Buhrmann kijkt naar overnemingen en dat is andere koek!

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/08/2005 11:54
Kantoorartikelen bedrijf Buhrmann kijkt weer naar overnames, geen grote van EUR 100 miljoen, maar meer in de orde van EUR 15 miljoen, wat meer of minder kan ook, zei de heer Koffrie.
De handel begint weer te lopen en in de VS, Australie en in Europa worden weer meer uitgave per medewerker opgetekend.
Dat is positief nieuws en wij schreven het gisteren al, Buhrmann is het MKB ook meer aan het bewerken en dat lijkt z'n vruchten af te werpen.
Ook in het segment, bijproducten o.a. schoonmaakmiddelen, koffie en snacks wordt meer omzet gemaakt. In de laatste algemene vergadering van aandeelhouders zei Koffrie, "wij moeten er toch wezen", waarom dan geen bijproducten verkopen!
Daar valt ook aan te verdienen.

Wij hebben de heer Koffrie leren kennen als een wat bescheiden man, die zijn doel voor ogen houdt, maar het economisch tij tegen had, nu lijkt die op te klaren. Dat wensen wij (red. XEA.nl) hem en zijn medewerkers toe.
De aandeelhouders met de dure stukken hebben kunnen middelen onder de EUR 5 en die kunnen zo hun verlies sneller niveleren.

Hierin Europa waar alles nog niet koek en ei is, heeft Buhrmann toch haar marktaandeel weten te vergroten en zodoende een autonome groei van ca. 5% weten te behalen.
De overname van Corperate Express is de basis van het succes in de VS en het brengen van meer producten onder eigen merk, slaat aan bij de klanten.
Minder A1 producten tegen dure prijs, maken steeds meer plaats voor meer producten onder eigen merk van een uitstekende kwaliteit en tegen een goedkopere prijs. Waar meer marge op zit.
Dat is het "geheim" van het Buhrmann succes in de VS en dat wil Buhrmann ook elders in de wereld gaan toepassen werd erin de AVA j.l. verteld.
Ook de verbetering in de Grafische Afdeling bij Buhrmann (Graphics Systems) is een teken dat daar ook weer muziek in begint te komen. Met haar omzet van ca. EUR 100 miljoen is het wel de kleinste bij Buhrmann, maar is er wel een die toegevoegde waarden kan creeren. Bij de bezichtiging van die Afdeling en de uitleg, kwamen ook wij (red. XEA.nl) tot de conclusie, dat deze afdeling erbij hoort.
De heer Koffrie kon nog geen vooruitzichten geven, maar dat zou hij ook niet meer doen, hij zou meer een indicatie geven van hoe 't gaat!
En die ziet er beter uit en de aandelenemissie heeft ook de lasten verlicht bij het bedrijf.
Alles bijelkaar blijven wij Buhrmann zien als een belegging voor de langere termijn. En met overnemingen komt er ook weer omzet bij, met zijn winstmarge.
Koopwaardig!
Huidige koers EUR 9,10



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL