Denimmerk G-Star RAW kiest voor Nedap iD Cloud ter ondersteuning van omnichannel-strategie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/10/2021 17:50
Nedap Retail, wereldwijd marktleider in RFID-oplossingen, maakt vandaag bekend welke belangrijke rol het heeft gespeeld bij het tot stand brengen van een volledig transparante toeleveringsketen en een uitzonderlijke klantervaring bij G-Star RAW. Het denimmerk heeft gekozen voor het Nedap iD Cloud-platform om volledige zichtbaarheid van de voorraad te bevorderen, ter ondersteuning van hun omnichannel-strategie.

Wat een aantal jaren geleden begon als een project om de voorraadzichtbaarheid in de winkel te optimaliseren met Nedap Retail-oplossingen, is nu uitgebreid met als doel de kloof tussen online en fysiek winkelen te dichten. Weten wat er op voorraad is en waar artikelen zich op elk moment in de supply chain bevinden is essentieel voor G-Star. Met Nedap iD Cloud kan het merk nu overal en op elk moment vraag en aanbod perfect op elkaar afstemmen.

G-Star RAW optimaliseert de online beschikbaarheid van producten, door ook gebruik te maken van de winkelvoorraad. Dit helpt G-Star Ship-from-Store en Click & Collect orders efficiënter af te handelen. Ook maakt de technologie het controleren van binnenkomende goederen efficiënter en wordt de productbeschikbaarheid op de winkelvloer geoptimaliseerd op basis van bijvulsuggesties.

Barry van Wijk, Head of Retail Operations Europe van G-Star RAW, zegt over de technologie het volgende: “COVID-19 heeft het belang van onze omnichannel aanpak verder onderstreept. Als merk moet je e-commerce en traditionele retail integreren om een soepele winkelervaring te creëren voor de hyper connected consument van vandaag.

We zien een duidelijk verandering in de traditionele rol van winkels. Vroeger was de winkel de plek bij uitstek om een product te passen en vervolgens te kopen, maar tegenwoordig is de functie van winkels veel uitgebreider geworden. Winkels vormen een belangrijk onderdeel in het creëren van een volledige omnichannel merkervaring. Zo dienen onze winkels tegenwoordig ook als mini-distributie centra waardoor onze klanten een artikel dat ze net online hebben gekocht, gemakkelijk kunnen ophalen in de dichtstbijzijnde winkel of binnen een dag kunnen laten bezorgen.”

Bruno Bakker, Business Development Manager bij Nedap, zegt over de samenwerking: “Het was geweldig om met G-Star samen te werken aan dit project. Omdat ze al hun artikelen al gesourcetagged hadden, wat inhoudt dat het RFID-label in de fabriek op het kledingstuk wordt aangebracht, konden we onze technologie gemakkelijk implementeren. Hierdoor waren de eerste resultaten op het gebied van end-to-end traceerbaarheid en snelle afhandeling van e-commerce orders al gauw zichtbaar. We zijn blij dat G-Star de vruchten plukt van RFID en we zijn er trots op dat we dit geweldige denimmerk aan onze iD Cloud-platform community kunnen toevoegen.”



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL