DSM investeert EUR 20 miljoen in nieuwe fabriek in China voor watergedragen harsen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/12/2007 09:07
Koninklijke DSM N.V. maakt bekend dat een begin is gemaakt met de bouw van een nieuwe fabriek in China voor de productie van watergedragen acrylharsen. Met deze investering van ongeveer EUR 20 miljoen zet DSM een nieuwe stap op weg naar realisatie van zijn ambitie om in 2010 een omzet van USD 1,5 miljard te realiseren in China. Tegelijkertijd introduceert DSM met deze nieuwe fabriek producten in China die de emissie van schadelijke stoffen helpen terugdringen.

Watergedragen acrylharsen kunnen worden toegepast in watergedragen coatings waarvoor geen vluchtige organische stoffen nodig zijn. Vluchtige organische stoffen zijn schadelijk voor het milieu. Watergedragen harsen worden gebruikt als grondstof voor een breed scala aan producten, variërend van decoratieve verven tot lijmen.

De nieuwe fabriek wordt gebouwd in de provincie Guangdong op de bestaande locatie van DSM Syntech en zal in het tweede kwartaal van 2008 gereedkomen. Dit wordt de eerste Chinese fabriek voor de productie van watergedragen harsen voor DSM NeoResins+. DSM NeoResins+ is 's werelds belangrijkste producent van speciale harsen en richt zich op hoogwaardige producten.

"Dankzij deze investering kunnen we onze watergedragen acrylharsen wereldwijd aanbieden, en dat is een belangrijke stap voorwaarts. Bovendien sluit de investering naadloos aan bij de versnelling van DSM's Vision 2010-strategie en onze ambitieuze doelstellingen voor groei in de opkomende economieën. Daarnaast draagt de investering bij aan de realisatie van onze doelstelling om de ecologische voetafdruk van onze activiteiten te reduceren", was het commentaar van Nico Gerardu, lid van de Raad van Bestuur van DSM en verantwoordelijk voor het cluster Performance Materials.

China vormt momenteel een kleine maar zeer veelbelovende markt voor speciale watergedragen harsen. DSM heeft hoge verwachtingen van deze harsen voor de markten voor industriële houtverven en metaalcoatings, de lijmmarkt en de grafische sector. Deze uitbreiding voor watergedragen harsen is een van de eerste uitbreidingen op de locatie van DSM NeoResins+ in China.

Op 22 november ging de eerste spade ceremonieel in de grond, in aanwezigheid van de heer Lie Hai Jian, vice-burgemeester van Shunde, die het volgende commentaar gaf: "Wij zijn verheugd dat DSM het district Shunde heeft uitgekozen voor de bouw van deze nieuwe fabriek op de DSM Syntech locatie. De productie van een milieuvriendelijk en hoogwaardig product zal de kwaliteit van de harsproducten in China ten goede komen. DSM introduceert ook nieuwe systemen voor afvalbehandeling voor de gehele locatie, waardoor de CO2-voetafdruk zal verminderen."

DSM NeoResins+
DSM NeoResins+ is een wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve specialty-harsen die aansluiten op de behoeften van de verfindustrie en de grafische sector. DSM NeoResins+ heeft 1200 medewerkers en zeven productielocaties: in Frankfort en Wilmington (VS), Shunde (China), Hoek van Holland en Waalwijk (Nederland), Meppen (Duitsland) en Parets (Spanje). De onderneming richt zich op het vervullen van klantenbehoeften en beschikt daartoe over vijf Application and Research & Technology Centers: in Wilmington (VS), Sjanghai en Shunde (China), Parets (Spanje), Waalwijk en Zwolle (Nederland). Al deze centra worden ondersteund vanuit drie Customer Service Centers: in Wilmington (VS), Shunde (China) en Waalwijk. Het hoofdkantoor van DSM NeoResins+ bevindt zich in Waalwijk.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL