Oostmarkt opgewekt. Wall Street vandaag dicht. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

27/05/2024 06:13
De agenda voor de nieuwe week
maandag 27 mei
Resultaten 1e kwartaal 2024 Ackermans & Van Haaren NV en AVA.
- Alamos Gold Announces Friendly Acquisition of Argonaut Gold lees elders meer. Op zondag al geplaatst.
- in de VS Wall Street gesloten wegens Memorial Day

dinsdag 28 mei
Resultaten 1e kwartaal 2024 Cenergy Holdings SA

woensdag 29 mei
Resultaten 1e kwartaal 2024 Aalberts Industries NV
In de VS Beige Book en cijfers HP, Salesforce

donderdag 30 mei
Cijfers Best Buy

vrijdag 31 mei
Inflatie cijfers Nederland en Eurozone over mei

Wij schrijven alles op de basis van "JOURNALISTIEK"! En op vragen en ondervonden ervaringen.

Rente verlagingen in de wereld.
De beleggers kijken daar reikhalzend naar uit!!

Wat overdreven, de schuldenlasten in de gehele wereld stijgt de pan uit, dan is een verlaging met a.s. juni allang weg als positief rendement. Die verlaging is een zoethoudertjes van de FED & ECB, als die verlaging er komt. Het verlagingseffect, is door de stijgende schuld totaal gezien alweer weg, per saldo meer schuld en rente lasten per medio juni 2024.
Een verlaging met 25 basis punten stelt niets voor, dan zou de rente per juni 2024 met 0,75% verlaagd moeten worden.
Ons advies is dan ook aan de FED & ECB! Ga eens wat doen aan die alsmaar stijgende "schuldenlasten" in de wereld, dan pas komt er "Frisse lucht in de schuldpositie van de wereld"!

Wij verkeren nu (begin april 2024)op een belangrijk keerpunt in de financiële wereld, dat wordt nog door weinigen ingezien.
Edelmetaal en Mijnbouwers beschermen Uw bezit samen met andere grondstoffen.
Daar schrijven dagelijks over.
Entree Resources kan volgende week met belangrijk nieuws komen en dan verwachten wij spannende komende maanden in dit Fonds. Niet alleen bij dit fonds, maar als de Edelmetalen aantrekken, o.a. copper en zilver zullen ze allen extra aandacht gaan krijgen van beleggers.

Media
Wereldwijde schuldenlast gestegen tot recordhoogte
De wereldwijde schuldenlast is vorig jaar tot recordhoogte gestegen, meldt het Institute of International Finance. In totaal stonden door bedrijven, huishoudens en overheden voor 303 biljoen dollar (268.000 miljard euro) aan kredieten uit. Dat betekende een toename van 10 biljoen dollar een jaar eerder(2021). Bron Economieredactie 23-02-22, 20:00 uur

Sahara ZAND zorgde voor een RODE gloed gisteravond in de lucht in Nederland. DUS is de Co2 en Stikstof e.a stoffen in de lucht in Nederland
niet alleen van hier, maar ook van elders, o.s. daar uit de Sahara woestijn!


WAAROM willen Nederlandse Banken nauwelijks meewerken aan het toestaan van kopen bij HEN van grondstoffen en Mijnbouwers!? Percentage van meer dan 100% zijn geen uitzonderingen.

Media,
Junior gold and silver stock trains are leaving the station.
Technically, the gold price and moving averages are currently in bullish sequence. We are witnessing a strong breakout following a major consolidation below key resistance at $2100 lasting 43-months, despite the stronger greenback. The price of gold has risen nearly 10% this year, while the 10-year U.S. Treasury yield has gained 10.4%. see & read more on
https://kitco.com/opinion/2024-04-05/junior-gold-and-silver-stock-trains-are-leaving-station

Zwaar overtrokken plus reacties d.d.21 maart 2024 op de wereldwijde beurzen, want...
Dalen de schuld posities wereldwijd? Neen.
De woorden van de FED (Powell) zijn slechts woorden en meer niet, want is een rente daling verantwoord? In onze ogen! NEEN. Als een kleine rente daling er wel komt, dan weegt het per slado, bij een verder stijgende "SCHULDENLAST" niet op !
Is een een verdere uitbreiding van de Oorlog in het Midden Oosten en elders in de wereld? Ja, en oorlogen zijn slecht voor aandelen en het edelmetaal trekt vaker aan, dan dalen.
Dus zouden wij het eigen bezit goed beschermen, en daar heb je grondstoffen voor nodig. Dus kiezen wij de kant van het Edelmetaal met o.a. Koper en zilver.
Want de toekomstige vraag naar Koper is "Hot"!
Wij van de redactie zijn geen pessimisten, maar realisten!

Politiek in Nederland?
Wat een afgang voor de Elite groep oude gevestigde Partijen. Omtzigt had zijn "plicht en deed dat niet"! De Elite gingen "zwarte Pieten" en die moesten vertrekken, maar deden dat niet en trokken "GEKKE BEKKEN"! De een 'n nog grotere dan de anderen, want er GAAT HIER NIETS VERANDEREN! Wij oude GARDE, wij weten wat goed is voor Nederland! Een spuitje hier en eentje daar, dan is straks alles weer voor (ons) elkaar! En dan kunnen wij Elite, weer "GENIETE"!

Wij van de redactie gaan uit van nieuwe verkiezingen.

Lees ook nummer 5 Over de Raad v. State. HET KAN U OOK OVERKOMEN. Het lijkt de Toeslag Affaire wel.
ga naar... voor de toevoegingen d.d. 29/2
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-50195&type=toon


Lees de toevoegingen d.d. 29/2 ook eens na op 5 Raad v. State
In de media van 27 febr. 2024
Na de Toeslag affaire Rechtstaat nog steeds niet op orde.
De parlementaire enquetecommissie fraudebeleid oordeelt in haar rapport hard over het "functioneren" van de complete "rechtsstaat", die volgens voorzitter M. van Nispen nog altijd niet op orde is. Het is een "keiharde conclusie constateert Tweede Kamervoorzitter M. Bosma.


Verschillende de Rechters in onze zaak waren/zijn "BLIND geweest voor mens & recht"!
Maar er staat nu een gang naar het Europese Hof voor ons open. Toen wij daar aanklopten, moesten wij eerst in Nederland de zaak aanspannen.!
Maar nu is de bakkerij plots gestopt met bakken op Nieuwland n0 6 te Hoorn. Dus kunnen wij NIET MEER nar het Europese HOF!

Want in 600 pagina's rapport krijgen het Kabinet, het parlement, de uitvoerders en de " Rechtelijke Macht er in de conclusie flink van langs, met als hoofdconclusie; "In een verhard politieken maatschappelijk klimaat zijn de drie Staatsmachten BLIND geweest voor mensen rechten, waardoor Levens van mensen zijn vermorzeld"!

reactie XEA.nl
Regeringen maken zich DRUK om de Stikstof, Co2 en andere Milieu toestanden. Dat is slecht voor onze kinderen en kleinkinderen.
MAAR dat de Kinderen & Kleinkinderen worden opgezadeld met Toren HOGE schulden en die dan nauwelijks meer zijn af te Lossen, daar lezen en horen wij GEEN POLITICI over!!


“Gold is money. Everything else is credit.” – J.P. Morgan (1912)
DIT is een positieve waarschuwing.(red.)

Wij staan niet alleen
in de media
Arjo Klamer: Euro was en is onhoudbaar, diversiteit in munten is de oplossing.
In deze aflevering gaat Paul Buitink in gesprek met Arjo Klamer, professor humane economie aan de VU. Arjo is één van de economen die al vanaf de jaren 90 zijn kanttekeningen uit over de euro en het boek “De euro valt en wat dan?” (2014) heeft geschreven. Arjo vertelt dat de euro een soort ideologie is geworden en dat het taboe was en is om je er kritisch over uit te spreken.
beluister de video ca. ruim 1 uur op. ( DIT MOET U afluisteren!!)
https://www.hollandgold.nl/nieuws/arjo-klamer-euro-was-en-is-onhoudbaar-diversiteit-in-munten-is-de-oplossing/

EEN 3de Wereld Oorlog is nader, dekt U in met bescherming en dat zijn Mijnbouw aandelen en Edelmetalen, maar ook koper en nu ook uranium. De anderen ICT en Innovatieve aandelen zullen ook meegetrokken worden door de ellende die door "OORLOG ontstaat"!.

Daghandel zorgt voor situaties, die niet controleerbaar zijn, door het gebrek aan controle nummers aan de digital gebruikte aandelen etc. etc. (lees) effectenpapieren.

Verwachtingen voor Koper en hoe kijkt de redactie van XEA.nl er naar!?
- de komende jaren, een tekort!
- een nieuwe mijn opstarten kost jaren, dus worden juniors mooie overname kandidaten.
- op opstarten van nieuwe mijnen wordt door allerlei regels bemoeilijkt. zie
https://first-quantum.com/ in Panama
- de meeste kopermijnen hebben een tekorte levensduur, om economisch te ontginnen.
- is er voldoende water-energie op de plaats waar een nieuwe mijn te ontginnen is!?
Allerlei vragen en daarom is een investering als belegger in dit soort metalen van belang ! vraag Uw eigen accountant manager naar deze mogelijkheden!


Aandelen prijzen rijzen de pan uit!
Bij die stijging zetten wij van de redactie een "vraagteken".
Zwaar overtrokken vinden wij de huidige situatie van prijsvormingen van de aandelen. Waarom?
Dat zullen wij uitleggen, want de "vraag & aanbod in de markt", is er nauwelijks nog.
De huidige markten draaien op gemaakte prijzen (lees), door algoritmische systemen en vele "platforms", waardoor er op 'n bepaalt moment van inleg, niet de "beste prijzen gekregen wordt". Dat kan ook niet meer. Veel transacties worden intern gemaakt en dus niet meer uitgezet naar andere "platforms". In het verleden was Beursplein 5 de enige, de plaats waar de handel plaats vond en nu op allerlei platforms. Toen ook wel, tijdens de middaghandel (Lees) opening van Wall Street en de avondhandel thuis bij de handelaar.

Tegenwoordig hebben de vertegenwoordigers van "Pensioenfondsen" andere contacten met de bedrijven! Dus hun belangen worden anders beoordeeld en meer op de Bonds markten voor de kortere termijn.

Financiële zaken, geschillen etc. worden nu beoordeelt op een andere manier, dan in het verleden. Eerlijkheid, betrouwbaarheid, transparantie, begrijpelijkheid, hebben een "ondergeschikte rol toegewezen gekregen.
Dat is triest, maar wel de waarheid!


Wat is er bij XEA.nl in?
Edelmetalen, ICT, Innovatieve bedrijven en Mijnbouwers.

Over andere kansrijken mogen wij niet schrijven, wij hebben tekort ervaring volgens de Toezichthouder! Daar moeten wij het mee doen. Onze analist stond wel in het Register van analisten. Heeft zich pas laten uitschrijven, wat stellen analisten nu nog voor "bij de gemaakte handel"!?
Wij vermelde wel dagelijks kansrijken, althans daar geven wij berichten over.
In het Belgische Effecten blad stond ook Pan. America Silver als zwaar ondergewaardeerd "pas circa 3 weken geleden haalde wij Sun Peak naar voor en staat nu C$ 42 ct steeg van de 17-18 ct af. En er zit nog meer aan te komen. Er is voldoende Cash in de portemonnee bij dit fonds.

Volg onze berichten, over de Mijnbouwers er zitten uitschieters bij.

Edelmetalen
WAAR is nog realisme?
In vergelijking met 50-60 jaar geleden, moet de wereld NU geheel in brand staan!
Maar de algoritmische systemen en de WEF, De Bilderberg Groep en de 20 tot 25 grootste Effectenkredietinstellingen bepalen wat er op Economisch gebied gebeurd, NIET MEER VRAAG EN AANBOD! Daarom is er geen "pijl" op prijzen en gebeurtenissen meer te trekken.


LAAT U DUS NIET MISLEIDEN o.a. ook door de media niet.

De Mijnbouwers ijlen na, bij de stijgingen van het Edelmetaal. Die worden door vooral bij het Goud, gedomineerd door de Centrale Banken en het zilver door "grote partijen, in de jaren voor half 2022 was het JP Morgan Stanley. Wie er nu achter zitten, is voor de redactie nog niet duidelijk.
De Grote Mijnbouwers betalen meestal dividend en sommige Juniors doen dat ook. Maar de laatste groep junior zijn kansrijke, om overgenomen te worden door de grotere partijen.
Take Solaris and watch the video on https://www.youtube.com/watch?v=LHq81dLkDfA
about 17 minutes.
January 11, 2024 | 10:37 ET~
Solaris Resources
SLS-TSX Rating
Outperform(S) Price: Jan-10 $4.00 Target ? $15.00 Total Rtn 275%
Strategic Investment by Zijin Mining Group

Volg onze berichten, over de Mijnbouwers er zitten uitschieters bij.

En Mijnheer Rutte was het "lichtende voorbeeld van strooien van ellende en andere zaken, Immigratie, liet hij op z'n beloop, de toeslag affaire werd onder de PET gehouden, de Covid kosten veel mensen het leven, wat niet nodig zou zijn geweest! Als er naar Rob Ellens & college was geluisterd, want die hadden goede resultaten met een medicijn/pillen, mochten op straffe van, niet gebruikt worden. Daarom moeten Rutte & de Jonge alsnog voor de Rechter gedaagd worden.
Een schande dat Rob Ellens en collega's moesten stoppen met het beter maken van hun Patiënten.

XEA.nl. 16/01/2022 11:08
Huisarts Rob Ellens stuurt patiënten weg zonder coronaprik, als ze geen verklaring willen tekenen. ga naar
https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=300-44056

Een schande dat deze Huisarts & collega's zo door de Medisch Toezicht zijn behandeld en tegen gewerkt zijn!!

Deze mensen moeten voorgedragen worden voor een onderscheiding. Rutte en de Jonge en het Medisch Tuchtrecht, die moeten voor de "RECHTER" gedaagd worden. Hebben schuld aan onnodige "sterfgevallen". Politiek, er is werk voor U te doen, wees eens "attend"!

media,
Celstraf en contactverbod voor bedreigen burgemeester Gorinchem!!
Verschil moet er zijn. In onze zaak werd "klaagster 's avonds aan de deur bedreigt, niet vervelend meer doen, anders komen er een paar kennissen langs, ik loop zelf nog in "verlof"! Haar vertegenwoordig werd in het donker ook bedreigt, zijn "hond" was nog niet afgericht, anders had hij zijn hond op hem losgelaten. Mevrouw Melissant deed aangifte.
En de aangifte in onze zaak, 2 aangiftes, waarvan er 1 door de Politie i.v.m. financiers drug e.a. valsheid in geschrifte door het OM, werd uitgesteld tot, als wij (Politie) tijd hebben, zullen wij kijken wat wij met de aangiftes gaan doen! KLASSE JUSTITIE en verschil moet er zijn! De burger = maar "klootjes volk" moeten wij maar denken.
Lees ook elders meer, ga naar
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-49438&type=toon
https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-48654
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-49011&type=toon
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-49062&type=toon
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-50195&type=toon
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-50396&type=toon

Lees op no 4, Klasse Justitie en niet willen betalen i.v.m. Ingebrekestelling in onze zaak. Inmiddels hadden wij 5 aangetekende gestuurd naar 't OM te Haarlem, waarvan 1 met bewijs van ontvangst. NOOIT op 1 van die 5 aangetekende geantwoord, op 10 jan. 2024 pas op ons schrijven van 12 sept. 2023. Dat zij het betalen van de ingebrekestelling doorschuiven.naar het OM te A. Zo werkt Justitie.
Wat stelt een normale Burger nog voor!? De rechters kijken over de schouder van de vorige uitspraak, gedane rechter heen!!De herzieningsvoorzitter kende de twee stukken geheel niet, die wilde hij zien en zag, dat de email niet van de vertegenwoordiger van Mevr. V. was verstuurd, maar door een andere! Maar mijnheer de Voorzitter, de Gemeente H. had ons beide email adressen "GEBLOKKEERD" en daarom verzonden van mijn zakelijk email adres. TOTAAL geen antwoord daarop! Wij zagen dit als "partijdigheid!


Lees onze toevoeging d.d. 08-12-23 bij de zaak Raad van State No's 1-2-3-4.
Die wordt vandaag met bewijs stukken toegevoegd. Wegens toenemend succes en geef 't door aan kennissen en familie! Dat dit allemaal kan en straffeloos in Nederland!! Zeer aangrijpend en tegenstrijdig verhaal" Geef 't door aan Uw kennissen en familie, 't kan hen ook overkomen, falende rechters. Burgers worden tegen elkaar opgezet!
" Onbegrijpelijk dat de Raad van State zo werkt (lees) erin meegaat".
Burgers worden tegen elkaar opgezet, door NIET TE HANDHAVEN. De huurder is verteld, dat hij zonder vergunning is gaan huren en de openingstijden, ach die lapt hij aan de laars en handhaving is er nauwelijks, zelfs op zondag opent hij zijn deuren, terwijl hij NIET open mag.
Na bijna 8 jaar rechten, waarvan er slechts 1 van werd gewonnen op meineed & valsheid ingeschrifte, is PLOTS de bakkerij vertrokken en is het een Horeca lunchroom-Restaurant geworden. Dat kan en mag zomaar en de Gips en andere Brandwering is weggehaald voor show wanden. GEEN vluchtdeur en geen controles!! Shoarma vleesgeuren en andere geuren en 24 uur draaiende motoren zijn daar nu voor in de plaats gekomen. Dus weer 8 jaar rechten!! Neen, de grond is Nu te koop! Naar het Europese HOF kan nu niet meer, er zit geen Bakkerij meer in.

OD NHN werkt samen met de Gemeente H. en er worden NU uitlokkingen van Bedreiging geuit naar de vertegenwoordiger van de klaagster! ZO werkt het in de Gemeente H. Is het dan vreemd, dat andere personen bedreigingen uiten naar BESTUURDERS toe!? Wij blijven om de handhaving door de Gemeente H. vragen, maar die weigeren! Wij worden zelfs uitgenodigd om mee te werken aan controles, tegen de illegale vestiging van dit bedrijf! De mail is ... leest Uzelf meer. lees in de toevoeging elders op de website van XEA.nl boven aan!

plaatsing d.d. 24 september 2023
zaak HAA 20/1149 een dossier van 3,2 cm uit het proces gelaten. Dat juist belangrijk is voor deze zaak HAA 21/3191
Deze ZAAK gaat het OM Haarlem GATE heten. EEN BLAMAGE VOOR RECHTSSTAAT IN NEDERLAND!

De heer B. van het OM te Haarlem heeft
09-03-2020 08 04 het dossier HAA 20/1149 uitgedraaid. Maar 't is niet naar de RAAD van State opgestuurd. Dus is klaagster niet bij een volledig dossier daar beoordeeld. Maar die had Rechter V. niet nodig, er hadden al zoveel rechter naar de zaak gekeken, wat moet ik dan nog zei V.!? Is dat snel verdiend, dat leges geld EUR 274,00. Zo werkt dat in NEDERLAND.


Herziening verzoek aan de Raad van State te Den Haag HAA 21/3191 Herzien van de uitspraak 202203306/1/R1
ga naar en overtuig Uzelf over deze schandelijke vorm van "rechtspreken"!
Dan vraag je een herziening aan, moet je allerlei zaken weer opnieuw inleveren en komt er aan hetzelfde dossier een andere dossier nummer te hangen EN jawel!! Weer EUR 274 kosten te betalen. Dan lijkt 't weer een andere zaak en dit verklaart, dat er "dossiers" zoek raken. De Herziening komt op 26 feb. a.s. voor te Den Haag.

Nieuwe ontwikkelingen in deze zaak.
Lees die wij er uitgebreid vandaag aan toegevoegd hebben!
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-48654&type=toon

DIT IS DE RECHTSPRAAK IN NEDERLAND?
Wij hadden een ander beeldvorming van de RAAD van STATE.
DEZE rechter V. was niet ONAFHANKELIJK, WIE stopt deze Rechter V.!?

Media, Nederland was vol!
Dat vertelde "wijlen Koningin Juliana begin jaren 1960 en eind jaren 1960 al. Einde 1960 jaren zei Wijlen Koningin Juliana, Nederland is "overvol", aantal inwoners 11.417.254 5.686.152(M) 5.731.102 (V)
Nu 17.933.095 wel is de Flevo Polder erbij gekomen, maar ruim 6.5 miljoen meer inwoners.
Hoe snel is het aantal inwoners van Nederland gegroeid?
In 1900 telde Nederland ruim 5 miljoen inwoners. In 1950 was dat aantal verdubbeld, tot 10 miljoen inwoners. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog groeide de bevolking relatief snel. In 1970 was het aantal inwoners al opgelopen tot 13 miljoen. Daarna groeide de bevolking weer wat minder snel. Zo zat er tussen de 15 en 16 miljoenste inwoner 11 jaar, en 15 jaar tussen de 16 en 17 miljoenste inwoner.(Bron CBS). Maar met de inflatie cijfers bakken zij er niet veel van! De wijze van berekening klopt niet meer. Wie is er nog te "vertrouwen"!?

Er komen teveel gelukszoekers naar Nederland en zij krijgen teveel eet en zakgeld hier.

Uit ons Archief vrijdag 15 december 2000
Mugabe: Afrika voor de zwarte Afrikanen. van onze buitenland correspondent.
reactie XEA.nl
Dus EU wat belet U!!! Het migranten probleem opgelost! Simpler kan 't niet!
Harare 15 december 2000
Op de openingsdag van het congres van zijn partij ZANU-PF heeft de Zimbabwaanse president Mugabe zijn aanhangers opgeroepen te blijven vechten tegen de "blanken en hun zwarte marionetten in de oppositie".
Nu hij door slechte verkiezingsresultaten in het nauw is gebracht probeert Mugabe, tevens erkend homohater, het tij te keren met anti-blanken retoriek.
"Onze partij moet angst blijven zaaien in de harten van de blanke, onze ware vijand", predikte Mugabe, nog geen twee etmalen nadat opnieuw een blanke boer was vermoord, vermoedelijk door militante leden van zijn partij de Zanu-PF.
Mugabe riep zijn loyalisten op de oppositionele Beweging voor Democratische Verandering (MDC) nooit meer enige verkiezingswinst te gunnen.


Nederland LUILEKKERLAND voor de "gelukszoekers".
Asielzoekers krijgen van overheidswege tijdens de asielprocedure weekgeld voor eten, kleding, toiletartikelen en andere persoonlijke uitgaven. Zo ontvangt iedere asielzoeker per week €14 ’leefgeld’ plus eventueel ’eetgeld’ als zij zelf hun maaltijden verzorgen. Een alleenstaande die alle maaltijden zelf verzorgt, krijgt daarvoor €59,50 per week, blijkt uit gegevens van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Asielzoekers mogen onder voorwaarden ook 24 weken per jaar betaald werk verrichten. lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/388468835/asielzoekers-krijgen-visa-kaart-met-mobiele-app

Grondstoffen
Wereldwijd moeten wij ons zorgen maken om Belangrijk grondstoffen te vinden! Anders zullen de economieën gestremd worden, om het huidige groei tempe te kunnen volhouden.


media
- Dozens Killed as Israel Strikes Tent City in Rafah Assault
- Fed Pause, Wartime Inflation Take Israel Rate Cuts Off Table
- Lithuanian President Nauseda Wins Second Term in a Landslide
- Stocks Climb, Dollar Slips on Hopes for Fed Easing
see & read more on www.bloomberg.com

Waar & Wie heeft de macht in deze Wereld!?
DIE LIGT BIJ DE MISDAAD!!!

d.d. 2-5-2024
In Zweden lekte de Politie aldaar geheime info naar de Criminelen toe. Onder druk.
Dit bevestigd ons bovenstaande schrijven.
I.V.M.
onze rechtszaken zien bovenstaande links inzake die rechtszaken, waren wij ook tot deze conclusie gekomen.
Na bijna 8 jaar rechten en steeds verliezen, slecht eenmaal niet, verloren wij alle andere zaken en nu is de Bakkerij ook plots vertrokken. HET WERD schijnbaar de warm!!!! Terwijl de Gemeente H. er moest nog een herziening zaak komen op 26-2-24!! Maar de Gemeente H. ging met een sleepwet alvast wijzigingen aanbrengen, terwijl er nog een strafzaak liep! Ach, in dit Land kan & mag vrijwel alles. JE mag als particulier niet winnen. DUS span geen zaken meer aan, kost je handen vol geld en de ergernis weegt nog "ZWAARDER"!
Wat een waardelos Land is Nederland op dit gebied ook!

De Dow 39,069.59 +4.33 +0.01% d.d. 24/5 en Vandaag 27/5 gesloten
De Nasdaq 16,920.80 +184.77 +1.10%. idem
Inflatie zal de algoritmische systemen overnemen, en geld naar een "beschermende sector sturen", dat is onze verwachting. Of zullen de Bilderberg groep, de WEF e/o de 20 tot 25 grote Effectenkredietinstellingen de koppen bij elkaar steken en afspraken maken?
BETAAL zoveel mogelijk contant, dan beschermt U uw eigen Privacy!

In de Oostmarkt de volgende standen
In Japan de Nikkei 38,711.59 +65.48 +0.17%
In Hong Kong de Hang Seng. 18,665.79 +56.85 +0.31%
In Australië de All Ord. 8,059.30 +60.14 +0.75%
In Singapore de Straits 3,320.91 +4.35 +0.13%
MAAR juist NU is "daghandel" voor 99% van alle transactie verantwoordelijk en GEEN belegging meer! Er wordt ook mee gestuurd, ten voordele van andere voordelen! Alles lijkt wel zonnig, maar schijn bedriegt in onze ogen.

Gestuurde Handel te Amsterdam.
WEET de politiek dat en beseffen zij dit wel? NEEN is ons antwoord, dan mag je niet de "PENSIOENEN voor later, niet als basis nemen en aan de inkomsten ervan, laten afhangen, van gestuurde en mogelijk gemanipuleerde handel.

Poetin
Dat slecht 1 persoon bij een organisatie "zulk" een macht heeft en een groot deel van de wereld naar zijn hand kan zetten!!
d.d. 2 mei 2024 in de media Rusland
’Rusland gebruikt chemische wapens aan Oekraïense front’
AMSTERDAM - Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigde Rusland er woensdag van verboden chemische wapens „als een manier van oorlogsvoering” te gebruiken aan het Oekraïense front. Lees verder op

https://www.telegraaf.nl/nieuws/329634695/rusland-gebruikt-chemische-wapens-aan-oekraiense-front

TOEZICHTHOUDERS
Laat UW ogen ook eens richting controles en de tijd die daar voor nodige is GAAN! en NEEM dat eens "Serieus"!
DAT missen wij, anders, "sleep" ons dan voor de Rechter en dan zullen wij de rechter vertellen hoe de Effectenhandel weer op een nettere manier kan worden uitgevoerd.

Pensioenen
EN WAT NU ZO BIJZONDER IS!!!!
Aan dit corrupte systeem (ladder) worden straks onze PENSIOENEN aan opgehangen.


Entree Res. Yesterday zal bij de C$ 1,50 blijven hangen e/o gedrukt worden, volgende week verwachten wij nieuws. Gisteren 17/5/24 een mooie samenwerking, om de prijsvorming te bewerken
vol. 22.100. d.d. 24/5
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:59:58* X 1.51 +0.01 200 1 Anonymous 1 Anonymous K
15:59:58* T 1.51 +0.01 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
15:59:30 T 1.50 1,500 1 Anonymous 39 Merrill Lynch K

d.d. 28/2 hele mooie cijfers/nieuws van Entree.
*Gestuurde handel & BEWUSTE!!! MAAR wie verkoopt er nu nog ?

Zij worden nu anoniemen genoemd! Rio Tinto zal spoedig iets van zich laten horen, het wordt medio november 2023. De Mongolische Regering wil met 1 partij zaken door in 't OT project aldaar. Goldman blijft dagelijks een inkoper, daar is een bedoeling voor. Maar er blijken meer kopers te zijn voor het OT deel van Entree Resources! Dat kan interssant worden voor de bezitters van de aandelen Entree Resources.
* steeds 1 partij die de laatste order inzet en prijs bepaald en zo besturen ze de prijsvorming. En komen ze ook steeds dichter bij de bekendmaking van het deal van Rio Tinto, roert zich de laatste tijd flink in het koper! zie elders (d.d. 2/8/23)op de website van XEA.nl Af & toe laat deze partij zich niet ZIEN! Opvallend!

Entrée Overview
TREASURY $7.1M USD. As of Sep 30, 2022
MARKET CAP ~$290M CAD As of 16 jan. 2023
SHARES~198M OUTSTANDING As of jan.1 2023
TSX: ETG
OTCQB: ERLFF
Cornerstone Shareholders
(as at January 1, 2023) Ownership
Horizon Copper Corp. 25% het aandeel
Rio Tinto 16% - Vermoedelijk half november komt er actie!

Entree Resources.
Kijk naar Entree Resources. Rio Tinto is in onderhandelingen met de Mongolische Regering en een deal is "nader'! Dan verkoop je als aandeelhouder toch niet meer!
Een markt gevoel zegt dat gewoon simpel! ER valt een premie te behalen! Het is even wachten wanneer het deal gesloten wordt!

RIO TINTO exercise warrants sept. 13 2023. op $C 0,60 and get shares of Entree Resources on 08-02-23

Dit weekend (19/11/23)kregen wij bericht, dat er een uitstel is over de bieding door Rio Tinto.
Enkele maanden zeker! Want er hebben zich meerdere partijen, tenminste drie (incl Rio) bij de Mongolische Regering aangediend voor een samenwerking (lees overname) van Entree Resources. Dat gaat een spannende komende tijd worden. Ook dat er dichterbij de levering van koper komt. Wij gaan uit van een prijs die meer zou zijn dan dat Rio Tinto zou gaan bieden.

d.d. 4/4/24 Morgan Stanley koopt weer aandelen Entree, dus zien zij als trader ook mooie kansen.

Equinox Yesterday vol. 734.700 d.d. 24/5
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 7.64 +0.11 11 5 Citadel 65 Goldman Q
16:00:00 T 7.64 +0.11 60 5 Citadel 79 CIBC Q
16:00:00 T 7.64 +0.11 17 5 Citadel 1 Anonymous Q

Equinox Gold First Quarter 2024 Financial Results, Annual Meeting and Corporate Update.
Equinox Gold Corp.(TSX: EQX, NYSE American: EQX) (“Equinox Gold” or the “Company”) will announce its unaudited first quarter financial and operating results on May 8, 2024, after market close, and will host a series of meetings on May 9, 2024,

Solaris Yesterday vol. 587.500. d.d. 24/5
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 4.35 -0.17 100 79 CIBC 39 Merrill Lynch KQ
16:00:00 T 4.35 -0.17 1 14 Virtu ITG 53 Morgan Stanley Q
16:00:00 T 4.35 -0.17 2 14 Virtu ITG 1 Anonymous Q
Hier wordt "bewust" gemanipuleerd. De opdracht mag niet te duur worden!
Het bericht van 11/1/24 bevestigde het! Zo'n buffer order!

**Wij vermoeden dat Richard Warke met ruim 40% belang, zijn winst gaat pakken en aan 'n Chinees bedrijf Solaris zal over doen. zie bericht van heden 3 okt. 2023 ga naar https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?id=dba-48828&type=toon

American Silver vol. 1.067.600 2d.d. 4/5
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:04 X 28.80 +0.19 1,000 1 Anonymous 79 CIBC
16:00:00 T 28.75 +0.14 71 2 RBC 83 Research Cap Q
16:00:00 T 28.75 +0.14 69 2 RBC 83 Research Cap Q
Door Securities lending worden veel fondsen "bespeeld"!
Edelmetalen worden doormiddel van papieren transacties gedrukt. Fysiek is heel matig leverbaar en daardoor NIET prijs bepalend meer!
De zilver verwachting zijn sterk naar boven en dan Pan tegen een "spotprijs te verkrijgen"!

Sun Peak Metals Corp. vol. 9.500 d.d. 24/5
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:59:36 V 0.475 +0.005 2,000 7 TD Sec 7 TD Sec K
15:58:44 V 0.475 +0.005 5,000 7 TD Sec 7 TD Sec K
11:27:07 V 0.465 -0.005 2,500 7 TD Sec 1 Anonymous KL

* ook hier wordt met de prijsvorming gespeeld!
De presentatie te Vancouver de 1/3 en 2/3/24 is goed gevallen. Een spreiding qua landen van ontginning die wij vorige juni 2023 hadden voorgesteld?
Een presentatie gisteren 15/5 en vandaag 16/5 in London, voor nieuwe beleggers in dit bedrijf.

Door naar de top van 49,5 ct. en laag 14,5 ct op jaar basis. EEN voltreffer van XEA.nl.
Europese Effectenkredietinstellingen houden niet van Mijnbouwers en zeker niet van Juniors. Maar XEA.nl is daar wel in thuis! Geef het door aan Uw kennissen en vrienden.

HCU - Horizon Copper Corp. vol. 1.000. d.d. 24/5
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
13:57:31 V 0.78 onv. 500 79 CIBC 7 TD Sec K
13:57:31 V 0.78 500 53 Morgan Stanley 7 TD Sec KL
* National Bank is vaak de laatste transactie uitvoerder en probeert te sturen.
Meer vraag naar "Kern Energie", zal de Uranium Mijnbouwers goed gaan doen. Dus wat belet U.

Edelmetalen (speciaal zilver) en andere grondstoffen (lees o.a. koper) zullen de beleggingsmarkten gaan domineren.
DAAR zijn de Westerse Effectenkredietinstelling NIET in thuis en houden daarom HUN klanten verwijderd van de beginstarts in deze branche.

Je kunt er nauwelijks TERECHT. De Giro(Lees Flatex) en de Saxo bank en soms voor wat grotere bedrijven o.a. BHP. Rio Tinto gaan dan nog wel.


Effectenkredietinstellingen
maken grote winst door de rente, die geven zij te laat door aan hun Klanten. Eigen belangen eerst?

Tijd 06.26.
De Actuele koersen (kg): Goud: € 69.326 Zilver: € 912*
*De bekende partijen drukken en kopen op bepaalde moment alles weg.

media, 10/2/24
Zilvervraag naar recordhoogte in 2024?
Uitdagingen en kansen voor zilverinvesteringen
De verwachting van een vroege start van renteverlagingen in de VS is getemperd, wat druk kan zetten op investeringen in edelmetalen. Daarnaast kunnen zorgen over de vertragende Chinese economie de institutionele investeringen in zilver beïnvloeden. lees meer op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/zilvervraag-naar-recordhoogte-in-2024/

“Gold is money. Everything else is credit.” – J.P. Morgan

tijd 06.29
Goud $ 2.341,30 zilver $ 30,77 en platina $ 1.039,00 Gold/Silver Ratio 76.10
Olie $ 78.01 en de dollar euro 1,0854 1 bitcoin = 68.795* USA dollar
Valuta's Eng Pond 0,8514 AUS$ 1,6350 C$ 1.4830 Jap. Yen 170,100
Koper $ 4,78 dit metaal is aan haar stijging begonnen, maar er is nu weer een squeeze geweest!
* Geen speeltje voor de particulier.
Opvallend, de valuta's blijven aardig op z'n plaats. Geen veranderingen, dus dit geeft een apart signaal van rust en afwachtend, en er komt nog geen snelle rente verlaging.

Effectenkredietinstellingen mogen hun gang gaan bij het manipuleren.
Bij de Gebr. N. & W Hunt in de zilver markt jaren 1970-80 werden zij wel aangepakt! Is dat Niet vreemd! De Particulier wel de mond snoeren.
Er worden weer door de grootmachten mogelijke spelletjes gespeeld, dat was in het verleden ook zo! Binnenkort in de media? Zij willen van zich laten horen.

Ook het edelmetaal ondergaat een vreemde prijsvorming. Laat U niet misleiden.
De Trein komt in beweging!


OM
hoe betrouwbaar zijn zij!?
Maar de "schop" moet er daar ook in! Speelt "spelletjes" en wat een "blamage"! Wat kunnen zij ongelooflijke verhalen VERZINNEN! Zaken die nauwelijks iets bijdrage, maar de partij zo "BELACHELIJK kunnen maken". Wij hebben totaal geen vertrouwen meer in dit soort instanties.
Antwoord op ons bericht.
Ik dank u voor de moeite die u heeft genomen om een bericht te sturen omdat u geen reactie krijgt op uw (4) aangetekende brieven aan het OM te Haarlem en dit onder de aandacht te brengen. U heeft ook een WOB verzoek ingediend en hier tot op heden nog geen reactie op gekregen.
Ik heb uw bericht ter informatie doorgestuurd naar het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Indien er naar aanleiding van uw bericht aanvullende informatie gewenst is, neemt de betreffende afdeling contact met u op.
Ik vertrouw erop dat ik u voldoende heb geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
D.
Publieksvoorlichter Informatie Rijksoverheid

AFM
Wij gaan binnenkort ook een overzicht tonen, hoe de AFM zich heeft gedragen in de test van 2 augustus 2022 bij het lokale Fonds CTAC. Daar wordt al jaren gemanipuleerd weet een lezer van XEA.nl ons te melden.
De jammerlijk overleden CEO heeft zich er maar kort voor in kunnen zetten, MAAR wij zullen ZIJN (Pieter Paul) inzet gaan voortzetten. De AFM laat zich "MISLEIDEN" door de Euronext. DRIE deskundigen waarvan er twee van onze "bemiddelaar" in de uitvoering van die test met 14 stukjes zeiden, het centrale order boek laat zien, dat die 14 sts allang hadden moeten gaan, want in de Tussentijd werden WEL andere orders ingelegd! Leugens vertelt de EURONEXT en de AFM GELOOFD die leugens.

Bij dit bericht hebben wij de manipulaties vast gelegd.
Ctac betaalt in 2 termijnen voor Technolgy2Enjoy
of ga naar
https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?id=dba-45756&type=toon
en klacht bij de AFM, heeft U dit ook meegemaakt, stuur dan een klacht naar marketsupervision@afm.nl
Of zij moeten de ingebrekestelling uitvoeren, dat hebben zij niet gedaan, dus moet de AFM de daaraan verbonden dwangsom nu betalen.
De AFM zegt dit niet aan derden te mogen doorgeven. XEA.nl is geen derden, wij zijn de aangever! Daarom geven de SEC ((VS) en de IIROC (ca.) het wel door aan de aangevers!!!

RESPECT
Mag het Nieuwe Jaar 2024 het JAAR van wederzijds RESPECT worden voor het "Menselijk Leven en met elkaar"!?
Wat meer om elkaar denken en verzorgend zijn/worden!
Het "LEVEN" verdient meer, dan als "Kanonnenvlees te dienen"! De LEIDERS die dat wel doen, "verdienen" hun eigen "Leven" niet en zullen door de "SCHEPPER" gestraft worden. Zo vernietigt Macht veel Levens!


Lonen
zullen dit jaar weer meer dan 6% gemiddeld stijgen! Waar is het einde ervan? Dit kunnen bedrijven niet meer ophoesten. Dat vertellen de echtgenote van onze "nestor" ook, zij herinnert zich nog goe de Oorlog WII dat de soldaten bij hun in de straat marcheerden en dat er nauwelijks voldoende Voedsel was. Nu kloppen zij aan bij de Voedselbank, die was er niet en ging haar Moeder met anti-plof banden naar de Boeren voor melk en ander voedsel. Op de terug weg werd dan doorgegeven, U moet omrijden, want de Duitsers pakken je voedsel af. Wat een tijd was het toen, KLAGEN hielp niet en NU, gaan ze naar de voedsel bank en dan moet NU het Ministerie van Sociale zaken met GELD de Voedselbanken gaan steunen.

IN WAT voor KLAAGTIJD leven wij, HET KAN NIET ALTIJD door de BEDRIJVEN OPGEHOEST WORDEN. De tering naar de nering zetten kennen de meeste mensen niet meer!

Media Pensioenen.
Het ABP is boos. Want u heeft als kiezer op partijen gestemd die kritisch zijn op de verkwanseling van onze pensioenen. Het ABP wil u dan ook géén inspraak geven in wat er met uw pensioen gebeurt.
Pensioen: ABP wil niet eens nadenken over inspraak van deelnemers
Cultuur onder Vuur dringt aan op bescherming van Nederlandse pensioenen. Onze petitie is de magische grens van 100.000 voorbij. Helpt u ons naar de 150.000?
Teken de petitie: Handen af van onze pensioenen!
ga naar https://cultuurondervuur.nl/petities/teken/eu-handen-af-van-onze-pensioenen?cid=2019463693&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2024-01-06#main

- Nederlandse Belangen
worden door de Politiek, "na" hun eigen Partij belangen gesteld.
Houdt daar rekening mee!! Het zal een "wonder worden". als de Formatie slaagt/lukt!!

Schulden in Nederland medio jan. 2024
Er zitten 726.000 Gezinnen/huishoudens in de problemen met hun schulden, deurwaarders en andere hulpen voor schuld sanering zijn voor hen in de weer!


uit ons archief d.d. zaterdag 10 juni 1995
Ex-economisch adviseur Prof. dr.F.W. Rutten is in z'n nopjes. En met de Nederlandse economie gaat het best goed. De conjunctuur loopt aardig, " en wat het verkleinen van het Overheidstekort betreft, is er gewoon sprake van een terugdringen in een slakke gang. En toch niet alles "goud" wat er blinkt. Een levensgroot probleem natuurlijk is de werkloosheid en de arbeidsongeschiktheid. Die stijgen nog steeds en ik verwacht voorlopig geen daling.
Wat Den UYL deed was gewoon genant.
"Ministers, wat weten die nou"?
Ik heb ministers gezien die met hele royale ambities binnenkwam en na heel korte tijd als "rietjes" meebogen met de wind..."! "Bolkenstein is een soort Thatcher"!


Media,
'AFM waarschuwt voor fors meer gevallen van oplichting'!
De AFM moet zelf veel meer op de "WIND ZEILEN" en eigen ervaring op gaan doen! Wij hadden vanmorgen een Zakenman in het Beleggen aan de lijn; "die zei tegen ons, hoe weten jullie dat er scherp aan de wind gezeild moet worden"!?
Door onze ervaring "VOELEN" wij dit gelijk aan, dat er iets anders aan de hand is, dan normale handel.
Toen wij op 8 april 2009 een presentatie hadden gegeven bij een Midcap bedrijf, had dat bedrijf een degelijk onderzoek laten doen door hun Bank en de AFM.
Toen XEA.nl hun spullen had aangezet, was het LATEN JULLIE nu eens zien wat er loos is bij ons AANDEEL!
Wij hadden verschillende dagen "gefilmd"! Dus was het niet eenzijdig en die film opnames van hun aandeel, deed "MONDEN" open vallen. Vele malen was het, even stoppen zetten en terugdraaien die film.
Conclusie was: " XEA.nl, jullie hebben gelijk, DIT IS GEEN NORMALE HANDEL met onze aandelen, gaan jullie er A.U. B. mee door, vroeg de CFO"!?


De AFM komt in actie, als het KALF verdronken is!!!
AFM brengt onze stelling weer terug en " voer de nummering van aandelen, obligaties e.a. producten weer digitaal in"!!
Dan is fraude en andere oplichting 80% en meer NIET MEER MOGELIJK!.
Wij blijven dit schrijven, maar de "Slager moet zijn eigen Vlees blijven keuren" (lees de AFM). De huidige nieuwe technische mogelijkheden, "lenen" zich juist voor Fraude & oplichtingen, want KENNIS & GEVOEL van de echte handel ontbreekt bij de Toezichthouders.

media,
Nieuw rapport In Gold We Trust: wat staat erin?.
Waarom stijgt de vraag naar goud?

Goud is weer in zwang door de neutrale status van het edelmetaal. Het kent geen tegenpartijrisico, aangezien het niet is gecreëerd op basis van schuld, maar daadwerkelijk eigendom betreft. Daarentegen wordt fiatgeld, ongedekt geld dat is uitgegeven door staten, steeds meer als wapen ingezet. Nadat de oorlog in Oekraïne uitbarstte werden Russische tegoeden in dollars en euro’s bevroren. Dat goud een baken van zekerheid is in tijden van onrust werd de afgelopen jaren al duidelijk. Zowel na de inval in Oekraïne als na de aanval van Hamas steeg de goudprijs aanzienlijk. lees meer op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/nieuw-rapport-in-gold-we-trust-wat-staat-erin/?_gl=1*1j5l7xt*_up*MQ..*_ga*MTU5MTM0NzMyNS4xNzE2NDc5MDM2*_ga_L6Y4MZK844*MTcxNjQ3OTAzNi4xLjAuMTcxNjQ3OTAzNi4wLjAuMA..

Sandstorm Gold
A nice video about Sandstorm Gold, watch this one on
Informative interview with Nolan Watson of Sandstorm Gold, Horizon Copper and World Gold Council
https://www.youtube.com/watch?v=sY80odDsa1w

Media Cultuur onder Vuur
Ursula von der Leyen heeft met coronavaccins gesjoemeld. Maar de EU schiet haar te hulp! Ze zal NIET vervolgd worden tot na de verkiezingen.
EU pauzeert coronavaccin-zaak Von der Leyen tot na de verkiezingen
ga naar
https://cultuurondervuur.nl/artikelen/eu-pauzeert-coronavaccin-zaak-von-der-leyen-tot-na-de-verkiezingen?cid=2173156490&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2024-05-24#main

of
https://www.youtube.com/watch?v=5v4lP6HtvUA

media CBS
Iets meer verhuizingen in 2023.
In 2023 verhuisden 1,73 miljoen inwoners van Nederland, 1,6 procent meer dan in 2022. Daarmee lijkt de dalende trend die werd ingezet na 2017 wat te stabiliseren. Vooral jongeren van 17 tot 22 verhuisden meer. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Ondanks de toename in 2023 verhuisden relatief weinig mensen vergeleken met topjaar 2017. In dat jaar wisselden 1,88 miljoen mensen van woning. Van 2009 tot en met 2013 verhuisden de minste mensen: minder dan 1,5 miljoen per jaar.
lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2024/22/iets-meer-verhuizingen-in-2023

Veel JONGEREN & Sporters
Kunnen de druk van HUN levensomstandigheden soms niet meer AAN!
In onzde ogen kunnen zijn succes & tegenslagen zelf NIET MEER AAN!

tijd 08.46
Edelmetalen
Vanmorgen in de stille periode tussen de $ 2.332 en $ 2.348 en nu $ 2.343,50
Zilver $30,82 en Copper stabiel op $ 4,78 maar daar was een squeeze geweest.
Junior Copper miners zullen "Prooi" worden, want om een mijn op te sporen en te ontwikkelen, duurt het ca. 15 jaar, voor een koper uit de grond komt.

De Macht van het geld is steeds aanwezig in de stille periodes.
Rente's zullen niet of nauwelijks dalen, de schuldenlasten stijgen dagelijks en op 22 mei 2024 waren de totale schuldenlasten in de wereld 300 biljiom aan USA dollars of 3 maal 't mondiale BBP.

GEZOND VERSTAND
WAAR IS DAT NOG!??
In de jaren 1940-1950 kwam er 1 enkele wolf voor in Nederland.
Toen werd een jager, want die moest ca. 40 HA jacht terrein hebben, ingehuurd en HIJ moest op jacht naar de Wolf om die af te schieten. Dat gebeurd en wat waren de kosten? Niets, want de Jager was blij met het behoud van zij jacht terrein.
Wat zijn de kosten NU? Hoger hekken & afrasteringen komen er aan te pas, en dan praten wij niet over het LEED bij de Schapenhouders en andere dierenprooien.

Maar het gezonden VERSTAND wordt nu niet meer gebruikt!


tijd 09.02
De AEX licht terug naar 914.25 -0.96 -0.1%

tijd 10.25
Goud $ 2.342,20 zilver $ 30,47 platina $ $ 1.052 en copper $ 4,78 de dollar euro 1.0854 en 1 bitcoin = 68,795 USA dollar

tijd 10.28
De AEX 914.86 -0.35 -0.04% en de Smallcap 1.256.11 +8.69 +0.7%Vivoryon spant weer dr kroon EUR 2,815 +71ct vol. 2,8 miljoen.
AFM laat eens zie wat jullie waard zijn! Eerst EUR 10 voor zo'n aandeel en dan ruim oner de EUR 1,00 en nu al drie dagen 70 tot 80 cent erbij. Een notering stop zou op zijn plaats zijn, tot nader bericht OF er is duidelijk speculatieve handel! MAAR omdat er GEEN nummers aan de digiatele aandelen zitten, is het voor de AFM zelf ook gissen! MAAR daar zij zijzelf schuldige aan. XEA./nl schrijft al JAREN, waarom is een HERINVOERING an niet op zijn plaats!???
Ach, de AFM krijgt contributei van de door hen te controleren organen. En dat is "contrair"!!!

tijd 10.43
De DAX 18.724.31 +30.94 +0.17% daar blijft Rheinmetall door de onrust in de wereld zich verrijken van die onrust, het aandeel is enorm gestegen naar EUR 536 nu weer hoger met EUR 7,60 vol 20.0

Met Dank aan... ?
in de media
Zeven bewakers raakten gewond, waarvan twee ernstig
Geweldsexplosie in detentiecentrum Rotterdam: zestig vreemdelingen op de vuist na drugscontrole. ga voor maar naar https://www.telegraaf.nl/nieuws/1480820700/geweldsexplosie-in-detentiecentrum-rotterdam-zestig-vreemdelingen-op-de-vuist-na-drugscontrole

reactie XEA.nl
Waarom nu pas naar buiten?? Het was al eerder, afgelopen donderdag 23/5 gebeurd.
Moest dat verzwegen worden? Ach, wat hebben de Kabinetten Rutte gebracht? ?

in de media,
-German Far-Right Party on Course for Second Place in Local Votes
-Xi Tells Politburo China Needs Financial Regulations With Teeth
-Astra, Daiichi Drug Extends Lives of Some Lung Cancer Patients
see & read more on www.bloomberg.com

media,
AI in agriculture: Advancing crops, insect protection and climate change forecasts.“There's two aspects. First of all, it affects the bees, which are some sort of livestock and that's also affected by weather conditions. So having drier winters or having more extreme conditions puts some more stressors in bees and beekeepers to maintain strong and healthy colonies,” he tells us. see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/ai-in-agriculture-advancing-crops-insect-protection-and-climate-change-forecasts.html

media,
Gerresheimer Glas acquires Bormioli Pharma’s holding company to strengthen its glass packaging sector. With the acquisition, Gerresheimer says it strengthens its European footprint with additional production sites, especially in Southern Europe. It furthermore fosters its market position as a “leading” full-service provider and global partner for the pharmaceutical and biotech industries.
see & read more on. https://www.packaginginsights.com/news/gerresheimer-glas-acquires-bormioli-pharmas-holding-company-to-strengthen-its-glass-packaging-sector.html

tijd 15.29
Goud trekt door naar $ 2.350,00 zilver naar $31,20 platina $1.047 en Copper $ 4,78 en de dollar euro 1,0853 en 1 bitcoin = 68.794 USA dollar

De Edelmetaal Squeeze's zijn weer uitgewerkt, zeker bij het zilver +99ct naar $ 31,30
Tegenwoordig kan & mag alles. wat een verschil in de jaren 1960, toen begin die jaren onze "Nestor" begon in toentertijd betrouwbare business. En later in de jaren 1970 als rapporteur aan de DNB, alles moest handmatig kloppen op de cent(en) en ook de waardering koersen van de effecten(lees aandelen & obligaties)!
Wat stond op ons scherm 24 mei j.l.??
Wall Street sees gold price declines or consolidation next week, Main Street is more optimistic about gains.
Zo bewerken zij de media. Laat je niet MISLEIDEN en vertrouw op UW eigen gevoel. Edelmetaal is voor ons de basis. Ook de mijnbouwers zojuist sprong er 1 van de 78 ct naar de 94 toe!(zie onze dagelijkse vermelding over dit fonds) Maar bij Saxo kun je ze niet meer kopen! Al twee gevraagd waarom niet, willen geen antwoord daarop geven.

Bemiddeling bij Mijnbouwers door Nederlandse effectenkredietinstelling is slecht. Vooral de Midcappers en juniors.
Op Horizonn Copper staat het rendement na aanschaf op ruim 370%

tijd 16.11
Vivoryon EUR 3,425 +1,32 vol. 7.048.951
Vreemd dat er geen mededelingen komen.

tijd 16.20
CTAC dank aan 1 lezer gaf dit even door
wat een vreemde aantallen 1 van 28.004 sts op EUR 3,20 en de rest
1J0Z4QZL9 11:39:39 3.20 28,004 Exchange Continuous
1J0Z4QZL8 11:39:39 3.20 1,000 Exchange Continuous
1J0Z4QZL7 11:39:39 3.20 500 Exchange Continuous

1J0Z4R1SL 15:28:38 3.20 2 Exchange Continuous
1J0Z4R1SK 15:28:38 3.20 1 Exchange Continuous
1J0Z4R1SJ 15:28:38 3.20 3 Exchange Continuous
1J0Z4R1SI 15:28:38 3.20 4 Exchange Continuous
1J0Z4R1CH 14:31:45 3.21 4 Exchange Continuous
1J0Z4R1CG 14:31:26 3.21 3 Exchange Continuous
1J0Z4R1CF 14:31:15 3.21 2 Exchange Continuous
1J0Z4R1CE 14:31:15 3.21 1 Exchange Continuous
Dit bevestigt onze uitdrukking, "wat een smerige omzetten & inleg!"

tijd 17.28
Zilver + 1,26 op $ 31,57 en dit is slechts het begin van wat er nog gaat komen!
En Copper ook $ 4,86

tijd 17.38
De AEX 916.04 +0.83 +0.09% ASMI EUR 662,40 -5,80 vol. 53.398
De Midcap 938.72 +0.55 +0.06% Van Lanschot EUR 38,10 -55 ct vol. 185.081
De Smallcap 1.260.53 +13.11 +1.05% Vivoryon EUR 4,32 +2,21 vol, 8,7 milj.

tijd 17.42
De actuele koersen (kg): Goud €69.658 Zilver €939

tijd 17.47
De Bel 20 3.989.64 +19.72 +0.5% Elia EUR 97,05 +2,75 vol. 14.803
De CAC 8.127.09 +32.12 +0.4% Soc. General EUR 26,955 +55 ct vol. 1,6 milj.
De DAX 18.761.61 +68.24 +0.37% RWE EUR 35,005 +95 ct vol. 270.0 en RheinMetall EUR 532,90 +4,50 vol. 40.0

tijd 18.05
De actuele koersen (kg): Goud €69.615 Zilver €936

Fijne avond en voor straks eet smakelijkBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL