DSM neemt Pentapharm over, specialist in werkzame bestanddelen voor cosmetica

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/07/2007 08:37
Koninklijke DSM N.V. maakt vandaag bekend dat de particuliere onderneming Pentapharm Holding Ltd. en DSM Nutritional Products Ltd. een overeenkomst hebben getekend voor de verkoop aan DSM resp. aankoop door DSM van 100% van de aandelen Pentapharm. Het hoofdkantoor van Pentapharm is gevestigd in Basel (Zwitserland), de jaaromzet bedraagt circa EUR 40 miljoen en er werken zo'n 200 mensen, verspreid over vestigingen in Zwitserland, Japan en Brazilië. Pentapharm is wereldleider op het gebied van de ontwikkeling en productie van werkzame bestanddelen en systeemoplossingen voor de cosmetica-industrie en is tevens actief in nichemarkten op het gebied van geneesmiddelen en diagnostica. Pentapharm staat vooral bekend om zijn innovatieve vermogen, waardoor het bedrijf bij klanten in hoog aanzien staat en een grote merkbekendheid geniet in de industrie.

De door Pentapharm ontwikkelde en geoctrooieerde werkzame bestanddelen voor cosmetica spelen in op de groeiende consumentenvraag naar effectieve zelfbruinende, figuurcorrigerende en blekende producten. Voorbeelden zijn Erythrulose voor zelfbruining, Syn®-Ake, een antirimpelsysteem op basis van een synthetisch tripeptide, en Vialox®, een zeer effectief, op de huid aan te brengen middel tegen expressierimpels als alternatief voor botox-injecties. Mede dankzij de wereldwijde 'wellness'-trend zijn dergelijke cosmetica-ingrediënten de snelste groeiers in de markt voor ingrediënten voor lichaamsverzorgingsproducten. Op het gebied van geneesmiddelen en diagnostica omvat het aanbod van Pentapharm een aantal gespecialiseerde producten voor nichetoepassingen in het kader van de bestrijding van bloedstollingsaandoeningen bij mensen.

Met de overname van Pentapharm versterkt DSM Nutritional Products zijn positie als belangrijkste leverancier ter wereld op het gebied van werkzame bestanddelen voor huid- en zonverzorging. De partijen hebben afgesproken geen financiële details naar buiten te brengen met betrekking tot de transactie.

'Wij zijn verheugd met deze acquisitie, die een verdere verrijking betekent van onze bestaande Personal Care-portfolio van vitaminen en zonnefilters met zeer speciale werkzame bestanddelen op basis van innovatieve technologieën. De producten en merken van Pentapharm zijn goed gepositioneerd en vormen een aantrekkelijk platform voor de marktintroductie van enkele van de nieuwe producten die we in de pijplijn hebben', is het commentaar van Krijn Rietveld, Senior Vice President en Head of New Business Development bij DSM Nutritional Products.

Stephan Tanda, lid van de Raad van Bestuur van DSM en verantwoordelijk voor het cluster Nutrition, voegt daaraan toe: 'Dit geeft een geweldige impuls aan de vergroting van ons innovatiepotentieel op het gebied van Personal Care, een van de kerngebieden die we willen uitbouwen om te voldoen aan de ambitieuze groeidoelstellingen die we ons hebben gesteld met onze strategie Vision 2010.'





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL