het eerste kwartaal van 2007.

Geldmiddelen en kasequivalenten1 bedroegen op het einde van het eerste kwartaal EUR 40,736 ('000) in vergelijking met EUR 43,863 ('000) op het einde van 2007. De netto vermindering van de geldmiddelen en kasequivalenten gedurende het eerste kwartaal bedroeg EUR 3,180 ('000) waarvan EUR 3,201 ('000) gerelateerd is met geldmiddelen gebruikt voor bedrijfsactiviteiten.


Over Devgen

Devgen is een publiek agrobiotech- en zaadbedrijf gefocust op de ontwikkeling en commercialisering van:

§ biotech traits en hybride zaden die tegemoet komen aan de groeiende nood aan kwaliteitsvolle hybride rijst, sorghum, parelgierst en zonnebloem variëteiten die een hogere opbrengst genereren voor de Indische en Zuidoost Aziatische markt.
§ een nieuwe generatie biotech producten die een breed gamma aan gewassen beschermen tegen schade veroorzaakt door pestorganismen; die gewassen beter bestand maken tegen stressfaktoren zoals droogte en bodems met een hoog zoutgehalte en die het gebruik van meststoffen beperken door de opname van stikstof te optimaliseren.
§ Een nieuwe generatie agrochemische producten voor de bescherming van gewassen tegen schade veroorzaakt door plantparasitaire nematoden.

Devgen's biofarmaceutische afdeling ontwikkelt een nieuwe klasse van preklinische kandidaat geneesmiddelen gebaseerd op nieuwe therapeutische concepten voor de behandeling van een reeks inflammatoire en metabolische aandoeningen en hartritmestoornissen. Om de opportuniteiten van het bedrijf in de agro-sector te maximaliseren heeft Devgen besloten de Agro- en farma-activiteiten te scheiden en volledig the focussen op de agro-business.

Devgen is opgericht in 1997 en heeft kantoren in Gent (België), Singapore en Hyderabad (India), met een total personeelsbestand van meer dan 180 mensen, inclusief, Devgen seeds and crop technologies, India. Devgen is genoteerd op Euronext Brussels (ticker: DEVG) sinds Juni 2005. Voor meer informatie over Devgen kan u terecht op de website van het bedrijf: www.devgen.com.

Dit persbericht kan op de toekomst gerichte verklaringen bevatten met de woorden "anticipeert", "verwacht", "is van plan", "plant", "kan" en "gaat door" alsook gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke op de toekomst gerichte uitspraken kunnen zowel gekende als ongekende risico's inhouden, onzekerheden en andere factoren en zouden er voor kunnen zorgen dat de actuele resultaten, prestaties of verrichtingen van Devgen materieel verschillend zijn van gelijk welk toekomstig resultaat dat door dergelijke uitspraken verwoord of geïmpliceerd wordt. Deze op de toekomst gerichte uitspraken zijn enkel geldig op de datum van publicatie van dit document. Devgen neemt geen enkele verplichting op zich om dergelijke op de toekomst gerichte uitspraken in dit document bij te stellen conform veranderingen in de verwachtingen, condities of omstandigheden waarop dergelijke uitspraken zijn gebaseerd, tenzij dit geëist wordt bij wet of regelgeving.

[1] Inclusief gerestricteerde geldmiddelen voor een bedrag van van EUR 5,082 ('000)





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL