Chocomel, 'De enige èchte', komt met plantaardige variant + benoemingen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/09/2022 11:13
Vanaf nu is Chocomel ook verkrijgbaar in een plantaardige variant. Het merk komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar plantaardige producten. Chocomel Plant-based is een plantaardige drank gemaakt op basis van cashewnoot en erwt. Chocomel-liefhebbers die willen variëren kunnen nu ook genieten van 'De enige èchte', zonder in te leveren op de smaak die men van Chocomel gewend is.

Smaaktest
De lancering van Chocomel Plant-based is een grote stap voor het merk, vanwege de uitdaging om trouw te blijven aan de smaak die men al sinds 1936 van 'De enige èchte' gewend is. Chocomel testte daarom dranken op basis van verschillende plantaardige ingrediënten en legde deze voor aan een smaakpanel. Een basis van cashewnoot en erwt bleek de juiste formule: 97% van het smaakpanel gaf na het proeven aan dat het product voldoet aan de hoge verwachtingen.

Dustin Woodward, Managing Director FrieslandCampina Nederland: "We komen graag tegemoet aan de wens van veel consumenten om zuivel en plantaardige producten naast elkaar te gebruiken. Als voedingsbedrijf met een sterke kern in zuivel versterken we daarom ook ons plantaardige assortiment. Na een intensief testproces is het ons gelukt om voor de bekende smaak van Chocomel een perfecte plantaardige formule te ontwikkelen. Zo blijft 'De enige échte' echt voor iedereen."

Zuivel- én plantaardig assortiment
Een gevarieerd en gebalanceerd dieet is belangrijk. Daarom maakt FrieslandCampina naast producten van melk ook producten die afkomstig zijn van plantaardige ingrediënten als het daarmee voorziet in de behoefte van de consument, voor zowel professioneel gebruik als thuis op de keukentafel. Deze producten zijn verkrijgbaar onder verschillende merken. Zo lanceerde Friesche Vlag eerder dit jaar Barista Haver, een opschuimbare haverdrank gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten.

Chocomel Plant-based is vanaf nu verkrijgbaar bij Picnic en vanaf half oktober bij alle supermarkten. Bezoek voor meer informatie www.chocomel.com

EN
Nieuwe coöperatiebestuurders benoemd bij FrieslandCampina
20 september 2022
De ledenraad van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. heeft op bindende voordracht van het voorzittersoverleg Sandra Stuijk en Herman Bakhuis per 13 december van dit jaar benoemd in het coöperatiebestuur.

Sybren Attema, voorzitter van het bestuur van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.: “We zijn blij dat Sandra Stuijk en Herman Bakhuis het coöperatiebestuur met hun ervaring en kennis komen versterken. Ik heet ze van harte welkom.”

Sandra Stuijk is sinds 2017 actief in het Jongerenwerk van FrieslandCampina. Tot begin dit jaar was Stuijk lid van het dagelijks bestuur van FrieslandCampina Jongeren. Daarnaast is zij werkzaam als financieringsspecialist Groot Zakelijk Food & Agri bij Rabobank. Ze heeft een melkveebedrijf in Alphen, Noord-Brabant, Nederland. Naast melkvee heeft het bedrijf ook een kleinschalige akkerbouwtak waar suikerbieten en wortelen worden verbouwd.

Herman Bakhuis is op dit moment bestuurlijk actief als vicevoorzitter van LTO Nederland Melkveehouderij en als bestuurslid bij ZuivelNL. Daarnaast was hij tot en met 2017 lid van de ledenraad en voorzitter van het voorzittersoverleg van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. Bakhuis heeft een melkveebedrijf en een recreatiebedrijf op twee locaties in de gemeente Hellendoorn, Overijssel, Nederland.
ga voor foto e.a. zaken naar
https://www.frieslandcampina.com/nl/news/nieuwe-cooperatiebestuurders-benoemd-bij-frieslandcampina/Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL