Buhrmann lijkt te profiteren van het herstel in de markt.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/05/2004 08:55
Het kantoorartikelenconcern en handelshuis Buhrmann lijkt voor betere tijden te staan. De kwartaalcijfers vielen ons (red.) mee en als Buhrmann ook elders in de wereld de wind mee krijgt zitten de aandeelhouders en medewerkers met Buhrmann goed. In Australie ging het al langer goed, maar de VS sluit zich erbij aan lijkt het, al worden daar niet meer de duurdere producten, maar ook de goedkopere en Buhrmann's eigen merken meer verkocht. Dat kost omzet en de marges zijn kleiner, dan op de duurdere merken.
De verbetering bij Buhrmann komt ook door autonome groei, lagere kosten. Door de meer verkoop, maar kleinere prijzen, daalde de omzet van de kantoorartikelen met ruim 9% naar EUR 1,25 miljard. Wel behaalde Buhrmann daar een betere bedrijfsresultaat van ruim 12,5% op EUR 57,6 miljoen.
Bij het bedrijfsbezoek aan de grafische dochter van Buhrmann, werd er op vragen gezegd, dat de winst voor dit jaar (grafische dochter) zou afhangen van het herstel van de markt en daar lijken ook betere tijden daar te komen, al is er nog wel een klein verlies van EUR 0,6 miljoen tegen vorig jaar het 1e kwartaal van - EUR 8,9 miljoen.
De sfeer in de AVA van vorige week was ook aanzienlijk beter en dat stralen de cijfers nu ook uit. Het valuta aspect blijft een negatief stempel drukken op de resultaten van Buhrmann en ook de goodwill afschrijvingen stegen in het 1e kw. 2004 met ruim EUR 20 miljoen naar EUR 25,7 en dan toch een goede winst laten zien, dat schenkt vertrouwen.
Buhrmann is er nog niet, maar de slechte kanten lijken eraf te zijn en betere tijden in het verschiet?
Voor de aandeelhouders van eerder tijden een goed bericht, want je zou maar ingeschreven hebben op de emissie van toendertijd EUR 25 per aandeel Buhrmann.
Het licht voor beide partijen begint weer te schijnen, de medewerkers en de investeerders.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL