Buhrmann koopt office products onderneming in Spanje

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/01/2006 08:28
Buhrmann NV, een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van kantoorartikelen, heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Ofiexpress SA, een groep distributeurs van kantoorartikelen. Bij de in Madrid gevestigde onderneming zijn 90 mensen werkzaam. Over 2005 is een winstgevende omzet van EUR 13 miljoen behaald, een stijging van 20% ten opzichte van 2004.

“Deze acquisitie geeft ons volledige toegang tot de Spaanse markt voor kantoorbenodigdheden en biedt een uitstekende gelegenheid om de dienstverlening aan internationale klanten op een pan-Europese schaal te versterken”, aldus Peter Ventress, directievoorzitter van Buhrmanns Divisie Office Products Europa. “De van nature gefragmenteerde Spaanse markt voor kantoorbenodigdheden biedt ons goede groeimogelijkheden.”
Ofiexpress/Burototal is actief in zowel Spanje als Portugal en richt zich op contractactiviteiten. Het segment grote ondernemingen is goed voor circa 80% van de omzet (Burototal). De overige 20% wordt behaald in het midden- en kleinbedrijf, die wordt benaderd via postorders (Ofiexpress). Leden van het managementteam blijven een leidende rol vervullen in het bedrijf.
Beide ondernemingen verwachten de deal af te ronden in het eerste kwartaal van 2006.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL