Corbion werkt samen met fabrikanten om het assortiment verrijkte granen uit te breiden met met foliumzuur verrijkte maïstortilla's.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/04/2024 11:52
12 april 2024 --- De in Nederland gevestigde voedselingrediëntenexpert Corbion werkt samen met fabrikanten om het assortiment verrijkte granen uit te breiden met foliumzuur verrijkte maïstortilla's. Van foliumzuur is aangetoond dat het ten goede komt aan aanstaande moeders en hun baby's en dat het van cruciaal belang is voor het verminderen van neurale buisdefecten, zoals spina bifida, bij zuigelingen.

“Maïstortilla's bieden onze klanten een belangrijke kans om hun consumenten meer waarde te bieden – in dit geval potentieel levensveranderende waarde – door verbeterde voeding”, zegt Scott Bieker, VP maalderij en bakkerij bij Corbion. “We zetten onze Nutrivan-oplossingen en onze expertise op het gebied van verrijking in om hen te helpen die kans te grijpen door de foliumzuurkloof te overbruggen.”

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en meerdere onderzoeken laten zien dat foliumzuur, wanneer het tijdens de eerste weken van de zwangerschap naast een gezond dieet wordt geconsumeerd, de risico's op neuralebuisdefecten vermindert.

Het niet versterken
Om het belang van de verrijking van maïsmasameel te illustreren, verwijst Corbion naar een rapport uit 2023 van de CDC met de titel ‘Failure to fortify’, waarin gedetailleerd wordt beschreven ‘hoe bedrijven nalaten een eenvoudige stap te zetten die levens van Latino/a/e zou kunnen redden.’

Het document presenteert een analyse van de manier waarop voedselproducenten de vrijwillige regel voor de verrijking van maïs masa van de FDA toepassen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een lijst met producten en hun ingrediënten van Everything Food Inc., een bedrijf dat zichzelf omschrijft als ‘de grootste en meest robuuste voedseldatabase van het land’.

read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/corbions-folic-acid-fortified-tortillas-a-potential-solution-for-neural-tube-defects-among-infants.html

Corbion helps bridge folic acid gap in corn tortillas
Corbion helps bridge folic acid gap in corn tortillas

New solutions from the global food ingredient experts are expanding the success story of enriched grains to include corn tortillas, doing more to help lower the risk of neural tube defects in infants.

Global ingredient supplier Corbion is working with manufacturers of corn tortillas to fortify their products with folic acid, which is good news for expectant mothers and their babies at risk for neural tube defects such as spina bifida. According to the Centers for Disease Control and Prevention (CDC), multiple studies have demonstrated that, along with a healthful diet, consuming folic acid before and during the first weeks of pregnancy helps lower the risk of neural tube defects.

IRI Scan Data shows that in 2023, corn tortillas and taco kits are driving nearly half of total tortilla volume in the U.S., and are growing faster than flour tortillas (2.3 percent growth). That trend, coupled with the fact that folic acid fortification of masa-based products was approved just a few years ago, means the door is wide open for manufacturers who want to respond to this market need.

"Corn tortillas present an important opportunity for our customers to deliver greater value – in this case, potentially life-changing value – to their consumers through enhanced nutrition," said Scott Bieker, Vice President, Milling & Bakery at Corbion. "We're putting our Nutrivan® solutions and our fortification expertise to work to help them seize that opportunity by bridging the folic acid gap."

Flours enriched with folic acid have been a great public health success story in the United States. Since the U.S. Food & Drug Administration (FDA) began requiring that all enriched grain products be fortified with folic acid in 1998, the CDC estimates that about 1,300 babies per year have been born without neural tube defects who might otherwise have been affected.

Although the FDA approved the use of folic acid to fortify corn masa flour in 2016, a report by the Center for Science in the Public Interest released early this year found that only 14 percent of corn masa flour products – and no corn tortilla products – contain folic acid.

"At Corbion, we're intent on finding ways to preserve what matters," said Abby Ceule, Senior Business Director-Functional Systems, "and we believe that positively impacting public health is a way to preserve what matters while increasing the value of our customers' products in consumers' lives. This is creating a solution that really can make a difference."



tijd 12.49
Corbion EUR 19,46 -5 ct vol. 24.893



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL