Ctac boekt lagere omzet

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 24/04/2024 10:06
Cloudmigratie zorgt voor verschuiving in de marktvraag

’s-Hertogenbosch, 24 april 2024 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Ctac) (Euronext Amsterdam: CTAC) geeft vandaag een trading update over het eerste kwartaal (Q1) van 2024.

HOOFDPUNTEN EERSTE KWARTAAL 2024

Omzet daalt naar € 30,6 miljoen door afname hostingomzet, beheer en uitdagingen in het optimaliseren van de bezetting
EBITDA daalt met 20,0% naar € 2,0 miljoen
Nettoresultaat van € 0,4 miljoen
Onder invloed van de verschuivende marktvraag wordt de verwachting voor 2024 naar beneden bijgesteld. De nadruk ligt op de bescherming van de winstgevendheid bij lagere omzet

Gerben Moerland, Chief Executive Officer van

Ctac Group:

We zien dat de markt zich nadrukkelijk voorbereid op de cloudmigratie. In het eerste kwartaal zorgt dit voor een daling in de omzet uit hostingactiviteiten. Daarnaast stellen klanten die aan de vooravond van deze transitie staan investeringen in aanpassingen van ICT-systemen uit. Wij voorzien dat deze trend zich ook in het tweede kwartaal doorzet. Tegelijkertijd resulteert de versterking van onze salesorganisatie in een groeiende pijplijn en zien we door de aanstaande migratie meer tractie in de markt.

Met de vorig jaar geïnitieerde strategieherijking bereiden wij de organisatie voor op de verandering van ons verdienmodel. Het vervangen van ons servicemanagementsysteem en de implementatie van het public cloud ERP-systeem in onze eigen organisatie zijn belangrijke stappen in dit proces.

Als Business & Cloud Integrator verschuift onze dienstverlening van traditionele software licenties naar een op gebruik gebaseerde benadering. SAP vraagt klanten om uiterlijk in 2027 de overstap te maken. Door onze sterke positie als strategisch SAP partner en het versterken van onze samenwerking met Microsoft kunnen wij de groei in public- en hybrid cloudoplossingen versnellen en zijn we goed voorgesorteerd om klanten te helpen de overstap te maken.

We spelen in op de veranderende marktvraag met de uitrol van nieuwe proposities, het versterken van de samenwerking binnen Ctac Group, en extra investeringen in operational excellence. Deze nieuwe proposities en de gedeelde identiteit van Ctac Group zijn zichtbaar in onze vernieuwde branding en huisstijl.

In de tweede helft van het jaar verwachten we dat het aantal ERP-migraties naar de cloud toeneemt en zichtbaar wordt in de omzet. Door de verschuiving van de marktvraag en teruglopende investeringen in beheer op korte termijn, stellen we onze verwachtingen voor het hele jaar naar beneden bij. Voor 2024 ligt de focus op het beschermen van de winstgevendheid en verwachten we een lagere omzet dan in 2023.
ga naar
https://d15k2d11r6t6rl.cloudfront.net/public/users/Integrators/a0a42ab5-3cb9-4912-84b7-3c6e47330d5c/smart-pr-754/240424%20Persbericht%20trading%20update%20Q1%202024.pdf



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL