Ageas voltooit de overname van het meerderheidsbelang in de Indiase joint venture voor levensverzekeringen Ageas Federal Life

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/09/2022 15:37
Ageas kondigt vandaag aan dat het de aankoop heeft afgerond van het resterende belang van 25% van IDBI Bank in de Indiase levensverzekerings-joint venture Ageas Federal Life Insurance Company Ltd. (AFLIC).

Met deze transactie verhoogt Ageas zijn belang in de joint venture die het tot nu samen met IDBI Bank en Federal Bank leidde, tot 74%. Federal Bank behoudt zijn belang van 26% in AFLIC. IDBI stapt uit als aandeelhouder maar blijft distributiepartner.

Ageas koopt het bijkomende belang van 25% over voor een totale cashvergoeding van INR 5,8 miljard (EUR 73 miljoen)*. Vanaf het vierde kwartaal 2022 zal AFLIC in de consolidatiekring worden opgenomen voor zowel IFRS als Solvency II. Onder IFRS wordt deze transactie beschouwd als een stapsgewijze aankoop waardoor het voorheen aangehouden belang van 49% wordt behandeld alsof het was afgestoten en een niet-contante meerwaarde van EUR 50 miljoen genereert (op basis van de gerapporteerde cijfers en wisselkoers voor Q2 2022). De impact van de transactie op de solvabiliteitspositie van de Groep is neutraal.

Ageas, IDBI Bank en Federal Bank hebben eind 2006 de joint venture voor levensverzekeringen IDBI Federal Life Insurance Company Ltd opgericht. Sindsdien is het brutopremie-inkomen gestaag gegroeid tot EUR 247 miljoen** in 2021. Binnen zes jaar werd het bedrijf winstgevend, wat het tot op heden nog steeds is. Het genereerde een nettowinst van EUR 9 miljoen** in 2021.

* Gebaseerd op: 1 EUR = 79,43 INR op 19/09/2022

** Wisselkoers resultaten 2021
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL