Galapagos en Allergan tekenen drug discovery contract

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/05/2008 08:14
Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar service divisie BioFocus DPI hit-finding diensten zal aanbieden voor meerdere targets van Allergan, Inc. Het contract kan Galapagos over de komende 12 maanden €1,3 miljoen opleveren, afhankelijk van het aantal chemische stoffen die BioFocus DPI gaat testen tegen de targets.

BioFocus DPI in Basel (Allschwill, Zwitsterland) levert al drug discovery diensten aan Allergan sinds 2002. Binnen deze nieuwe samenwerking zal BioFocus DPI assays (biologische testsystemen om chemische stoffen te selecteren die aan een target binden) ontwikkelen, gevolgd door high-throughput screening tegen een aantal Allergan targets. De computational chemici van BioFocus DPI en Allergan zullen moleculen selecteren uit beider collecties chemische stoffen, en deze selectie zal tegen de targets gescreend worden.

"We zijn blij dat met deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Allergan," aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Allergan is een belangrijke klant voor de biologie divisie van BioFocus DPI en het geeft veel voldoening als een tevreden klant terugkomt voor meer werk."

Allergan is een marktleider op het gebied van oogheelkundige, neuromusculaire en dermatologische geneesmiddelen. De 2007 omzet was $4 miljard met een winst van $500 miljoen. Het bedrijf heeft haar hoofdkwartier in Irvine, California.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL