Gemalto, Fingerprint Cards, Precise Biometrics and STMicroelectronics tonen veilige authentificatie voor consumentenelektronica door middel van vinger

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 22/02/2016 07:03
Meudon, Frankrijk; Gothenburg, Zweden; Lund, Zweden; Genève, Zwitserland - 22 februari, 2016 - Gemalto, Fingerprint Cards, Precise Biometrics en STMicroelectronics introduceren tijdens het Mobile World Congress 2016 het eerste end-to-end beveiligingssysteem met biometrische authenticatie van vingerafdrukken. De OEMs[1] krijgen de kans om deze klantvriendelijke functionaliteit gemakkelijk toe te passen in de laatste serie draagbare en consumentenelektronica. Dit "proof-of-concept" vervangt de traditionele authenticatie met gebruikersnaam en wachtwoord bij toepassingen zoals betalingen, online tickets, online toegang en authenticatie in twee stappen met deze vlotte en veilige vingerafdrukherkenning.

Deze gezamenlijke inspanning zal deze baanbrekende oplossing demonstreren op een smartwatch waarop een vingerafdrukscanner wordt geïnstalleerd van Fingerprint Cards, vingerafdruksoftware van Precise Biometrics en een beveiligde NFC-oplossing en microbesturing van STMicroelectronics met laag vermogen.

Gemalto levert de UpTeq eSE waarop de authenticatie van de gebruiker wordt bewaard. Ze leveren ook de "Match-On-Card" toepassing die nagaat of de gescande vingerafdruk overeenkomt met de biometrische gegevens van de gebruiker. Gemalto levert eveneens een brede waaier aan beveiligingstoepassingen en de Allynis Trusted Services Hub (TSH), die instaat voor het beheer van de functionaliteit tijdens de hele levenscyclus van het product.

Fingerprint Cards levert de allernieuwste compacte en extreem energiezuinige vingerafdrukscanners.

Precise Biometrics levert vingerafdruksoftware gebaseerd op Precise BioMatch Embedded. Dat is de toonaangevende algoritmetoepassing die gebruikt wordt om vingerafdrukken probleemloos en beveiligd te herkennen op beperkte platforms met kleine scanners, zoals slimme chipkaarten, wearables, auto's, sloten en persoonlijke tokens voor authenticatie.

STMicroelectronics levert zijn ST54 "system-in-package" oplossing, die bestaat uit een NFC-besturing van het type ST21NFC en een beveiligingselement dat voorzien is van een ST33, gebaseerd op de 32-bit ARM® SecurCore® SC300, met de Gemalto Biometrics Match-On-Card erin verwerkt. ST levert ook een energiezuinige microbesturing voor het apparaatbeheer, gebaseerd op een STM32 ARM® Cortex®-M.

Eindgebruikers moeten met dit nieuwe systeem geen talrijke gebruikersnamen en wachtwoorden meer onthouden voor essentiële toepassingen, zoals betalen, e-mails lezen en authenticatie voor overheidsdiensten. Deze oplossing biedt nieuwe mogelijkheden op het vlak van consumentenelektronica. Beveiligde authenticatiesystemen gebaseerd op FIDO[2] Alliance-specificatie kunnen worden geïmplementeerd en de elektronicafabrikanten kunnen zich onderscheiden van de concurrentie. Het gebruikersgemak verbetert, zonder in te boeten aan veiligheid. Biometrische vingerafdrukherkenning zal een echte doorbraak betekenen op het vlak van beveiligde verbinding op mobiele toestellen, betaling, online overheidsdiensten enzovoort.

Over STMicroelectronics
ST is wereldwijd een van de marktleiders in de halfgeleiderindustrie. Het produceert slimme en energiezuinige producten en toepassingen die elektronica centraal plaatsen in het dagelijkse leven. De producten van ST zijn vandaag alomtegenwoordig. Samen met onze klanten vernieuwen we auto's, fabrieken, steden en woningen, samen met de volgende generatie mobiele en "internet-der-dingen"-toestellen. ST staat voor "life.augmented": technologie verbeteren om meer uit het leven te halen.

Het bedrijf boekte in 2015 een nettowinst van 6,90 miljard dollar en telt wereldwijd meer dan 100.000 klanten. Meer informatie vindt u op www.st.com






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL