Galapagos tekent onderzoeksovereenkomst met UCL

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/05/2008 08:10
Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag een onderzoeksovereenkomst met UCL (University College London) aan. BioFocus DPI, de service divisie van Galapagos, zal medicinale chemie gaan uitvoeren voor een researchprogramma van UCL. Het is tevens de bedoeling dat BioFocus DPI ADME[1] screening voor UCL gaat doen in verschillende stadia van het onderzoek. De totale waarde van het tweejarige contract zal waarschijnlijk oplopen tot meer dan €1,8 miljoen.

UCL heeft een onderzoeksprogramma voor medicijnontwikkeling voor sepsis (bloedvergiftiging door infectie van bloedvaten door ziekteverwekkers). BioFocus DPI zal medicinale chemie expertise leveren voor de progressie van UCL's leads tot pre-klinische kandidaten. UCL krijgt bovendien ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de ADME screening van BioFocus DPI en zal ook toegang krijgen tot specifieke moleculen uit de SoftFocus-collectie van BioFocus DPI. Hierdoor wordt het eenvoudiger om nieuwe chemische startpunten voor hun drug discovery programma te vinden.

"We zijn blij dat we UCL kunnen toevoegen aan de lijst van academische partners van BioFocus DPI," aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "De vooraanstaande plaats die BioFocus DPI inneemt met haar medicinale chemie en ADME expertise, zoals het recent geïntroduceerde programma ADME/PK Laboratory, geeft ons een voorsprong bij het afsluiten van dit soort overeenkomsten."

Over Galapagos
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma's in bot- en gewrichtsziekten en bot metastase. Galapagos' service-divisie BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede informatica en ADMET database producten om targets en chemische moleculen te selecteren. Galapagos heeft 450 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer informatie over Galapagos is te vinden op www.glpg.com en www.biofocusdpi.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL